Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Cavaliers" neizdodas darījums par Džordža iegūšanu un Lava nosūtīšanu uz Denveru

"Cavaliers" neizdodas darījums par Džordža iegūšanu un Lava nosūtīšanu uz Denveru
Lebrons Džeimss un Pols Džordžs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas 2016. gada čempione un pēdējo trīs sezonu fināliste Klīvlendas "Cavaliers" turpina meklēt veidus, kā piesaistīt Polu Džordžu. Tika izskatīts variants ar trīs komandu iesaistīšanos, Kevinu Lavu nosūtot uz Denveras "Nuggets".

Uzbrucējs Pols Džordžs informējis Indianas "Pacers", ka nākamajā vasarā kļūs par brīvo aģentu un nepagarinās līgumu ar komandu. Viņam jau iepriekš tika meklētas citas mājas, bet pēdējās nedēļas laikā runas kļuvušas arvien nopietnākas, un galvenā kandidāte ir Klīvlendas "Cavaliers".

Ceturtdien notika jauno spēlētāju drafts, un 2016. gada čempione, nespējusi pārliecināt Indianas "Pacers" par vienkāršu darījumu, iesaistīja trešo komandu – Denveras "Nuggets". Radās cerība, ka Džordža pašreizējā komanda iekāros "Nuggets" jaunos talantus un drafta izvēles. Maiņas rezultātā jaunas mājas iegūtu ne tikai Džordžs, bet arī Klīvlendas "Cavaliers" spēka uzbrucējs Kevins Lavs. Taču darījums neizdevās.

Tiesa, tiek atzīmēts, ka Klīvlendas "Cavaliers" negarasās apstāties. Kluba vadība uzskata, ka 27 gadus vecais Džordžs, kura mērķis ir nākamajā vasarā pievienoties Losandželosas "Lakers", plānu varētu atmest, ja izdotos kopā ar Lebronu Džeimsu šajā sezonā izcīnīt titulu.

Džordža pakalpojumus tīko arī Hjūstonas "Rockets", Bostonas "Celtics" un Sanantonio "Spurs", turklāt visas drafta laikā bijušas agresīvas. Tikmēr Denveras "Nuggets" prioritāte ir spēka uzbrucēja pozīcijas pastiprināšana, tāpēc Lava ieguvums būtu vērtīgs papildinājums. Tāpat vienība vēro brīvos aģentus Bleiku Grifinu un Polu Milsepu. Tiek atzīmēts, ka trīs komandu maiņas darījumā "Nuggets" nebija gatava šķirties no Nikolas Jokiča un aizsarga Džamala Mareja – diviem vērtīgākajiem jaunajiem spēlētājiem.

Klīvlendas "Cavaliers" izrādīja lielu interesi arī par Džimiju Batleru, tomēr Čikāgas "Bulls" vienojās ar Minesotas "Timberwolves". Tiek vēstīts, ka Lebrona komandas redzeslokā joprojām atrodas gan Dveins Veids, gan Karmelo Entonijs. Ja viņiem izdosies atbrīvoties no pašreizējiem līgumiem, abi veterāni kļūs par brīvajiem aģentiem. Tomēr Entonijs vairākkārt norādījis, ka negrasās pamest Ņujorkas "Knicks".

Austrumu konferences regulārās sezonas uzvarētājas Bostonas "Celtics" plānos tikmēr ietilpst ne tikai Džordža iegūšana, bet arī līguma parakstīšana ar brīvo aģentu Gordonu Heivordu no Jūtas "Jazz".

Izmantotie resursi:
Cleveland Cavaliers continue pursuit of Paul...


