Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Orlovskis

Rietumi: ja vien play-off iekļūtu deviņas komandas...

Rietumi: ja vien play-off iekļūtu deviņas komandas...
Džeralds Grīns un Gorans Dragičs šosezon bijuši "Suns" komandas līderi
Foto: AFP/Scanpix

Līdz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2013./2014.gada regulārās sezonas noslēgumam vēl trīs nedēļas, tādēļ ir klāt izšķirošās cīņas par pēdējām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru. Šajā rakstā aplūkosim, kuras Rietumu konferences vienības var būt drošas par vietu „play-off” un kuras vēl cīnās, lai tām sezona nenoslēgtos jau pēc regulārā turnīra pēdējās spēles.

„Spurs” 15.sezonu pēc kārtas vismaz 50 uzvaru

Sanantonio „Spurs” (54-16), kas pašlaik ir vienīgā Rietumu konferences komanda, kura oficiāli nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā, regulārā turnīra noslēgumā uzņēmusi lielisku tempu, uzvarot 14 spēlēs pēc kārtas. „Spurs” līderi, šķiet, ar gadiem it nemaz nenoveco. Katru gadu teju lielākā daļa līdzjutēju pirms sezonas nodomā: „Nē, nu šosezon „Spurs” noteikti nespēs atkārtot iepriekšējās sezonas panākumus, jo ir taču par vecu.” Taču, par spīti visam, Gregs Popovičs, kurš ir komandas galvenais treneris kopš 1996./97.gada sezonas vidus, arvien spēj atrast motivējošus vārdus un lieliskus taktiskos risinājumus, lai „Spurs” sezonu no sezonas būtu starp līgas līderēm.

„Spurs” komanda NBA turnīrā piedalās kopš 1977./78.gada sezonas. Šo 36 sezonu laikā Sanantonio vienībai nav izdevies iekļūt izslēgšanas turnīrā tikai 4(!) reizes. Kopš 1994./95.gada sezonas jeb pēdējo 20 sezonu laikā klubam tikai 2(!) reizes nav izdevies izcīnīt vismaz 50 uzvaras regulārajā turnīrā. Jāpiezīmē, ka viena no šīm divām sezonām (1998./99.g. sez.) bija saīsināta lokauta dēļ, tādēļ bija jāaizvada vien 50 mači.

Popovičam un visai komandai vēl ļoti labā atmiņā ir pagājušā gada NBA finālsērijas 6.spēle, kurā tika piedzīvots sirdi plošos zaudējums „Heat” vienībai, lai arī mazāk nekā 30 sekundes pirms pamatlaika beigām daudziem miljoniem NBA līdzjutēju jau šķita, ka „Spurs” vienība čempionu titulu ir gandrīz jau izcīnījusi. Cik tālu šosezon spēcīgajā Rietumu konferencē aizspēlēsies Sanantonio, to rādīs laiks, taču ir skaidrs, ka Rietumos ir vēl vismaz trīs citas komandas, kuras labprāt sezonu noslēgtu tikai jūnija vidū.

Par vietu izslēgšanas turnīrā var nesatraukties

Ne tikai „Spurs”, bet arī Oklahomsitijas „Thunder” (52-19) un Losandželosas „Clippers” (50-21) vienības šosezon jau paspējušas sasniegt 50 uzvaru robežu. Šķiet, tikai pamatīga Sanantonio spēlētāju atslābināšanās regulārā turnīra pēdējos mačos varētu pavērt iespējas Kevinam Durentam un „Thunder” vienībai otro sezonu pēc kārtas izcīnīt 1.vietu Rietumos un, visticamāk, arī 1.vietu regulārās sezonas kopvērtējumā visā līgā. Tiesa, Oklahomsitija nedrīkst piemirst arī par Doka Riversa vadīto „Clippers” komandu, kas uzvarējusi deviņos no pēdējiem 10 mačiem un labprāt turnīra tabulā pakāptos vēl vismaz vienu vietu augstāk.

