Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Barcelona" ļauj Kurucam doties uz pirmsdrafta atrādīšanos

"Barcelona" ļauj Kurucam doties uz pirmsdrafta atrādīšanos
Rodions Kurucs
Foto: FC Barcelona

Katalonijas basketbola kluba "Barcelona" vadība devusi atļauju 20 gadus vecajam latviešu uzbrucējam Rodionam Kurucam doties uz pirmsdrafta atrādīšanos, kas paredzēta 30. maijā, ziņo spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis.

"Barcelona" regulāro sezonu pabeidza trešajā pozīcijā turnīra tabulā un ceturtdaļfinālā, kur uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz diviem panākumiem, tiksies ar "Andorra" vienību. Pirmā spēle sērijā paredzēta svētdien, 27. maijā, Barselonā, otrais mačs Andorā risināsies 30. maijā, bet trešā spēle, ja būs vajadzīga, notiks 1. jūnijā Barselonā.

Rodions Kurucs šajos mačos nepiedalīsies, jo saņēmis atļauju doties uz Kaliforniju, kur tieši 30. maijā aizvadīs savas aģentūras rīkoto pirmsdrafta atrādīšanās nodarbību NBA klubiem.Līdzīgs scenārijs Kurucam bija arī pagājušajā gadā, kad vispirms aizvadīja aģentūras rīkoto pirmsdrafta treniņu, bet pēc tam saņēma uzaicinājumus no vairākām komandām atrādīties to bāzēs.

Kurucam līdz 11. jūnijam ir iespēja atteikties no dalības draftā. Rodions draftam drīkstēs pieteikties un atteikties vēl arī nākamgad, bet 2020. gadā Kurucam vairs nebūs jāpiesakās - viņu klubi drīkstēs draftēt automātiski.

Šajā sezonā Kurucs lielāko spēļu praksi ieguva Spānijas otrajā līgā, "Barcelona" otrās komandas sastāvā piedaloties 16 mačos un vidēji 20 minūtēs izceļoties ar 10,7 punktiem, 2,6 atlēkušajām bumbām, 1,5 rezultatīvām piespēlēm un 1,5 pārtvertām bumbām. Lielās komandas rindās Kurucs devies laukumā simboliski, piedaloties sešās Spānijas čempionāta cīņās un četrās Eirolīgas spēlēs.

Plānots, ka jūlijā 2014. gada Eiropas kadetu vicečempions Kurucs pārstāvēs Latvijas U20 izlasi Eiropas čempionāta B divīzijā, palīdzot komandai cīņā par atgriešanos A divīzijā.

NBA drafts šogad norisināsies naktī uz 22. jūniju Bruklinā.