, 2017-06-26 09:41, pirms 7 gadiem
Loģiski.Jokič plus Marejs pret Lavu?Jokic jau tagad ir labāks par Lavu
, 2017-06-26 09:42, pirms 7 gadiem
Nesanāca izveidot otro GSW, bet vēl ir laiks un gan jau būs arī iespējas. Neizteikšu nevienu pārmetumu klubu vadībām un spēlētājiem. Jebkurš grib uzvarēt un izcīnīt titulus, tādēļ tas ir sports.
, 2017-06-26 09:45, pirms 7 gadiem
DW un Karamele nu gan nav tā labākā izvēle. Abi nu jau ir pensionāru statusā priekš kārtīga fināla lai cīnītos ar GSW.
, 2017-06-26 09:55, pirms 7 gadiem
Mandaliina rakstīja: DW un Karamele nu gan nav tā labākā izvēle. Abi nu jau ir pensionāru statusā priekš kārtīga fināla lai cīnītos ar GSW.
Vai gadījumā Karamele un LJ nav vienaudži? Būs motivācija spēlēt, arī spēki atradīsies.
, 2017-06-26 10:01, pirms 7 gadiem
arriba rakstīja: Vai gadījumā Karamele un LJ nav vienaudži? Būs motivācija spēlēt, arī spēki atradīsies.
Nav Karmelo karmelo vel koledza uzspeleja Lj pa taisno no vidusskolas
, 2017-06-26 10:06, pirms 7 gadiem
GSW15 rakstīja: Nav Karmelo karmelo vel koledza uzspeleja Lj pa taisno no vidusskolas
Abi 84.gada, Karmelo par pusgadu vecāks.
, 2017-06-26 11:16, pirms 7 gadiem
Varbūt citi man nepiekritīs un teiks, ka dzīvoju pagātnē, bet NBA vairs nesaista, kā agrāk, kad topā bija tādi vīri kā Dankans, Kobe, Gārnets, Aiversons, Novickis. Jaunajai paaudzei šķiet pietrūkst tās uguntiņas.
, 2017-06-26 11:54, pirms 7 gadiem
gohardorgohome rakstīja: Varbūt citi man nepiekritīs un teiks, ka dzīvoju pagātnē, bet NBA vairs nesaista, kā agrāk, kad topā bija tādi vīri kā Dankans, Kobe, Gārnets, Aiversons, Novickis. Jaunajai paaudzei šķiet pietrūkst tās uguntiņas.
jaunā paaudze vienkārši ir mīksta.. Un mīkstiem jālasās kopā, lai varētu izcelt čempi. Lebrons saprot, ka viņam bišķi pa švaki all stāri apkārt (vai par maz) - jāpielasa vēl klāt.
, 2017-06-26 11:59, pirms 7 gadiem
gohardorgohome rakstīja: Varbūt citi man nepiekritīs un teiks, ka dzīvoju pagātnē, bet NBA vairs nesaista, kā agrāk, kad topā bija tādi vīri kā Dankans, Kobe, Gārnets, Aiversons, Novickis. Jaunajai paaudzei šķiet pietrūkst tās uguntiņas.
Nepiekrītu. Tu dzīvo pagātnē. Uguntiņas pietrūkst nevis jaunajai paaudzei, bet iespējams tev pašam. NBA joprojām spēlē labākie no labākajiem.
, 2017-06-26 12:13, pirms 7 gadiem
9one rakstīja: Nepiekrītu. Tu dzīvo pagātnē. Uguntiņas pietrūkst nevis jaunajai paaudzei, bet iespējams tev pašam. NBA joprojām spēlē labākie no labākajiem.
spēlē, jā, bet visi tagad ir staigules. Kādreiz līderus neviens neatdeva un viņi paši nekur negāja, tagad katrs, kuram beidzas līgums, taisa savu superkomandu. Tādam neitrālam līdzjūtējam (kuram nav pienākums par savu pilsētu fanot) nav īsti, ko atbalstīt, jo nav tādas tradīcijas, lai komandu tāpat vien atbalstītu un labie spēlētāji pēc pāris gadiem jau būs citur. Tādā ziņā labs variants līdz pagājušajai sezonai bija GSW, vēl, protams, ir Spurs un Mavericks.
, 2017-06-26 12:56, pirms 7 gadiem
funkyz rakstīja: spēlē, jā, bet visi tagad ir staigules. Kādreiz līderus neviens neatdeva un viņi paši nekur negāja, tagad katrs, kuram beidzas līgums, taisa savu superkomandu. Tādam neitrālam līdzjūtējam (kuram nav pienākums par savu pilsētu fanot) nav īsti, ko atbalstīt, jo nav tādas tradīcijas, lai komandu tāpat vien atbalstītu un labie spēlētāji pēc pāris gadiem jau būs citur. Tādā ziņā labs variants līdz pagājušajai sezonai bija GSW, vēl, protams, ir Spurs un Mavericks.
