Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

"Warriors" noskata konkurentu Biedriņam; apmierināti ar drafta iznākumu

"Warriors" noskata konkurentu Biedriņam; apmierināti ar drafta iznākumu
"Warriors" augstākā šī drafta izvēle - Harisons Bārnss
Foto: nba.com

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubs Goldensteitas "Warriors" pagājušajā naktī notikušajā jauno spēlētāju izvēles ceremonijā jeb draftā izdarīja četras izvēles. Zīmīgākās bijušas divas izvēles pirmajā kārtā, kurās tika paņemts uzbrucējs Harisons Bārnss un centrs Festuss Ezīli, kurš pēc pašreizējā sastāva sastādītu konkurenci arī Andrim Biedriņam.

"Esam ļoti priecīgi. Ja būtu iztēlojušies, kā draftam vajadzēja notikt, tad esam paveikuši lielisku darbu," izteicies "Warriors" ģenerālmenedžeris Bobs Maierss. Šī gada draftā "Warriors" piederēja četras izvēles, no kurām visaugstākā bija ar 7. numuru. Ar to tika izvēlēts spēcīgās Ziemeļkarolīnas universitātes basketbolists Harisons Bārnss, kurš aizpildīs vajadzību pēc meklētā pastiprinājuma vieglā uzbrucēja pozīcijā. "Esam sajūsmā par šo spēlētāju, jo mums patīk tas, kā viņš iederas komandā. Viņš ir viens no labākajiem cilvēkiem un spēlētājiem šajā draftā," savu visaugstāk izvēlēto spēlētāju slavējis "Warriors" ģenerālmenedžeris.

Nākamā izvēle sekoja pašās pirmās kārtas beigās (30. numurs), ar kuru tika izvēlēts Vanderblitas universitātes centrs Festuss Ezīli. Kā atklāja Maierss, tad kareivji apsvēra iespēju iemainīt augstāku drafta izvēli, lai nodrošinātos par Ezīli iegūšanu savā īpašumā, bet beigās nolemts nogaidīt un cerēt uz veiksmi. To arī izdevās sagaidīt un "Warriors" tika pie iespējas izvēlēties šo 210 cm garo nigēriešu centru. "Vērtējam šo draftu ar atzīmi A, bet, ja nebūtu dabūjuši Festusu, tad liktu tam tikai B," tā Goldensteitas kluba ģenerālmenedžeris.

Ezīli aizvadīja visus četrus gadus Vanderblites universitātes sastāvā, uzstādot skolas rekordu kopumā bloķētajos metienos. Pēdējā sezonā 22 gadus vecais centrs vidēji spēlē guva 10,1 punktu un savāca 5,9 atlēkušās bumbas, kā arī bloķēja divus pretinieku metienus. Maiersam tika jautāts, vai viņš sagaida, ka Ezīli piesaiste saasinās konkurenci par rezerves centra vietu un uz priekšu dzīs abus pašreizējos šīs pozīcijas pretendentus Andri Biedriņu un Džeremiju Taileru. Uz to tika atbildēts, paužot cerību, ka jaunajam centram būs vēl lielāka apetīte: "Festuss ir izsalcis spēlētājs, tāpēc ceru, ka viņš dzīs uz priekšu Endrjū Bogutu."

Arī viens no "Warriors" īpašniekiem Džo Leikobs pauda apmierinātību par iekšējās līnijas pastiprināšanu ar Festusu Ezīli: "Viņš ir ļoti spēcīgs un labs metienu bloķētājs, patiešām labs aizsardzībā. Man patīk apzināties, ka mums būs kāds, kas aizsargās mūsu groza apakšu tad, kad Boguts neatradīsies laukumā. Tāpat mums paliek arī Andris, kuru, protams, vēlamies redzēt labāku un pilnveidojam savu spēli. Taču mums jau tagad ir trīs septiņu pēdu gari spēlētāji, kas nekad iepriekš nav bijis."

Otrajā kārtā "Warriors" ar 35. numuru izvēlējās uzbrucēju Dreimonu Grīnu, kurš nāk no spēcīgās Mičiganas Štata universitātes. Grīnam tika prognozēta vieta pirmās kārtas beigās, bet pats basketbolists nepārdzīvo par noslīdēšanu līdz otrās kārtas sākumam, solot cīnīties par vietu komandā. Ar 52. numuru tika izvēlēts bosniešu centrs Ogņens Kuzmičs, kurš līdz šim atradies Spānijas kluba Malagas "Unicaja" sistēmā. Visticamākais, ka Eiropā viņš paliks vēl nākamos pāris gadus.

Interesanti, ka šo spēlētāju "Warriors" vienībai ieteica tās Eiropas skauts Kosta Jankovs, kurš savulaik bijis padomdevējs Latvijas basketbolā. Iespējams, arī pašu 215 cm garo Kuzmiču redzēsim Latvijā jau šovasar, jo viņš ir iekļauts Bosnijas izlases kandidātu sarakstā uz Eiropas čempionāta atlases spēlēm, kur startēs arī Latvijas izlase. Savukārt nākamais atskaites punkts "Warriors" draftētajiem spēlētājiem būs NBA Vasaras līga, kas norisināsies jūlijā.

