Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Nets" treneris: "Kurucs spēlē ar īpaši lielu pašpārliecinātību"

"Nets" treneris: "Kurucs spēlē ar īpaši lielu pašpārliecinātību"
Rodions Kurucs. Foto: AFP/Scanpix

NBA kluba Bruklinas „Nets” treneris Žaks Vons norādījis ASV medijiem, ka Rodiona Kuruca iepriekšējā spēlē gūtā trauma nav nopietna un ka viņš augstu novērtē Kuruca sniegumu laukumā. Par latviešu uzbrucēja pielāgošanos komandas vajadzībām atzinīgus vārtus teica arī viņa partneri.

„Manā basketbola filozofijā lielu nozīmi ieņem pašpārliecinātība,” intervijā sacīja „Nets” pagaidu treneris Žaks Vons. „Šie puiši ir NBA spēlētāji un viņiem vajadzētu izturēties ar tādu pārliecību par sevi. Taču dažreiz ir arī citādi. Rodions spēlē ar īpaši lielu pašpārliecinātību. Viņš var pieļaut kļūdas, taču viņš prot ātri pievērsties nākamajai spēles epizodei. Tā ir brieduma un pieredzes pazīme. Viņam ir dota iespēja izmantot savu talantu, un viņš tagad mācās, kā to vislabāk izdarīt.”

Kurucs iepriekšējo pārbaudes spēli pabeidza ar savainojumu, taču treneris norādīja, ka trauma neesot nopietna.
„Nets” jau iepriekš rēķinājās, ka būs iztrūkumi garajā galā, un pārbaudes mačos kā piektais numurs tika iemēģināts Kurucs, kurš kā centrs iepriekš NBA nebija spēlējis un auguma ziņā krietni piekāpjas šīs pozīcijas spēlētājiem. Taču tas neliedza viņam pārbaudes spēlēs sakrāta 13.3 punktus vidēji spēlē un tikt pie 5.0 atlēkušajām bumbām. Kuruca sniegumu šajā ziņā novērtēja arī komandas biedri.

„Kurucs kā centrs sniedz lielu ieguldījumu spēlētāju izkārtojumam laukumā,” teica Keriss Leverts. „Ar Kurucu šajā pozīcijā rodas nevienlīdzīgi dueļi. Viņš ir tik ātrs spēlētājs, turklāt pieņem pareizus lēmumus laukumā. Mēs uzticamies viņam, spēlējot ar bumbu pretim grozam, no kurienes viņš var mest pats vai sākt driblu un izveidot kombināciju. Taču viņa klātbūtne paplašina laukumu, rada vairāk iespēju.”

„Nets” sastāvā pamatcentrs ir Džarets Alens un jaunais uzbrucējs Dontejs Hils, kurš gan vēl īsti NBA līmenī nav iekļāvies, un tiek paredzēts, ka Kurucam vajadzētu bieži aizstāt Alenu piektā numura pozīcijā. Pats Alens tajā problēmu neredz.

„Kurucs ir paveicis lielisku darbu ar pielāgošanos,” teica Alens. „Mēs no viņa prasām daudz – pāriet no 3.-4. pozīcijas spēlētāja uz centra pozīciju. Taču viņš paveicis lielisku darbu, tiekot ar to galā. Viņš spēj spēlēt „pick&roll” sadarbības un sarūpēt spiedienu groza tuvumā. Un jūs jau esat redzējuši, ka viņš met vairākus tālmetienus spēlē. Apvienot šīs abas lietas, tas ir ļoti svarīgi.”

„Nets” pārbaudes spēles ir noslēgušās, un sezona atsāksies jau pēc divām dienām.

Izmantotie resursi:
https://nypost.com/2020/07/28/nba-b...


, 2020-07-29 19:12, pirms 4 gadiem
pasniedziet kāds viņam ziepes! kad visu sezonu uz beņķa lika sēdēt un padot dvieļus, tad bija pofig. kad nav, kas spēlē, tad desmit allstar spēlētāju vērtībā nosauc. konkrēts liekulis.
, 2020-07-29 20:12, pirms 4 gadiem
Kenijs Atkinsons bija Nets treneris, pirms tika atlaists š.g. martā. Tikai nedaudz, pirms sezona tika apstādināta. Kenijs Atkinsons arī bija treneris, kurš Kurucu bieži laida laukumā iepriekšējā sezonā.
, 2020-07-29 20:39, pirms 4 gadiem
SC rakstnieki - treneris domāja nevis pašpārliecinātību, bet pārliecību. Tā ir liela atšķirība!
, 2020-07-29 20:41, pirms 4 gadiem
atzinīgus vārtus teica arī viņa partneri.
, 2020-07-29 22:28, pirms 4 gadiem
Pašpārliecinātība nebūt nav tā labākā iezīme. Tas, par ko iet runa, bet ko mūsu vietējie "žurnālisti" bieži vien jauc, ir PĀRLIECĪBA PAR SEVI, SAVIEM SPĒKIEM. Vienkāršāk - PĀRLIECĪBA! Ņemiet to vienreiz vērā, rakstuļi!!!
, 2020-07-30 10:33, pirms 4 gadiem
berimors rakstīja: SC rakstnieki - treneris domāja nevis pašpārliecinātību, bet pārliecību. Tā ir liela atšķirība!
Atšujies, nelaime. Kā google iztulkoja, tā arī raksta. Nevienu neinteresē saturs - ka tik ir raksts, par kuru samaksās
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
17

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.