nu pag paskaties uz iepriekšējiem laikiem, Barklijs nomainīja 3 komandas, Pipens arī visu karjeru nenospēlēja Buļļos, Šaks arī visu dzīvi nepavadīja Orlando. Melouns un Peitons arī uz karjeras beigām sagribēja gredzenus, par Džeisonu Kidu vispār nerunāsim. Domāju, ka daļa no problēmas ir milzīgais algu griestu pieaugums, jo vai tev piedāvā 4.3mio gadā vai 4.5 droši vien nav tik liela nozīme, kā 24 vai 29 mio.
, 2017-06-26 13:25, pirms 7 gadiem
Iečekojiet NYK rosterī, jaunieguvums Ognens Jaramazs ir drusku jau gados es pat teiktu, dzimis 1900.01.01., cik minūtes gan tāds čalis izturēs uz laukuma vidēji spēlē?
, 2017-06-26 14:54, pirms 7 gadiem
vf rakstīja: Iečekojiet NYK rosterī, jaunieguvums Ognens Jaramazs ir drusku jau gados es pat teiktu, dzimis 1900.01.01., cik minūtes gan tāds čalis izturēs uz laukuma vidēji spēlē?
Par Noā tāpat labāks
, 2017-06-26 15:21, pirms 7 gadiem
9one rakstīja: Nepiekrītu. Tu dzīvo pagātnē. Uguntiņas pietrūkst nevis jaunajai paaudzei, bet iespējams tev pašam. NBA joprojām spēlē labākie no labākajiem.
Spēles stils ir izmainījies līdz nepazīšanai. Es zinu, ka daudziem patīk skatīties cik skaisti spēlētāji met trīnīšus iekšā vienu pēc otra, bet man personīgi nešķiet pieņemami tas, ka finālos 4 no 5 spēlēm abas komandas ielaiž virs 110 punktiem.
, 2017-06-26 16:36, pirms 7 gadiem
gohardorgohome rakstīja: Spēles stils ir izmainījies līdz nepazīšanai. Es zinu, ka daudziem patīk skatīties cik skaisti spēlētāji met trīnīšus iekšā vienu pēc otra, bet man personīgi nešķiet pieņemami tas, ka finālos 4 no 5 spēlēm abas komandas ielaiž virs 110 punktiem.
Nav godīgi visas komandas likt vienā maisā. Ir liela atšķirība starp Rockets un Grizzlies spēles stiliem. Vieni var uzmest 60 trīņus pa spēli un, ja sakritīs, tad visticamāk vinnēs jebkuru, otri izteikta aizsardzības komanda un ja kārtīgi strādās tad ar vinnēs jebkuru !
Ja rezultāts pa lielu, tad varbūt vajag spēles laiku samazināt līdz 40 minūtēm. Tas dotu kādus 10,15 punktus mazāk. Aptuveni 90. Protams lai pielīdzinātos eirolīgai vel vajag ieviest noteikumu, ka pirmajās 15 uzbrukuma sekundēs nevar mest pa grozu.
, 2017-06-26 17:05, pirms 7 gadiem
funkyz rakstīja: spēlē, jā, bet visi tagad ir staigules. Kādreiz līderus neviens neatdeva un viņi paši nekur negāja,
Normāli, laiki mainās un cilvēki arī
Tagad arī parastos darbos ir stils mainīt iestādes ik pa 3-5-7 gadiem, lai neierūsē, nevis visu mūžu rukāt vienā vietā
, 2017-06-26 17:30, pirms 7 gadiem
driks rakstīja: Normāli, laiki mainās un cilvēki arī
Tagad arī parastos darbos ir stils mainīt iestādes ik pa 3-5-7 gadiem, lai neierūsē, nevis visu mūžu rukāt vienā vietā
Tu domā tādas iestādes, kā LV vadība?
, 2017-06-26 18:32, pirms 7 gadiem
pietiktu jau ar to, ka NBA tiesneši neļautu miljonāriem caurgājienos nostaigāt. Vēl saprastu, ka izmetot gala autu savā laukuma pusē piever acis. Tomēr arī NBA inviduāli aizsardzība ir uzlabojusies, tādēļ bieži plakātu danku bildēm ir jānostaigā lai tiktu garām, vai ejot garām aizsargam neuzdriblēt pie pirmā soļa. To labi var redzēt olimpiādē, kur pirmās spēles Dream Team mācās driblēt, cits jautājums, ka nekad nav uz visiem 100% līdz finālspēlēm jāspēlē