Arī trešā rezultatīvākā līgas komanda (vid. spēlē 106,8) Hjūstonas „Rockets” Kevina Makheila vadībā labprāt iesprauktos labāko triju konferences komandu starpā. „Raķetēm”, kas izcīnījušas četras uzvaras pēc kārtas, jāaizvada vēl 12 spēles pamatturnīrā – pa sešiem mačiem mājās un izbraukumā. Un jāuzsver, ka tikai trīs mači tiks aizvadīti pret komandām, kurām pašlaik ir labāka bilance. Tas gan negarantē to, ka izdosies pieveikt visas relatīvi vājākās komandas jeb tās vienības, kurām pašlaik sliktāka bilance.

Portlendas „Trail Blazers” vienībai pēc lieliskā sezonas sākumā, kad ilgāku laiku komanda ieņēma stabilu vietu Rietumu konferences pirmajā trijniekā, spēku kļuvis mazāk un piezagušies arī savainojumi. Marta sākumā gūtā muguras trauma nav ļāvusi Lamarkusam Oldridžam iziet laukumā pēdējos septiņos mačos. Bez līdera Oldridža ierindā šajā periodā sasniegta 3-4 bilance, tostarp ciešot trīs neveiksmes pēc kārtas izbraukumā pret Austrumu konferences komandām.

Portlenda visu sezonu spējusi būt rezultatīva (pašlaik 106,9 p. vid. spēlē un 2.vieta līgā), taču problēmas ir radījusi sava groza aizstāvēšana, kad pretinieku vienībām ļauts samest vidēji 103,3 punktus (23.vieta līgā). Uzdevums pakāpties vismaz uz 4.vietu turnīra tabulā būs sarežģīts, taču nav neizpildāms, jo paredzams, ka Oldridžs jau nākamajā spēlē varētu doties laukumā. Un, kā zināms, „Trail Blazers” ar Oldridžu ierindā spēj apspēlēt teju ikvienu.

Goldensteitas „Warriors” 11 spēles pirms pamatturnīra beigām atrodas turpat, kur pirms gada - 6.vietā. Tiesa, no Portlendas „kareivjus” šķir viena uzvara, tādēļ vismaz par 5.vietu pirms „play-off” sākuma ir reāli iespējams pacīnīties, savukārt 2-3 zaudējumi atmestu Goldensteitu, iespējams, pat divas vietas zemāk, jo Rietumi ir tik spēcīgi, ka četru zaudējumu sērijas dēļ komanda spēj noslīdēt pāris vietas zemāk tabulā. Savukārt, ja izdosies svinēt panākumus nākamajās divās mājas spēlēs (pret „Grizzlies” un „Knicks”), tiks sperts plats solis, lai vismaz 6.vietu tabulā spētu noturēt līdz pat sezonas noslēgumam.

„Suns”,„Mavericks”, un „Grizzlies” – trīs kandidātes, bet tikai divas vietas

Rietumos cīņa par pēdējo ceļazīmi uz „play-off” vienmēr bijusi sīva un parasti izšķiras vien dažas dienas pirms pamatturnīra noslēguma. Šķiet, arī šis gads nebūs izņēmums. Memfisas „Grizzlies” (42-28), Dalasas „Mavericks” (43-29) un Fīniksas „Suns” (42-29) ir trīs pretendentes uz divām vietām. Tiesa, izcila finiša spurta gadījumā viena no tām spētu pat pakāpties uz 6.vietu.

Iekļūšana izslēgšanas turnīrā vislielākais panākums no šīm trim komandām būtu Fīniksai, jo pirms sezonas sākuma komanda piedzīvoja apjomīgu pārbūves procesu, tādēļ daudzi steidzās norakstīt šo nepieredzējušo komandu ar galveno treneri – debitantu Džefu Hornačeku priekšgalā. Divi vecākie komandas spēlētāji, kuriem abiem ir 31 gads, ir Leandro Barbosa, kurš gan savainojuma dēļ nav piedalījies pēdējos 11 mačos, un Emeka Okafors. Savukārt „Suns” šīs sezonas līderi ir vecumā no 24 līdz 27 gadiem.

