Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Autoavārijā miris NBA drafta kandidāts Klārks

Autoavārijā miris NBA drafta kandidāts Klārks
Terenss Klārks. Foto: USATSI

Aizvadītajā naktī Losandželosā miris 19 gadus vecais basketbolists Terenss Klārks, kurš cieta autoavārijā un vēlāk slimnīcā nomira no gūtajām traumām. Klārks spēlēja slavenajā Kentaki universitātes komandā un bija pieteicies šīs vasaras NBA draftam.

Losandželosas policija apstiprināja Ziemeļamerikas medijiem, ka Terenss Klārks automašīnā šķērsoja krustojumu pie sarkanās gaismas un cieta sadursmē ar citu auto. Traģiskā notikuma brīdis tika ierakstīts video novērošanas kamerā, kurā redzama sadursme un Klārka automašīnas ietriekšanās nožogojumā pēc tam.

Klārks bija vienīgā persona savā automašīnā, kamēr otra auto vadītājs negadījumā necieta. Klārks savukārt tika nogādāts slimnīcā, kur vēlāk no gūtajiem savainojumiem mira.

Klārks NCAA bija aizvadījis vienu sezonu, pārstāvot prestižo Kentaki vienību. Traumas dēļ tās rindās viņš aizvadīja tikai astoņas spēles, vidēji mačā gūstot 9.6 punktus un savācot 2.6 atlēkušās bumbas. Nesen viņš bija paziņojis par savu apņemšanos pieteikties Nacionālās basketbola asociācijas draftam.

Sezonas ievadā Klārkam tika prognozēta NBA drafta augšgalā, bet pēc ilgā izlaistā laika traumas dēļ viņam tika prognozēta vieta drafta otrajā kārtā.

"Esmu pilnībā satriekts," paziņojumā citēts Kentaki komandas galvenais treneris Džons Kalipari. "Jauna persona, kuru mēs visi mīlējām, ir zaudējusi savu dzīvību pārāk ātri, lai gan viņam priekšā vēl bija visi sapņi un cerības. Mēs visi esam šokā."

Līdzjutību basketbolista piederīgajiem izteica arī NBA un līgas spēlētāju arodbiedrību. Īpaši viņu pieminēja Bostonas "Celtics" spēlētāji, jo tieši šajā pilsētā Klārks uzauga.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mens-college-b...


Aleksandrs Sars. Foto: EPA/Scanpix
5

Drafta pirmais numurs tiek ''Hawks'', Bostona pirmajā kārtā izvēlēsies pēdējā

Aizvadītajā naktī ASV norisinājās 2024. gada NBA drafta loterija, kurā noskaidrojās, ka pirmā izvēle gaidāmajā draftā tikusi Atlantas ''Hawks''. Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas ''Celtics'' pirmajā raundā izvēlēsies kā pēdējā – 30.
Nikola Jokičs un Rūdi Gobērs. Foto: AFP/Scanpix
9

"Nuggets" un "Pacers" atspēlējas no 0-2 un panāk līdzsvaru pusfinālu sērijās

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie panākumiem konferenču pusfinālu sērijās tikušas Denveras "Nuggets" un Indianas "Pacers" komandas. Čempione ar 115:107 pārspēja Minesotas "Timberwolves", neskatoties uz to, ka Entonijs Edvardss iemeta 44 punktus, savukārt "Pacers" mājās ar 121:89 viegli pārspēja Ņujorkas "Knicks". Abās sērijās rezultāts šobrīd ir 2-2.
Džeisons Teitums. Foto: AFP/Scanpix
18

Bostona atgūst mājas priekšrocību, OKC apzināto sodu taktika Dalasā nenostrādā

Nacionālās basketbola asociācijas izslēgšanas spēļu otrajā kārtā izbraukumā pie panākuma šonakt tika regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics", kas bez savainotā Kristapa Porziņģa ar 106:93 reabilitējās Klīvlendas "Cavaliers" par zaudējumu mājās. 2-1 sērijā panāca arī Dalasas "Mavericks", kas mājās ar 105:101 uzveica Oklahomsitijas "Thunder".