Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kjūbans: "NBA fani ir tik garlaikoti par Zvaigžņu spēles balsojumu, ka pat nemēģināja uzlauzt sistēmu"

Kjūbans: "NBA fani ir tik garlaikoti par Zvaigžņu spēles balsojumu, ka pat nemēģināja uzlauzt sistēmu"
Marks Kjūbans, piedaloties NBA Slavenību spēlē
Foto: AP/Scanpix

"Mums ir tik maz balsu, ka viena komanda vai spēlētājs vai viena pasaules daļa var sačakarēt balsojumu," Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles balsojuma sistēmu un atdevi kritizē Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans.

"Mums ir tik maz balsu, ka viena komanda vai spēlētājs vai viena pasaules daļa var sačakarēt balsojumu," par balsošanas sistēmu sūdzējās Kjūbans, atceroties kādreizējo Jao Mina un Treisija Makgreidija dominanci balsojumos, pateicoties augstajai Hjūstonas "Rockets" popularitātei Ķīnā. "Ja mums būtu 20, 30 vai 50 miljonu balsu [populārākajiem spēlētājiem], tā būtu cita lieta, tā parādītu līdzjutēju mīlestību pret šo lietu un vēlmi piedalīties. Tad varētu teikt, ka līdzjutēji savu ir pateikuši."

Kjūbans uzskata, ka tik maz balsu populārākajiem basketbolistiem ir izgāšanās, ņemot vērā milzīgo NBA popularitāti visā pasaulē. Tikai pieci spēlētāji saņēma vismaz miljons balsu - Stefans Karijs, Lebrons Džeimss, Entonijs Deiviss, Kobe Braients un Džeimss Hārdens.

"Balsotāju skaits nav pietiekams,lai to pat ievērotu. Būtībā 0,1 procents no NBA faniem rūpēja balsojums, un tas tikai gadījumā, ja katrs varētu balsot tikai reizi. Ja skatāmies globāli, 0,00001 procents fanu balsoja. Tas parāda,ka nevienam šis balsojums neinteresē," stingru nostāju pauž Kjūbans. "Neviens pat nemēģināja uzlauzt sistēmu. Tik garlaikoti ir līdzjutēji. Jā, domāju, ir laiks ko mainīt,jo vienkārši nesaņemam tādu atbildi, kam būtu nozīmes. Ja viņiem tas neinteresē, arī mums nevajadzētu. Jāatrod cits labāks veids."

NBA dati gan parāda, ka šogad balsojums pieaudzis par 28 procentiem salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Kopumā tika saņemtas nedaudz vairāk par 25 miljoniem balsu. Šogad pirmo reizi drīkstēja balsot par jebkuru spēlētāju, nevis tikai līgas izvēlētajiem. Tomēr balsojums bija par 27 dienām īsāks nekā iepriekš.

NBA un Nacionālajā Hokeja līgā var balsot internetā, kamēr beisbola faniem tāda iespēja ir arī stadionos ar papīra lapiņām.

Izmantotie resursi:
ESPN


, 2015-01-25 20:37, pirms 9 gadiem
ta i ka nevienu latvieti nenem spelet NBA... es runaju par spelesenu nevis solina deldesanu...
, 2015-01-25 20:44, pirms 9 gadiem
Es nobalsoju par Bruno Petersonu! Uzrakstīju uz lapiņas un iemetu pastkastē! cerams ka tā drīksteja!
, 2015-01-25 21:07, pirms 9 gadiem
Nodraftē Porziņģi un mēs uzlauzīsim un sabalsosim vienu spēlētāju
, 2015-01-25 21:34, pirms 9 gadiem
Paraleela_linija rakstīja: Nodraftē Porziņģi un mēs uzlauzīsim un sabalsosim vienu spēlētāju
Vai ne pilnībā piekrītu... Bet vsp kad Porziņģis būs NBA spēlētājs tad var notikt kkas uz to pusi kā ar Girgensonu... Kaut gan Latvijā basketbola fanu nav tik daudz kā hokeja...
Pats šogad otro gadu pēc kārtas piedalījos balsošanā un ja nemaldos mani Ggalvenie favorīti bija šādi: Hārdens Karijs Deiviss Kazinss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-25 23:12, pirms 9 gadiem
Paraleela_linija rakstīja: Nodraftē Porziņģi un mēs uzlauzīsim un sabalsosim vienu spēlētāju
Viņiem paveicās, ka Biedriņš jau beidzis karjeru, savādāk būtu Lebronu un Kariju pārsitis
, 2015-01-26 14:43, pirms 9 gadiem
MVanags34OBS rakstīja: Vai ne pilnībā piekrītu... Bet vsp kad Porziņģis būs NBA spēlētājs tad var notikt kkas uz to pusi kā ar Girgensonu... Kaut gan Latvijā basketbola fanu nav tik daudz kā hokeja...
Pats šogad otro gadu pēc kārtas piedalījos balsošanā un ja nemaldos mani Ggalvenie favorīti bija šādi: Hārdens Karijs Deiviss Kazinss
Latvieši priecājas par visiem, arī tie, kas skatās hokeju, sekotu līdzi iespējamiem latviešu centieniem NBA...
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
17

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.