Stabili veiksmīgs sniegums visas sezonas garumā (tikai viena četru zaudējumu sērija) komandai devis cerību teju visu sezonu atrasties konferences labāko astotniekā. Savukārt izšķirošo izrāvienu pēdējos mačos komandai var sniegt līdera Erika Bledso atgriešanās pēc savainojuma sadziedēšanas. Tieši aizsargu Bledso un, jo īpaši, Gorana Dragiča lieliskais sniegums sagādājis nedienas gandrīz katrai līgas komandai. Tikmēr klupšanas akmens komandai var izrādīties fakts, ka septiņas no pēdējām 11 spēlēm jāaizvada izbraukumā.

2011.gada līgas čempione Dalasas „Mavericks” izslēgšanas turnīrā cer piedalīties pēc vienas sezonas izlaišanas. Salīdzinot ar „Suns”, Dalasas komandai ar Dirku Novicki priekšgalā pieredzes ir pārpārēm. Tāpat šosezon komandas līderiem arī izdevies izvairīties no nopietniem savainojumiem. Tieši savainojumi bija tie, kas Novickim neļāva iepriekšējo sezonu aizvadīt savā ierastajā līmenī jeb gūt vidēji vismaz 21-22 punktus. Pieredzes bagātais vācietis kopā ar Monta Elisu ir komandas vilcēji uzbrukumā (pa abiem kopā gūst vidēji 40,4 punktus). Savukārt no soliņa viņiem piebalso Vinss Kārters (vid. 12,0 punkti), kurš ik pa laikam līdzjutējiem atgādina, ka maza daļa no atlētiskā „dankotāja” vēl viņā ir palikusi.

Dalasa pašlaik aizvada astoņu mājas spēļu sēriju, kuras laikā jau trīs reizes nācies aizvadīt papildlaikus (līdz šim 3-2 bilance). Pēc mājas sērijas sekos četras spēles izbraukumā, kur dalasiešiem uzvaras regulāri mijušās ar zaudējumiem (šosezon bilance 19-17), un tieši šī izbraukuma spēļu sērija varētu izšķirt komandas vietu pamatturnīra noslēgumā.

Šosezon savainojumu nomāktajai Memfisas „Grizzlies” vēl 3.janvārī bilance bija 14-18, taču 12 uzvaras nākamajos 14 mačos komandu atgrieza uz uzvaru takas. Savainojumu dēļ komandai regulāri bijušas izmaiņas sākumsastāvā, jo līdz šim Marks Gazols piedalījies 47 mačos, bet Tonijs Alens 43 mačos savainojumu un dažādu veselības problēmu dēļ. Tieši Gazola un Zeka Rendolfa duets „garajā galā” pēdējās sezonās atnesis panākumus Memfisai, un, protams, arī maksimāla pašatdeve aizsardzībā, jo ar punktu gūšanu komandai parasti neveicas spīdoši. Arī ne šosezon, kad vidēji tiek gūti 95,7 punkti (26.vieta līgā), taču jāpiezīmē, ka ielaisti tiek vien 94,0 punkti, kas sniedz 3.vietu visā līgā šajā rādītājā.

„Grizzlies” vienībai priekšā piecu izbraukuma spēļu sērija, kad nāksies spēkoties ar „Jazz”, „Warriors”, „Trail Blazers”, „Nuggets” un „Timberwolves” vienībām. Tāpat vēl priekšā grūtas cīņas pret „Spurs” (izbraukumā) un pret „Heat” (mājās). Spēļu grafiks nav tas pateicīgākais, tomēr ir skaidrs, ka Memfisa nevienam pretiniekam negriezīs ceļu un cīnīsies, lai izkarotu vietu „play-off”.

