Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Rockets" uzvar sērijas septītajā spēlē un izslēdz "Clippers"

"Rockets" uzvar sērijas septītajā spēlē un izslēdz "Clippers"
Dvaits Hovards un D'zeimss Hārdens
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas Rietumu konferences finālā iekļuvusi Hjūstonas „Rockets”, kura sērijas gaitā spēja atspēlēties no 1:3 un šonakt izšķirošajā, septītajā spēlē ar 113:100 pieveica Losandželosas „Clippers”.

„Rockets” un „Clippers” dueļa sākumā Losandželosas komanda bija pārņēmusi vadību 3:1 un sērijas sestajā spēlē vēl pēdējās ceturtdaļas sākumā bija drošā vadībā, taču pamanījās to izsēt un zaudēt, kas savukārt noveda pie šīvakara septītās, izšķirošās spēles Hjūstonā. Jāatgādina, ka „Clippers” arī pirmajā kārtā aizvadīja septiņas spēles, un toreiz izšķirošajā mirklī pret „Spurs” uzvaru izrāva Kriss Pols.

Pols šajās izslēgšanas spēlēs cīnās ne tikai ar pretiniekiem, bet arī traumu, taču šodien devās laukumā. Pirmajā puslaikā gan viņa komandai tā arī ne reizi neizdevās izvirzīties vadībā, un „Rockets” ar vairāku precīzu tālmetienu palīdzību ieguva pat 15 punktu pārsvaru. Džeimss Hārdens mača sākumā bija ātri guvis deviņus punktus, bet turpinājumā jau retāk spēja radīt draudus pretinieku grozam. Pirmais puslaiks noslēdzās ar Hjūstonas desmit punktu vadību (56:46), un Dvaits Hovards jau tajā bija paspējis savākt „double-double” (12+11), turklāt trāpījis visus piecus metienus no spēles.

Trešajā ceturtdaļā „Clippers” ik pa brīdim pietuvojās un bija nonākusi vairs tikai sešu punktu atstatumā, taču viņu cerības apslāpēja Hjūstonas rezervists, pieredzējušais argentīnietis Pablo Pridžioni, kurš izcēlās ar vairākām aktīvām darbībām pēc kārtas, savācot atlēkušo bumbu uzbrukumā un divreiz pēc kārtas pārtverot bumbu. Trevors Ariza pēc tam iemeta tālmetienu, un ceturtdaļas noslēgumā Hārdens aukstasinīgi realizēja sarežģītu pustālo, pasniedzot savai komandai +17.

Pēdējās ceturtdaļas sākums neliecināja par iespaidīgu atspēlēšanos, taču divas minūtes pirms pamatlaika beigām „Clippers” bija pievilkusi līdz mīnus astoņi. Džonatanam Redikam bija iespēja ar tālmetienu vēl vairāk samazināt rezultāta starpību, taču tas neizdevās, kamēr laukuma pretējā pusē savu sesto trejaci spēlē realizēja Ariza, praktiski izšķirot spēles iznākumu. Mača gala rezultāts 113:100, un Hjūstona tajā ne reizi neatradās iedzinējos. Ar 31 punktu un astoņām rezultatīvām piespēlēm uzvaru sekmēja Hārdens, Hovardam 16+15, bet Arizam 22 punkti. Zaudētāju sastāvā Bleikam Grifinam 27 punkti.

Līdz ar to skaidras visas četras NBA pusfinālistes – „Rockets” tiksies ar regulārās sezonas uzvarētāju „Warriors”, bet Austrumos gaidāms „Cavaliers” un „Hawks” duelis. Tikai devīto reizi NBA vēsturē pieredzēts gadījums, kad komanda spējusi atspēlēties no 1:3 sērijā un uzvarēt.

Izmantotie resursi:
NBA.com


, 2015-05-18 01:25, pirms 9 gadiem
Id1ot1, man nav ko teikt... pag. gad noliets +7 50 sekundes līdz beigām pret OKC. Šeit 3-1 vadība, Ok atdota spēle izbraukumā, jāpabeidz sērija mājās. +19 3/4 beigās.. sāk jau stūrīti pulēt olas par lielisko uzvaru.

Nezinu, pietiek, Clippers ir prātiņā nožēlojami ar visu Doku un CP3 pie stūres. Atvainojos visiem, kam mēģināju iestāstīt pretējo.

Pirmajos sērijas mačos Rockets bija tādi paši bomži, un tikai par to parādīto super neglīto basketbolu aizsardzībā (kad pirmajos mačos reāli atdeva spēli un pēdējās ceturtdaļas pastaigājās pa laukumu) un necieņu pret visiem, kas tos mačus vēroja.