Izmantotie resursi:
SFGate: San Francisco Bay Area - News, Sports,...
Home - ContraCostaTimes.com


, 2012-06-29 12:46, pirms 12 gadiem
Biedriņš tuvu izlidošanai no "kareivjiem"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-29 13:09, pirms 12 gadiem
Lakers fan#24 rakstīja: Biedriņš tuvu izlidošanai no "kareivjiem"
Kas ir Biedriņš?
, 2012-06-29 13:17, pirms 12 gadiem
Es gan teiktu,ka drīzāk Biedriņš cerēs konkurēt ar Ezīlu.
, 2012-06-29 13:20, pirms 12 gadiem
losiitis rakstīja: Biedrins tiks aizmainits uz Heat, buus tur tagad Big 4
Nu ja, ""Big Three" pēc savas spēles, un viens "Big" pēc auguma parametriem.
, 2012-06-29 13:22, pirms 12 gadiem
Raits, Rendolfs, Judo - arii sie visi bija tik loti talantigi speletaji, viens pat ASV izlases cienigs (vismaz kaut kadu bridi tadas runas bija). Kur vini visi ir tagad?
Muziigaa komandas buvesana, neko jedzigu taa arii nesadarot. Karoch, dzeki dabus uzspelet, kad plejofs jau bus gar degunu un pec tam vares atkal mainit pret nakamajam drafta izvelem un stastit visiem, cik talantigus speletajus un labus aizsardzibaa ir dabujushi.
, 2012-06-29 13:23, pirms 12 gadiem
PrinC1t rakstīja: Nu ja, ""Big Three" pēc savas spēles, un viens "Big" pēc auguma parametriem.
Big Dick būs
, 2012-06-29 13:25, pirms 12 gadiem
marcux rakstīja: Kas ir Biedriņš?
tjipa spēlētājs.
, 2012-06-29 13:27, pirms 12 gadiem
da labi tas ezils jau nu nekāds dižais lietaskoks nav, manuprāt, pat biedriņam īsti konkurenci nesastādīs.
, 2012-06-29 13:34, pirms 12 gadiem
Royal rakstīja: da labi tas ezils jau nu nekāds dižais lietaskoks nav, manuprāt, pat biedriņam īsti konkurenci nesastādīs.
Nu ja,mūsu Biedriņu ar savējiem vidēji 1+1+5 piezīmēm neviens neizkonkurēs!
, 2012-06-29 13:40, pirms 12 gadiem
Nu Andrim no Kuzmiča chista jauzmanaas!
, 2012-06-29 14:06, pirms 12 gadiem
raiversons rakstīja: Raits, Rendolfs, Judo - arii sie visi bija tik loti talantigi speletaji, viens pat ASV izlases cienigs (vismaz kaut kadu bridi tadas runas bija). Kur vini visi ir tagad?
Muziigaa komandas buvesana, neko jedzigu taa arii nesadarot. Karoch, dzeki dabus uzspelet, kad plejofs jau bus gar degunu un pec tam vares atkal mainit pret nakamajam drafta izvelem un stastit visiem, cik talantigus speletajus un labus aizsardzibaa ir dabujushi.
O'braients, Idogu, gara liste sanāk.
, 2012-06-29 14:30, pirms 12 gadiem
Katru gadu viens un tas pats. Būvē un būvē un būvē un katru draftu saka, cik kruti spēlētāji izvēlēti...Man labs paziņa dzīvo netālu no Sanfrancisko un tur visa pilsēta ierēc par Warriors komandu. Komandai jāsaucas Golden State Losers.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-29 16:56, pirms 12 gadiem
Lakers fan#24 rakstīja: Nu ja,mūsu Biedriņu ar savējiem vidēji 1+1+5 piezīmēm neviens neizkonkurēs!
nu tas čalis ezils no d-līgas ārā pat netiks...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Luka Dončičs pret Lū Dortu. Foto: Reuters/Scanpix
16

Dončičam 29+10+10, Mavs dzēš 17 punktu deficītu un izslēdz ''Thunder''

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) par pirmo Rietumu konferences finālisti kļuvusi Dalasas ''Mavericks'', kas sērijas sestajā mačā ar 117:116 apspēlēja Oklahomsitijas ''Thunder'', sērijā esot pārāka ar 4-2.
Aizeja Džeksons aizsardzībā pret Džeilenu Bransonu. Foto: AFP. Scanpix
6

Saldais ēdiens Ņujorkā: "Pacers" uzvar "Knicks", visu izšķirs septītais mačs MSG arēnā

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo uzvaru sērijā pret Ņujorkas "Knicks" izcīnījusi Indianas "Pacers". Pateicoties uzvarai (116:103), "Pacers" izdevās izlīdzināt rezultātu sērijā (3-3) un nokārtot septīto spēli starp abām vienībām. Savainojumā šajā spēlē iedzīvojās "Knicks" spēlētājs Džošs Hārts.
Kristaps Porziņģis Atlantā. Foto: USA Sports Today/Scanpix
37

Porziņģis, visticamāk, izlaidīs Austrumu konferences fināla pirmās divas spēles

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bostonas "Celtics" spēlētājs Kristaps Porziņģis turpina atlabt no ikra muskuļa savainojuma, kurā iedzīvojās play-off pirmajā sērijā pret Maiami "Heat". Kā ziņo ESPN, latvietis ir tuvu tam, lai atgrieztos laukumā, tomēr vēl pāris spēles, visticamākais, Porziņģis izlaidīs.