Noslēgumā, salīdzinot Austrumu un Rietumu konferenču komandu līdz šim iespēto, jāsecina, ka „Suns” ar pašreiz sasniegto 42-29 bilanci Austrumos ieņemtu 3.vietu... Savukārt, ja NBA neņemtu vērā konferenču principu un „play-off” iekļūtu komandas ar 16 labākajām bilancēm līgā, tad pašlaik no Rietumiem izslēgšanas turnīram kvalificētos 10 vienības, bet no Austrumiem – sešas.

Rietumu konferences turnīra tabula pēc naktī uz trešdienu (26.03.) aizvadītajām spēlēm

VKomandaBilance
1.Spurs*54-16
2.Thunder52-19
3.Clippers50-21
4.Rockets48-22
5.Trail Blazers45-27
6.Warriors44-27
7.Grizzlies42-28
8.Mavericks43-29
9.Suns42-29
10.Timberwolves34-35
11.Nuggets32-39
12.Pelicans**30-40
13.Kings**25-45
14.Lakers**24-46
15.Jazz**23-48

Piezīme: * - garantējusi vietu "play-off"; ** - nevar vairs iekļūt "play-off".

Ja starts „play-off” turnīram tiktu dots šodien, šādi būtu pirmās kārtas pāri:

KomandasSez. bil.
Spurs-Mavericks3-0
Thunder-Grizzlies3-1
Clippers-Warriors2-2
Rockets-Trail Blazers3-1

Apskats par Austrumu konferences komandām pirms izšķirošajām regulārā turnīra spēlēm lasāms šeit: Austrumi: vai "Knicks" spēs panākt aizejošo...

Izmantotie resursi:
NBA.com
NBA - National Basketball Association Teams,...

Kura no trim vienībām neiekļūs izslēgšanas turnīrā?