, 2018-05-26 22:06, pirms 6 gadiem
Kāds NBA ??????
, 2018-05-26 22:32, pirms 6 gadiem
Atrādīsies, ka māk 1,5 min nolažot un uztaisīt -9 komandai ? Vai atrādīsies, kā iemācijies lieliem puikām dvieļus padod un ziepes pacelt ?
, 2018-05-26 22:55, pirms 6 gadiem
Kalnīša līdz šim lielākais FAIL un skumjšs apkaunojuma traips kas arī tā ar nekad dzīvē vairs neļaus Kurucam reāli pacīnīties par iespēju kaut vienu spēļi NBA nospēlēt ! Visas dzīves lielā izdevība pagājušogad tika nemākulīgi un tizli PAPi$TA un viss kas tagad seko ir tik tāds nelaimīgi nožēlojami tizli neveiksmīgs mārketinga triks kā aizmālēt to visu sūdu un padarīt kaut cik necik 'smaržīgu'
, 2018-05-26 23:01, pirms 6 gadiem
Nekas nav zaudēts, spēlētājs ar lielu potenciālu. Visi heiteri lai aizver mutes, pēc gadiem visi slavēs un sekos līdz viņa spēlēm. Veiksmi džekam!!
, 2018-05-26 23:30, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Nekas nav zaudēts, spēlētājs ar lielu potenciālu. Visi heiteri lai aizver mutes, pēc gadiem visi slavēs un sekos līdz viņa spēlēm. Veiksmi džekam!!
Trollis ibio rio Sen zināma kepka esi un neko no basketbola nesaproti
, 2018-05-27 00:01, pirms 6 gadiem
Te laikam tiešām lielākā daļa ir nba komandu skauti..
Visi liek viņi otrā raunda sākumā,bet te visi smejas
, 2018-05-27 00:05, pirms 6 gadiem
Pēc mock draftu prognozēm viņam atvēl 35. - 38. vietu 2018.g. draftā.
Laikam labākais pick no otrās kārtas spēlētājiem, jo vēl pirms gada viņam atvēlēja 24. - 26. vietu draftā, bet traumas un mētāšana Barcelona komandas iekšienē šo spēlētāju padarījusi daudz nemanāmāku.
, 2018-05-27 00:20, pirms 6 gadiem
Domāju, ka veltīgi te visi vaino aģentu. Ja Rodions sevi spētu pārliecinoši pierādīt laukumā, būtu acīmredzama izaugsme un uzlabojumi viņa spēlē, noteikti arī loma un iespējas viņam tiktu dotas vairāk. Nav tā, ka viņš demonstrē super lielisku sniegumu, bet netiek novērtēts.
, 2018-05-27 00:21, pirms 6 gadiem
NBA nošokēsies Spānijas otrā līga izrādīsies daudz labāka par pirmo!
, 2018-05-27 00:22, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Domāju, ka veltīgi te visi vaino aģentu. Ja Rodions sevi spētu pārliecinoši pierādīt laukumā, būtu acīmredzama izaugsme un uzlabojumi viņa spēlē, noteikti arī loma un iespējas viņam tiktu dotas vairāk. Nav tā, ka viņš demonstrē super lielisku sniegumu, bet netiek novērtēts.
Paskaties uz viņa aģentu-pārējo gan jau pats sapratīsi!
, 2018-05-27 00:23, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Nekas nav zaudēts, spēlētājs ar lielu potenciālu. Visi heiteri lai aizver mutes, pēc gadiem visi slavēs un sekos līdz viņa spēlēm. Veiksmi džekam!!
Gluži tā pat, kā mēs visi pārdzīvojām un sekojām līdzi Raitim Grafam, kuram bija fantastiska karjera NBA... mēs visi zinām!
, 2018-05-27 00:24, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Te laikam tiešām lielākā daļa ir nba komandu skauti..
Visi liek viņi otrā raunda sākumā,bet te visi smejas
Pēdējā 10gadē NBA skauti pat ar top 5 izvēlēm ir totālās auzās iebraukuši, kur nu vēl par letiņiem runāsim!
Kaut KP drafts-pirmajā 10niekā vien vismaz puse bija nekam nederīgas viduvējības, kuriem nez ko prognozēja!!!
, 2018-05-27 00:38, pirms 6 gadiem
Kāds sakars aģentam ar to, ko spēlētājs rāda vai nerāda laukumā? Nekāds. Viņš tika uzskatīts par vienu talantīgākajiem jaunajiem savā vecumà visā Eiropā. Ar vienu nosacījumu, ka viņš turpinās attīstīties un slīpēs savas iemaņas, novēršot visai daudzus acīmredzamus trūkumus. Diemžēl cerētais progress izpalika, līdz ar to arī loma un iespējas tikt draftētam gāja mazumā. Viss ir loģiski, neredzu nekādu sazvērestības teoriju aiz tā. Pietiks muldēt un runāt tukšas runas. Jaunajam spēlētājam ir pirmām kārtām sevi jāpierāda, jebkurā klubā, līgā līmenī kur viņš spēlē.
, 2018-05-27 00:56, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Kāds sakars aģentam ar to, ko spēlētājs rāda vai nerāda laukumā? Nekāds. Viņš tika uzskatīts par vienu talantīgākajiem jaunajiem savā vecumà visā Eiropā. Ar vienu nosacījumu, ka viņš turpinās attīstīties un slīpēs savas iemaņas, novēršot visai daudzus acīmredzamus trūkumus. Diemžēl cerētais progress izpalika, līdz ar to arī loma un iespējas tikt draftētam gāja mazumā. Viss ir loģiski, neredzu nekādu sazvērestības teoriju aiz tā. Pietiks muldēt un runāt tukšas runas. Jaunajam spēlētājam ir pirmām kārtām sevi jāpierāda, jebkurā klubā, līgā līmenī kur viņš spēlē.
