Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kalderonam veikta operācija

Kalderonam veikta operācija
Hosē Kalderons
Foto: AP

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Toronto "Raptors" un Spānijas valstsvienības saspēles vadītājam Hosē Kalderonam aiz okeāna otrdien veiksmīgi veikta savainotā pirksta operācija.

Rehabilitācijas process aizsargam varētu ilgt no sešām līdz astoņām nedēļām. Aizvadītajā sezonā Kalderons spēlēja lieliski - 68 mačos vidēji 12,8 punkti, kā arī 8,9 rezultatīvas piespēles, taču vēstures grāmatās spāņu saspēlnieks savu vārdu ierakstīja kā NBA visu laiku labākais soda metienu izpildītājs - trāpīti 98,1 procents izdarīto soda metienu.

Pasaules čempions Kalderons, kurš Pekinā kļuva par olimpisko vicečempionu, saņēmis arī "Right To Play Athlete Ambassador" balvu par savām aktivitātēm ārpus laukuma, piedaloties dažādās labdarības un palīdzības akcijās. Piemēram, spēlē Čikāgas "Bulls" 2007. gada 26. novembrī par katru atdoto rezultatīvo piespēli basketbolists ziedoja 1000 dolāru. Spēli Kalderons pabeidza ar 14 rezultatīvām piespēlēm.

Izmantotie resursi:
The Canadian Press


Kairijs Ērvings (no kreisās). Foto: AP/Scanpix
17

Ērvingam 30, Dončičam 28, Dalasa uzvar un sasniedz ''play-off'' otro kārtu

Naktī uz sestdienu Nacionālās basketbola asociācijas izslēgšanas spēlēs otro kārtu Rietumu konferencē sasniedza Dalasas ''Mavericks'', kas savā laukumā ar 114:101 pārspēja Losandželosas ''Clippers''. Sērijā klubs uzvarēja ar 4-2.
Donovans Mičels un Francs Vāgners. Foto: USA Sports Today/Scanpix
5

Ar Mičela 50 punktiem nepietiek: "Magic" un "Cavaliers" sērijā būs septītā spēle

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā uzvaru izcīnījusi Orlando "Magic", kas savā laukumā ar 103:96 pārspēja Klīvlendas "Cavaliers", panākot izlīdzinājumu sērijā līdz četrām uzvarām (3-3). "Cavaliers" rindās 50 punktus guva Donovans Mičels, bet ar to nebija gana, lai pieliktu punktu sērijai.
Dārvins Hems. Foto: AFP/Scanpix
7

Pēc neveiksmīgas sezonas meklēs jaunu treneri: ''Lakers'' atlaiž Hemu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Losandželosas ''Lakers'' pārtraukusi sadarbību ar līdzšinējo galveno treneri Dārvinu Hemu, vēstī ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.