  • 84

  • 67

  • 109



, 2014-03-26 12:00, pirms 10 gadiem
Portlenda šitā turpinot ar var netikt
, 2014-03-26 12:11, pirms 10 gadiem
Lai kā patiktu Suns spēle šosezon, es domāju Mavericks uz pieredzi ielīdīs plejofos. Bailes Arizonas tuksnesī no komandas ķīmijas sabojāšanas neiemainot Pau Gazolu bija pārspīlētas
, 2014-03-26 12:21, pirms 10 gadiem
1. Tieši tā: šobrīd var izlidot arī Portlenda. Kas sezonas pirmajā pusē šķita nereāli. Tā kā šobrīd neko nevar pateikt. Tai pašai Memfisai, ja pēkšņi satraumējas Gazols, tad ir pilnīgs "čau", kas sezonas laikā jau 1x notika.
2. Disbalanss starp Rietumiem un Austrumiem ir nenormāls. Minesota (mana favorīte, bet nu nedrīkst šādi regulāri kāst 4 ceturtdaļas! + beņķis katastrofāls) un Pelikāni Austrumos būtu stabili pirmajā sešiniekā. Mnesaota varbūt pat kā 3.
3. Lai kaut ko prognozētu, būtu jāpaskatās katras komandas atlikušais spēļu grafiks. Nupat jau ir 5 komadas uz 4 vietām. Fīniksu nenorakstītu - ļoti simpātiska spēle, pateicoties Hornāčekam pie stūres.
, 2014-03-26 12:42, pirms 10 gadiem
Suns gribetos PO un Hornaceks coach of the year
, 2014-03-26 12:50, pirms 10 gadiem
Kaut nu Suns tiktu,ļoti labi izskatās, tik žēl, ka tik daudz izbraukuma spēles palikušas.
, 2014-03-26 13:37, pirms 10 gadiem
Suns patiešām priecē un no sirds novēlu viņiem šogad apostīt PO gaisotni. skaidrs, ka viņu ceļojums tāpat nesniegtos tālāk par 1.kārtu, taču nākotnes vārdā tas būtu ļoti vērtīgi gan Džefam kā trenerim, gan komandas jaunajiem čaļiem. tā teikt avanss uz priekšdienām.
par Grizzs - laikam jau viņi vismazāk būtu pelnījuši tikt PO, jo būtībā turpina spēlēt uz 3 gadus veciem lauriem(kad izsita no PO ar 1.nr.izliktos Spurs un aizcīnījās līdz konferences finālam). kopš šīs sezonas viss gājis tikai uz leju - ir laiks pārmaiņām, jo esošais sastāvs sevi ir izsmēlis. laiks iesaistīt rotācijā Timmu!
par Mavs - lai kā man šī komanda ar Kjubanu priekšgalā nepatiktu, jāsaka, sastāvs novākts visai labs. tagad, kad rotācijā atgriezies Raits un Hariss + Vinss un Blērs - rezervistu soliņš ir ļoti solīds.
, 2014-03-26 13:39, pirms 10 gadiem
lielais eksperts rakstīja: Portlenda šitā turpinot ar var netikt
Kā var netikt..Jautājums tik,kad Aldridž būs atpakaļ.Bez šiem play-off neiztikt
, 2014-03-26 13:46, pirms 10 gadiem
Emilio rakstīja: Suns patiešām priecē un no sirds novēlu viņiem šogad apostīt PO gaisotni. skaidrs, ka viņu ceļojums tāpat nesniegtos tālāk par 1.kārtu, taču nākotnes vārdā tas būtu ļoti vērtīgi gan Džefam kā trenerim, gan komandas jaunajiem čaļiem. tā teikt avanss uz priekšdienām.
par Grizzs - laikam jau viņi vismazāk būtu pelnījuši tikt PO, jo būtībā turpina spēlēt uz 3 gadus veciem lauriem(kad izsita no PO ar 1.nr.izliktos Spurs un aizcīnījās līdz konferences finālam). kopš šīs sezonas viss gājis tikai uz leju - ir laiks pārmaiņām, jo esošais sastāvs sevi ir izsmēlis. laiks iesaistīt rotācijā Timmu!
par Mavs - lai kā man šī komanda ar Kjubanu priekšgalā nepatiktu, jāsaka, sastāvs novākts visai labs. tagad, kad rotācijā atgriezies Raits un Hariss + Vinss un Blērs - rezervistu soliņš ir ļoti solīds.
Neesmu tā sekojis un pētījis..Bet Suns kaut kas klibo..Kamēr Bledso bij traumēts,tikmēr Grīns uguņoja un spēlēja ļoti labi,bij labs metiens,pat ļoti labi meta trīņus.Bet Bledso atnāca un Grīnam mazs spēļu laiks.
Ja komandai krīt un samet savus tālos,tad var pārsteigt.
Pluss,Plumle sezonas sākumā bija ļoti labs un daudzās spēles sevi pārsteidza no labās.Bet tagad nosēdies,pat bračka spēlē labāk.Laikam fortūna aizgājusi pie bračkas
, 2014-03-26 14:40, pirms 10 gadiem
ilmis81 rakstīja: Neesmu tā sekojis un pētījis..Bet Suns kaut kas klibo..Kamēr Bledso bij traumēts,tikmēr Grīns uguņoja un spēlēja ļoti labi,bij labs metiens,pat ļoti labi meta trīņus.Bet Bledso atnāca un Grīnam mazs spēļu laiks.
Ja komandai krīt un samet savus tālos,tad var pārsteigt.
Pluss,Plumle sezonas sākumā bija ļoti labs un daudzās spēles sevi pārsteidza no labās.Bet tagad nosēdies,pat bračka spēlē labāk.Laikam fortūna aizgājusi pie bračkas
jo tuvāk sezonas beigas, jo vairāk iezīmējas kas ir kas. respektīvi - reālās čempionu pretendentes tikai tagad sāk uzņemt īstos apgriezienus/formu, kamēr tās, kuras sezonas sākumā izrāvās uz svaiguma, spēka un daļēji arī pārsteiguma rēķina, tagad ir nosēdušās.
Grīnam ir tā problēma, ka viņš nevar iznākt, noplosīties un atkal