Otra lieta, kas ir sabojājusi NBA -reklāmas pauzes, video atkārtojumi spēles vidū, kas neko neizšķir, niecīgu sodu svilpšana. Tas viss, lai pa TV būtu laiks parādīt reklāmas un spēlētāji atpūstos, 90gados basketbols bija atlētiskāks, spēles tīrais laiks netika stādīnāts, rezultāti līdzīgāki, līderiem spēles galotnē lielāka nozīme.
, 2017-06-26 18:48, pirms 7 gadiem
9one rakstīja: Nav godīgi visas komandas likt vienā maisā. Ir liela atšķirība starp Rockets un Grizzlies spēles stiliem. Vieni var uzmest 60 trīņus pa spēli un, ja sakritīs, tad visticamāk vinnēs jebkuru, otri izteikta aizsardzības komanda un ja kārtīgi strādās tad ar vinnēs jebkuru !
Ja rezultāts pa lielu, tad varbūt vajag spēles laiku samazināt līdz 40 minūtēm. Tas dotu kādus 10,15 punktus mazāk. Aptuveni 90. Protams lai pielīdzinātos eirolīgai vel vajag ieviest noteikumu, ka pirmajās 15 uzbrukuma sekundēs nevar mest pa grozu.
[/quote]
Nav godīgi visas komandas likt vienā maisā. Ir liela atšķirība starp Rockets un Grizzlies spēles stiliem. Vieni var uzmest 60 trīņus pa spēli un, ja sakritīs, tad visticamāk vinnēs jebkuru, otri izteikta aizsardzības komanda un ja kārtīgi strādās tad ar vinnēs jebkuru !
Ja rezultāts pa lielu, tad varbūt vajag spēles laiku samazināt līdz 40 minūtēm. Tas dotu kādus 10,15 punktus mazāk. Aptuveni 90. Protams lai pielīdzinātos eirolīgai vel vajag ieviest noteikumu, ka pirmajās 15 uzbrukuma sekundēs nevar mest pa grozu.
Griezzlies, ja kas izmestajos trīņos ir 14. vietā līgā ar vidēji izmestiem 27 trīnīšiem, kas ir 2 reizes vairāk nekā 2000. gadā. Par Rockets pareizi pateici, ka ja uzkritīs, tad vinnēs jebkuru. Bet ja neuzkrīt, var zaudēt arī jebkuram. Man tas nepatīk, jo var vilkt paralēles ar Latvijas izlasi. Bieži vien mums ir tāda pati taktika, un parasti tie trīņi mums neuzkrīt tieši visatbildīgākajās spēlēs.

Un runājot par ielaisto punktu daudzumu finālos, mēs labi zinām, ka runa ir nevis par lielajiem rezultātiem, bet spēlēšanu aizsardzībā. Visi tik ļoti koncentrējas uzbrukumam, ka aizmirst, ka basketbolu spēlē abos laukuma galos.
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
4

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
17

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
8

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.