Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Viens Froča sitiens iznīcina Grovu revanša cīņā

Jānis Pārums

Viens Froča sitiens iznīcina Grovu revanša cīņā
Karls Fročs nokautē Džordžu Grovu
Foto: PA Wire/Scanpix

Šonakt Vemblija stadionā Londonā IBF un WBA superčempions boksā svara kategorijā līdz 76.2 kilogramiem Karls Fročs (33-2, 24KO) astotajā raundā nokautēja Džordžu Grovu (19-2, 15KO), nosargājot savus titulus.

Šī bija abu bokseru revanša cīņa. Pirmās cīņas iznākums gan bija strīdīgs - pērnā gada novembrī Grovs zaudēja ar tehnisko nokautu devītajā raundā, tiesa, brīdī, kad cīņa diezgan šaubīgā situācijā tika apturēta, Grovs bija vadībā pēc punktiem, turklāt pirmajā raundā Fročs tika aizsūtīts smagā nokdaunā. Revanša cīņai visas šaubas vajadzēja izgaisināt...

Abi bokseri cīņu iesāka aktīvi un apņēmīgi. Ātrāks un precīzāks bija Grovs, kurš demonstrēja lielisku izveicību un ātrumu, uzvarot lielāko daļu pirmo raundu. Pamazām sāka pielikt arī Fročs, tiesa, cīņas pirmajā pusē pārāks tomēr bija Grovs.

Cīņai pārsniedzot ekvatoru, Fročs arvien biežāk izcēlās ar efektīgām sitienu kombinācijām, taču Grova ātruma ļāva viņam itin veiksmīgi izvairīties no nepatikšanām. Tomēr astotajā raundā Grovs uzrāvās uz jaudīgo Froča sitienu no labās, piedzīvojot nokautu. Redzot Grova stāvokli, tiesnesis apturēja cīņu.

Uzreiz pēc tam, viegli šūpojoties, Grovs strauji piecēlās kājās, cenšoties apstrīdēt lēmumu, tomēr nedaudz vēlāk samierinājās ar zaudējumu un vēlāk arī apsveica uzvarētāju.

Boksa vakarā Odesā Londonas olimpisko spēļu čempions pirmajā smagajā svarā Oleksandrs Usiks (4-0, 4KO) izcīnīja savu ceturto priekšlaicīgo uzvaru, ar tehnisko nokautu ceturtajā raundā sakaujot Sezaru Dāvidu Krenzu (21-9, 13KO).

Pēc salīdzinoši mierīga pirmā raunda, otrajā Usiks kļuva krietni aktīvāks, bet trešajā raundā pēc sitienu kombinācijas aizsūtīja Krenzu nokdaunā. Argentīnietis spēja tikt uz kājām, bet Usiks nemaz necentās viņu piebeigt, visu atliekot uz ceturto raundu. Tajā Usiks aizsūtīja Krenzu nokautā ar sitienu pa korpusu un izcīnīja ceturto uzvaru profesionālajā boksā.

Arī cits Londonas olimpisko spēļu čempions (smagsvaros) Entonijs Džošua (6-0, 6KO)turpina savu uzvaru sēriju. Sestdienas vakarā viņš ar nokautu pirmajā raundā sakāva Metu Legu (7-3, 3KO). Legs visnotaļ agresīvi uzsāka cīņu, bet drīz vien Džošua pārņēma iniciatīvu un nokautēja savu pretinieku jau cīņas 83.sekundē.

Makao (Ķīna) WBA "World" pasaules čempions boksā Nikolass Volterss (24-0, 20KO) veiksmīgi nosargāja savu titulu svarā līdz 57.2 kilogramiem pret Viku Darčinjanu (39-7-1, 28KO). Jau otrajā raundā Voltersam izdevās pretinieku aizsūtīt nokdaunā, bet piektajā raundā viņš to paveica vēlreiz. Abos gadījumos Darčinjans spēja piecelties, taču drīz vien Volterss atkal noguldīja pretinieku – uzvara ar nokautu piektajā raundā.

Filipīnietis Nonito Doneirs (33-2, 21KO) izcīnījis titulu jau piecās dažādās svara kategorijās. Sestdien viņš tika pie WBA titula svarā līdz 57.2 kilogramiem, pieveicot dienvidāfrikāni Simpivi Vetjeku (26-3, 16KO). Jau pirmā raunda izskaņā Doneirs tika pie pārsistas uzacs, tomēr cīņa tika turpināta. Ceturtajā raundā filipīnietim izdevās pretinieku aizsūtīt nokdaunā, bet pārtraukumā starp ceturto un piekto raundu cīņa tika apturēta Doneira savainojuma dēļ un uzvarētājs noteikts pēc punktiem. Tobrīd visu triju tiesnešu pierakstos Doneirs bija vadībā ar 39:36.

IBF titulu svarā līdz 57.2 kilogramiem nosargāja Jevgeņijs Gradovičs (19-0, 9KO), pieveicot beļģi Aleksandru Miskirtčjanu (24-3-1, 9KO) pēc punktiem ar 117:110, 117:110 un 118:110. Turklāt jāpiebilst, ka sestajā raundā Gradovičs piedzīvoja nokdaunu, lai gan pārējos raundos apliecināja savu pārākumu.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-01 01:24, pirms 10 gadiem

     [+] [-]

, 2014-06-01 06:58, pirms 10 gadiem
3raundus noskatījos, nevienu sitienu neizdarīja, aizgāju gulēt.

     [+] [-]

, 2014-06-01 09:42, pirms 10 gadiem
Iznāca, izdarīja vienu sitienu un ar to pietika

Vēl nekur nebiju redzējis tik "precīzu" virsrakstu par šo vakardienas cīņu.

Jā, un varbūt ka vajag iedziļināties par to ko rakstam, Doneirs līdz šim ir bijis čempions četrās svara kategorijās, nevis piecās.

     [+] [-]

, 2014-06-01 10:24, pirms 10 gadiem
Problem? rakstīja: 3raundus noskatījos, nevienu sitienu neizdarīja, aizgāju gulēt.
pec virsraksta spriezot, pareizi dariji, taa tas turpinajaas vel 5us raundus.

     [+] [-]

, 2014-06-01 11:28, pirms 10 gadiem
"Ātrāks un precīzāks bija Grovs, kurš demonstrēja lielisku izveicību un ātrumu, uzvarot lielāko daļu pirmo raundu."

Froch atdeva tikai 1 raundu peec punktiem,pskaties tiesneshu verteejumus, pirms raksti muljkiibas

     [+] [-]

, 2014-06-01 17:18, pirms 10 gadiem
arviic22 rakstīja: "Ātrāks un precīzāks bija Grovs, kurš demonstrēja lielisku izveicību un ātrumu, uzvarot lielāko daļu pirmo raundu."

Froch atdeva tikai 1 raundu peec punktiem,pskaties tiesneshu verteejumus, pirms raksti muljkiibas
uz tiesnesu vertejumiem nevar palauties

     [+] [-]

, 2014-06-02 12:39, pirms 10 gadiem
godīgi sakot, man likās ka tas ari bija pirmais Frocha izdaritais sitiens ar labo. un uzreiz KO