apsēsties. viņam vajag, lai spēlē uz viņu - tad ir arī rezultāts. šī iemesla dēļ arī Grīns tā līdz galam nevar atrast savu vietu NBA un uz kādu laiku pat izkrita no NBA aprites. taču viennozīmīgi - ļoti talantīgs spēlētājs un ar fantastiskiem dabas dotumiem tieši priekš basketbola - ātrums, koordinācija, atlētisms, garas rokas.
Plamlī problēma ir tā, ka viņš NBA aizvada tikai savu 1. sezonu(kurā tiek spēlēt). viņam ir NBA dotumi un talants, taču nav NBA psiholoģijas un noturības. ja ar to viņš tiks galā, tad nākotnē būs stabils DD centrs.
, 2014-03-26 15:31, pirms 10 gadiem
Nākošais virsraksts: Austrumi, ja vien mēs kāds būtu PO cienīgi
, 2014-03-26 15:34, pirms 10 gadiem
ilmis81 rakstīja: Kā var netikt..Jautājums tik,kad Aldridž būs atpakaļ.Bez šiem play-off neiztikt
Elementāri var netikt. Tikai 4 komandas ir nodrošinājušas vietu PO un, ja godīgi, tad tagad arī rāda tādu spēli, ka ir pelnījušas. 5.-9. cīnīsies līdz pēdējai dienai.
, 2014-03-26 15:56, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Elementāri var netikt. Tikai 4 komandas ir nodrošinājušas vietu PO un, ja godīgi, tad tagad arī rāda tādu spēli, ka ir pelnījušas. 5.-9. cīnīsies līdz pēdējai dienai.
Es uzskatu un esmu pārliecināts ka Portlenda būs PO.Ja ārsti atļaus,tad ar Aldridž būs atpakaļ.Un kā pats Aldridž saka,tad pats ir ar gatavs,pluss puiši ir noguruši.Vēl jau pret visiem konkurentiem ir jāspēlē.
Drīzāk ārpus PO atstātu Memfisu,bet liekas ka Suns ar Maverikiem sadalīs to 8.v.
, 2014-03-26 15:56, pirms 10 gadiem
Emilio rakstīja: Suns patiešām priecē un no sirds novēlu viņiem šogad apostīt PO gaisotni. skaidrs, ka viņu ceļojums tāpat nesniegtos tālāk par 1.kārtu, taču nākotnes vārdā tas būtu ļoti vērtīgi gan Džefam kā trenerim, gan komandas jaunajiem čaļiem. tā teikt avanss uz priekšdienām.
par Grizzs - laikam jau viņi vismazāk būtu pelnījuši tikt PO, jo būtībā turpina spēlēt uz 3 gadus veciem lauriem(kad izsita no PO ar 1.nr.izliktos Spurs un aizcīnījās līdz konferences finālam). kopš šīs sezonas viss gājis tikai uz leju - ir laiks pārmaiņām, jo esošais sastāvs sevi ir izsmēlis. laiks iesaistīt rotācijā Timmu!
par Mavs - lai kā man šī komanda ar Kjubanu priekšgalā nepatiktu, jāsaka, sastāvs novākts visai labs. tagad, kad rotācijā atgriezies Raits un Hariss + Vinss un Blērs - rezervistu soliņš ir ļoti solīds.
Sarkasms par Timmu vietā, bet viņiem vairāk prasītos Korvers, vai jebkurš šūteris, ja būtu pieejams. Un ja vēl draiversis un šuteris, tad vispār tai komandai nebūtu cena.
, 2014-03-26 16:24, pirms 10 gadiem
xZ rakstīja: 1. Tieši tā: šobrīd var izlidot arī Portlenda. Kas sezonas pirmajā pusē šķita nereāli. Tā kā šobrīd neko nevar pateikt. Tai pašai Memfisai, ja pēkšņi satraumējas Gazols, tad ir pilnīgs "čau", kas sezonas laikā jau 1x notika.
2. Disbalanss starp Rietumiem un Austrumiem ir nenormāls. Minesota (mana favorīte, bet nu nedrīkst šādi regulāri kāst 4 ceturtdaļas! + beņķis katastrofāls) un Pelikāni Austrumos būtu stabili pirmajā sešiniekā. Mnesaota varbūt pat kā 3.
3. Lai kaut ko prognozētu, būtu jāpaskatās katras komandas atlikušais spēļu grafiks. Nupat jau ir 5 komadas uz 4 vietām. Fīniksu nenorakstītu - ļoti simpātiska spēle, pateicoties Hornāčekam pie stūres.
Rietumu komandas ir spēcīgākas par austrumu komandām - tas tiesa, bet katrā konferencē cīņa par iekļūšanu PO ir vienlīdz spraiga, jo lai arī austrumos iekļūšanai PO ir nepieciešams mazāks uzvaru skaits, tomēr, ņemot vērā austrumu komandu savstarpējo spēku līdzvērtīgumu (neņemot vērā Heat un Pacers augsgalā un Bucks un 76ers lejasgalā) un izteiktu vājākumu attiecībā pret rietumu komandām, arī šo mazo uzvaru skaitu ir grūti iegūt.
, 2014-03-26 16:37, pirms 10 gadiem
ilmis81 rakstīja: Kā var netikt..Jautājums tik,kad Aldridž būs atpakaļ.Bez šiem play-off neiztikt
Tabulā apskaties, Portlenda ir 2,5 games up no 9. vietas.
, 2014-03-26 17:17, pirms 10 gadiem
xZ rakstīja: 2. Disbalanss starp Rietumiem un Austrumiem ir nenormāls. Minesota (mana favorīte, bet nu nedrīkst šādi regulāri kāst 4 ceturtdaļas! + beņķis katastrofāls) un Pelikāni Austrumos būtu stabili pirmajā sešiniekā. Mnesaota varbūt pat kā 3.
Jāskatās nevis tabulas, bet rezultāti laukumā - NBA čempioni jau 2 gadus pēc kārtas ir no Austrumiem.
, 2014-03-26 18:31, pirms 10 gadiem
Finālā Bobcats ar Grizzlies, vajag jaunas asinis. MVP Josh McRoberts.
, 2014-03-26 18:46, pirms 10 gadiem
Neesu no šīm trijām komandām nevienas fans, taču es labāk, lai izstājas Suns, jo viņi tāpat gan jau netiks tālāk par pirmo kārtu, bet Maveriks un Grizzlies gan varētu par kaut ko augstāku pacīnīties.
, 2014-03-26 23:57, pirms 10 gadiem
Beigās ceru būs šitā:

1.Spurs
2.OKC
3.Clipps
4.Rockets
5.GSW
6.Trail Blazers
7.Mav's
8.Suns

jo Suns spēle simpatizē ar jauniem čaļiem un dvīņu bratiem izvilkt komandu līdz PO būs pirmkārt brīnumiņš un pirmais Play offs pēc ilgiem laikiem . Grizzs ir laba komanda bet man šķiet ka netiks tomēr
, 2014-03-27 06:55, pirms 10 gadiem
zigiss rakstīja: Jāskatās nevis tabulas, bet rezultāti laukumā - NBA čempioni jau 2 gadus pēc kārtas ir no Austrumiem.
who cares! 2 komandas ir izcilas, Bulls ir ļoti labi, pārējās ir pilnīgs pī uz Rietumu fona. Pēc spēles, nevis tabulas.
, 2014-03-27 11:45, pirms 10 gadiem
lielais eksperts rakstīja: Tabulā apskaties, Portlenda ir 2,5 games up no 9. vietas.
Skaties pats..Neredzēji vai nelasīji,ko jau teicu..Esmu pārliecināts ka šamējie būs PO.Galvenais nepalikt 7. vai 8.v.
, 2014-03-28 13:40, pirms 10 gadiem
Man pašam patiktu ja PHX būtu PO. Ļoti patīk viņu šīs sezonas sniegums, nemaz nerunājot par Gerrald Green.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
5

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Džoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
8

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.