Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Opetaija: ''Es nedzenos pēc vārdiem. Es dzenos pēc jostām''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Opetaija: ''Es nedzenos pēc vārdiem. Es dzenos pēc jostām''
Džejs Opetaija. Foto: DAZN

Austrāliešu bokseris Džejs Opetaija, kurš decembrī ar nokautu pirmajā raundā svinēja 24. uzvaru tikpat cīņās profesionāļa karjerā, sarunā ar medijiem norādīja, ka viņa galvenais mērķis ir savā īpašumā iegūt pēc iespējas vairāk jostu, kā arī kritizēja Starptautisko boksa federāciju (IBF) par atteikumu apstiprināt viņa iepriekšējo cīņu kā titula aizstāvēšanas cīņu pēc tam, kad latviešu bokseris Mairis Briedis nevarēja aizvadīt dueli traumas dēļ.

''Es nedzenos pēc vārdiem. Es dzenos pēc jostām,'' sacīja Džejs Opetaija, kurš 2022. gadā ar uzvaru pār Mairi Briedi tika pie IBF jostas.

23. decembrī Opetaija ar nokautu pirmajā raundā pieveica britu bokseri Elisu Zorro, taču zaudēja pret Briedi izcīnīto jostu, kad organizācija atteicās apstiprināt viņa cīņu pret Zorro kā brīvprātīgo jostas aizstāvēšanu. Opetaijam josta bija jāaizstāv pret Briedi, tomēr latviešu bokseris bija savainots un cīņu aizvadīt nevarēja.

''Tas ir nomācoši. Ir sajūta, ka organizācija pieņem lēmumus, nesaprotot, kā tas ietekmē bokseru dzīvi. It kā viņi mēģinātu mani kontrolēt, norādīt, ko varu un nevaru darīt. Ja es necīnos, viņi mani attur no došanās uz priekšu dzīvē, ģimenes nodrošināšanas, cīnīšanās uz lielās skatuves,'' kritiski par austrālietim nelabvēlīgo organizācijas lēmumu Zorro cīņas sakarā izteicās pats Opetaija. ''Neesmu izdarījis neko sliktu. Esmu centies uzturēt sevi formā un aizstāvēt jostu. Obligātie pretendenti nav varējuši piedalīties un tagad es par to tieku sodīts,'' viņš piebilda.

''Boksā vienlaikus notiek tik daudz lietu un notikumi mainās strauji. Man vienkārši jābūt gatavam. Tādā veidā netikšu pārsteigts nesagatavots. Jā, es neizvēlos vieglāko ceļu. Daru lietas citādi. Taču domāju, ka cilvēki to respektē,'' teica Opetaija.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/jai-ope...

     [+] [-]

, 2024-01-02 07:28, pirms 4 mēnešiem
Brīvprātīgā jostas aizstāvēšana, cīnoties pret maisu?!

Mairi, nodauzi taču to austrālieti!

     [+] [-]

, 2024-01-02 08:34, pirms 4 mēnešiem
Tur viņam var piekrist, ka atņemt jostas pretinieku nevarības dēļ ir negodīgi. Man liekas, ka Fjūrijam gan saglabāja jostas tajā laikā, kad viņš dauzīja maisus... tākā konsekvences trūkums redzams.