Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Gregs Odens varētu vēlreiz atgriezties NBA

Gregs Odens varētu vēlreiz atgriezties NBA
Gregs Odens pēc Austrumu konferences čempiontitula izcīnīšanas 2014. gadā
Foto: AP/Scanpix

2007. gada drafta pirmais numurs Gregs Odens atkal trenējas savas bijušās Ohaio štata universitātes basketbola kompleksā. Tas licis uzjundīt runām par to, ka talantīgais centrs, kurš savainojumu dēļ noslēdza karjeru priekšlaicīgi, varētu atkal mēģināt atgriezties Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA).

213 centimetrus garo un 124 kilogramus smago Odenu 2007. gada draftā Portlendas "Trail Blazers" izvēlējās ar pirmo kārtas numuru. Diemžēl daudzsološo karjeru aprāva ceļgala savainojumi. NBA Odens debitēja tikai gadu vēlāk - 2008. gada rudenī. Jau savā debijas spēlē pret "Lakers" Odens atkal savainoja ceļgalu.

Lai gan savainojumu dēļ Odens biežāk atradās laukuma malā, "Blazers" turpināja gaidīt un abu pušu ceļu šķīrās tikai 2012. gada martā. Piecu gadu laikā Odens devās laukumā divās sezonās, kopumā nospēlējot 82 spēles regulārajā turnīrā un sešas izslēgšanas turnīrā.

Pēc sezonas izlaišanas 2013. gada augustā Odens parakstīja līgumu uz vienu sezonu ar Maiami "Heat". Odena loma bija minimāla, vidēji spēlējot vien 9,2 minūtes un gūstot 2,9 punktus, tomēr sezonas beigās Odens ar Maiami komandu tika finālā, kur zaudēja Sanantonio "Spurs".

Lai gan šķita, ka Odens varētu būt noslēdzis karjeru, basketbolists atsācis trenēties un izskatās, ka šobrīd gatavojas tam, lai vasarā atkal mēģinātu piesaistīt kāda kluba interesi. "Pavisam godīgi runājot, neesmu redzējis Gregu tik labā formā kā tagad kopš laika, kad viņš spēlēja pie mums," sacīja Ohaio štata universitātes galvenais treneris Tads Mata. "Viņš ir izgājis cauri daudz kam. Zinu, ka viņš ir cilvēks, kas nekad nav vēlējies citus pievilt. Tomēr savainojumus apiet nevar neviens no mums. Zinu, ka daļa no viņa vēlētos kaut tas nekad nebūtu noticis. Joprojām uzskatu, ka viņš varēja kļūt par vienu no visu laiku izcilākajiem."

Odens koledžas karjerā aizvadīja vienu sezonu, Ohaio štata universitātes komandas sastāvā, vidēji nepilnās 29 minūtēs gūstot 15,7 punktus izcīnot 9,6 atlēkušās bumbas un bloķējot 3,3 metienus. Pēc tās sezonas Odens tika atzīts par labāko koledžu lielo spēlētāju un savas konferences labāko aizsardzības spēlētāju. Draftā Odens izkonkurēja Kevinu Durantu, kuru ar otro numuru izvēlējās "SuperSonics".

Izmantotie resursi:
NBA.com


, 2015-03-19 09:16, pirms 9 gadiem
ja varēs kaut vai tās 10min nospēlēt, tas būs nopietns pastiprinājums jebkurai NBA komandai
, 2015-03-19 09:47, pirms 9 gadiem
maafree rakstīja: ja varēs kaut vai tās 10min nospēlēt, tas būs nopietns pastiprinājums jebkurai NBA komandai
Nja bet vairāk viņš ir sloks komandai, jo nekad nespēlē. Portlendai tie bija tumši laiki visi traumējās ar Odenu un Roju priekshgalaa.
, 2015-03-19 10:07, pirms 9 gadiem
maafree rakstīja: ja varēs kaut vai tās 10min nospēlēt, tas būs nopietns pastiprinājums jebkurai NBA komandai
Pēc kā Tu to spried?
, 2015-03-19 10:40, pirms 9 gadiem
2007. gada drafts atnesa Durentu, Noa, M. Gasolu, bet, principā, 1. drafta izvēle bija maksimāli neveiksmīga
, 2015-03-19 11:33, pirms 9 gadiem
Par March Madness, kas sākas šovakar, cien. SC gan varētu ko ieskribelēt..
Bostonas līderis Džeisons Teitums. Foto. AFP/Scanpix
3

Sērija pārceļas uz Indiānu, ''Celtics'' iespēja nonākt uzvaras attālumā no fināla

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz svētdienu tiks aizvadīta Austrumu konferences finālsērijas trešā spēle, kurā Bostonas ''Celtics'' viesosies pie Indiānas ''Pacers''. Mača sākums pulksten 3.30 pēc Latvijas laika.
Luka Dončičs. Foto: AP/Scanpix
78

Dončičam triple-double un uzvaras tālmetiens, Dalasa viesos atspēlē -18

Vēl vienu solīti pretī Nacionālās basketbola asociācijas finālam spērusi Dalasas "Mavericks", kas ar rezultātu 109:108 pārspēja Minesotas "Timberwolves" un mājās atgriezīsies ar diviem izbraukuma panākumiem un 2-0 Rietumu konferences finālsērijā.
Bostonas labākais punktu guvējs šajā spēlē bija Džeilens Brauns. Foto. USA Sports Today. Scanpix
41

Brauns iemet 40 punktus, "Celtics" veic 17:0 izrāvienu un vēlreiz pārspēj "Pacers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) notikusi otrā Austrumu konferences finālsērijas spēle. Tajā Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics" ar 126:110 pārspēja Indianas "Pacers", izvirzoties vadībā sērijā ar 2-0.