Barca uzsvilpj-aģents mēli izkāris skrien!!!
Mūsu talanti regulāri savāra ziepes, 14gaods noslēdz mūža līgumu ar pro klubiem un tad bimbā, jo nevar ne uz ASV braukt studēt un spēlēt, ne tikt pie spēles laika sev atbilstošā līmenī!
Talantīgais 20!!!! gadnieks, kura sasniegumu sarakstā ir vispārējs līdzjutēju naids par mīksto likšanu sava vecuma jauniešu izlasēm
Urrā
, 2018-05-27 01:12, pirms 6 gadiem
Es īsti nesaprotu, ko Tu šeit raksti un ko tieši vēlies pateikt? Ja Tu tiec uzskatīts par talantīgāko un labāko savā vecumā, Tev ir jābūt tur, kur atrodas visi labākie, jāspēlē ar labākajiem un jāsacenšas un jāpierāda sevi pret labākajiem. Eiropas gadījumā tā ir Spānija. Tikt vienā no labākajām top kluba sistēmām ir tikai apliecinājums tam, ka Tu tiec uztverts kā labākais, bet ar to vien nepietiek, Tev uz vietas tas viss ir jāpierāda ilgtermiņā ar spēli un izaugsmi. Ja Tu to spēj, tad Tu tiešām esi labākais, ja ne, tad ne. Variants ar studijām ASV mūsu gadījumā sevi nav īpaši pierādījis. Atdeve ir bijusi niecīga
, 2018-05-27 01:46, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Kāds sakars aģentam ar to, ko spēlētājs rāda vai nerāda laukumā? Nekāds. Viņš tika uzskatīts par vienu talantīgākajiem jaunajiem savā vecumà visā Eiropā. Ar vienu nosacījumu, ka viņš turpinās attīstīties un slīpēs savas iemaņas, novēršot visai daudzus acīmredzamus trūkumus. Diemžēl cerētais progress izpalika, līdz ar to arī loma un iespējas tikt draftētam gāja mazumā. Viss ir loģiski, neredzu nekādu sazvērestības teoriju aiz tā. Pietiks muldēt un runāt tukšas runas. Jaunajam spēlētājam ir pirmām kārtām sevi jāpierāda, jebkurā klubā, līgā līmenī kur viņš spēlē.
Čalim tikai 20 gadi, bet viņu puse jau noraksta, cik man ir zināms, Barca viņam baigo padlu uztaisīja, piedāvāja papildus 2 gadu līgumu, pēc tam kad Radions it kā atteica, viņi viņam ieriba, viņi jau tak sākumā solīja viņam tās minūtes, bet beigās nekā
, 2018-05-27 01:55, pirms 6 gadiem
Pietiks runāt muļķības, neviens viņu nenoraksta. Nevajag visā vainot tikai klubu un aģentus, noteikti arī pats varēja labāk pacensties. Ka pareizi atceros, Barsa viņu paņēma jau ar traumu un noteikti ieguldīja laiku un naudu viņa atlabšanā. Skaidrs, ka Barsa slēdz līgumu un uzliek saistības, nav jau nekāda labdarības iestāde. Neviens nekad nesola minūtes par skaistām acīm, viss ir jānopelna ar smagu darbu un maksimālu atdevi treniņos un laukumā. Jo labāk spēlē, jo vairāk minūšu un uzticības. Pietiks te radīt Rodiona cietēja stāstu. Lai spēlē, trenējas un attīstās. Dzīve nesākas un nebeidzas ar draftu, visu nosaka spēlētāja attieksme un sniegums.
, 2018-05-27 08:09, pirms 6 gadiem
Pēc prognozēm 90% viņu draftēs otrajā kārtā, bet viņam ir vēl sevi jāpierāda, lai tiktu spēlēt arī NBA.
, 2018-05-27 08:10, pirms 6 gadiem
janis_skandats_158947068285843 rakstīja: Kāds NBA ??????
Zin,ir tāda basketbola organizācija. Diezgan normāli tur džeki basīti kapā! Iesaku pasekot!
, 2018-05-27 08:32, pirms 6 gadiem
Ambrē rakstīja: Pēc prognozēm 90% viņu draftēs otrajā kārtā, bet viņam ir vēl sevi jāpierāda, lai tiktu spēlēt arī NBA.
Timma jau 5gadus kapā NBA...
, 2018-05-27 08:57, pirms 6 gadiem
Es nesaprotu visu šo spriedzi par draftu un kapāšanu NBA. Pilnīgs beztolks. Jāsaprot vienkārša lieta, ja Tu spēlējot Eiropā, visticamāk, kāda Eirolīgas kluba sastāvā, sasniedz noteiktu līmeni, aicinājums uz NBA tāpat līdz tevīm atnāks. Viss atkarīgs no paša spēlētāja
, 2018-05-27 11:38, pirms 6 gadiem
Timma tika draftēts ar 60. Nr, bet te rekur Rodionam paredzot otrās kārtas vidu... Nu neviens nepateiks, ka Timma ir noracis savu karjeru un nekam nav derīgs... Gan jau Rodionam vēl ir visas iespējas ko sasniegt. Kas bija pie vainas - aģents, klubs vai pats - mēs tā īsti drošvien neuzzināsim, bet nav tā, ka viss jau ir pazaudēts. Tgd nometnē sevi ir lieliski jāparāda, varbūt pat pacelsies prognozēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
17

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.