Man GSW riebjas, riebjas Curry zobu aizsarga kožļāšana, riebjas Green'a lecīgums un vēl 100 lietas. Bet tie čaļi spēlē par 100% visos mačos un spēlē skaisti. Šobrīd es vairs neticu, ka kāds viņus apstādinās.
, 2015-05-18 01:27, pirms 9 gadiem
Tagad gaidu paskaidrojumus no LAC faniem.
Rockets šo spēli uz tādām emocijām nospēlēja. Ariza ir tas pats, kas bija Lakers, kad paņema ar viņu. Smits ir Atlantas laikos. Prigioni otrā jaunība un Eiropas basketa viltības. Hardenam ir japieliek, bet nakamjā sērijā GSW 4-1 tur nebūs variantu.
, 2015-05-18 01:29, pirms 9 gadiem
Clippers lielākie neveiksminieki
, 2015-05-18 01:29, pirms 9 gadiem
CP3 laikam mūžīgi paliks otrajā kārtā.
Slēpts komentārs: RocketsHardenLatvia
, 2015-05-18 01:34, pirms 9 gadiem
Ar šo arī visticamāk PO intriga ir beigusies. Neticu, ka Rocketiem ir varianti pret GSW. Tā sērija te ātri beigsies. 4-1, un viena uzvara Hjūstonai pieklājības pēc.

GSW finālā un arī kausu pacels. Austrumos man pat neintersē kurš tur vinnēs. Tāpat ir skaidrs, ka rietumu PO līmenis ir daudz reižu labāks nekā austrumu. Klīvlendai tur grūti gāja pret švakiem buļļiem, kamēr Atlanta knapi izmocīja sēriju pret Vašingtonu bez Vola.
, 2015-05-18 01:34, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Tagad gaidu paskaidrojumus no LAC faniem.
Rockets šo spēli uz tādām emocijām nospēlēja. Ariza ir tas pats, kas bija Lakers, kad paņema ar viņu. Smits ir Atlantas laikos. Prigioni otrā jaunība un Eiropas basketa viltības. Hardenam ir japieliek, bet nakamjā sērijā GSW 4-1 tur nebūs variantu.
HOU turpināja mest iekšā visu kā game6 4/4. LAC spēlēja tā it kā katram 3litru burka sēžamvietā tiktu iesprauzta.

HOU izredzes pret GSW es teiktu ir krieni mazākas kā RUS pret CAN hokejā.

Cle Atl ir 51:49 CLE labā
, 2015-05-18 01:35, pirms 9 gadiem
Izskatījas, ka Kliperi sēriju bija zaudējuši jau 6. spēlē, šodien viņi tikai dabūja galēju nokdaunu vasaras atvaļinājumam.

Kaut kā sāk rasties aizdomas, ka Dokam galīgi nesanāk uz pašiem sezonas svarīgākajiem brīžīem novadīt un nomotivēt šo komandu (pagājušo gad pret Oklahomu, šogad pret Hjūstonu). Jautājums, vai viņi izdomās kaut ko mainīt. Redzēs arī ko DeAndre izdomās brīvā aģenta aspektā....
, 2015-05-18 01:36, pirms 9 gadiem
Citējot pašam sevi:Clippers/Rockets. Domāju jau, ka Clippers ir tālāk, bet nekā. Psiholoģiski tagad pārsvaram vajadzētu būt Rockets pusē, jo no 1:3 izlīst uz 3:3, tas dod pacēlumu. Lai gan esmu šajā sērijā par LAC, pēc šādā zaudējuma un principā izlaistas uzvaras, tālāk vajadzētu tikt Rockets.
Maz jau to gadījumu ir, kad atspēlējas no 1:3, bet šī spēle pierāda atkal, ka nereāli tas nav.
, 2015-05-18 01:38, pirms 9 gadiem
, 2015-05-18 01:38, pirms 9 gadiem
Nu zaje*al ! 5 minūtes rakstīju komentāru un , kad nospiedu "pievienot" pārlādējas lapa un protams ka komentāra nav. Bet īsumā Domāju GSW paņēms 4-2 vai pat 4-1 . Viss atkarīgs , kā kritīs 3pt. Labi GSW ir laba aizsardzība , ko nevarētu teikt par raķetēm , bet troikas var zibināt abi, toties ja spēles uz postu tad hz vai Bogutam ir kādas šances pret Howardu. Caurgājienos gan Stefce gan Hardens, sava aroda meistari
Bet raķetes izdarija kas bija darāms - ja no 3-1 nevar savākt sēriju, tad i ejat na*uj !!!
, 2015-05-18 01:39, pirms 9 gadiem
Godīgi jāsaka, ka tā ir atmaksa par to, ka Clippers negodprātīgā veidā atvadījās no a.god. Stērlinga kunga un nodeva komandu Balmeram.
Tāpēc arī veiksme no viņiem novērsās, likumsakarīgi!
, 2015-05-18 01:41, pirms 9 gadiem
Ralfinolv rakstīja: https://twitter.com/MagicJohnson/st...

lol perfekti visu pateica.. Clipperi joprojām ir Clipperi
, 2015-05-18 01:44, pirms 9 gadiem
, 2015-05-18 02:02, pirms 9 gadiem
ventilators rakstīja: Ar šo arī visticamāk PO intriga ir beigusies. Neticu, ka Rocketiem ir varianti pret GSW. Tā sērija te ātri beigsies. 4-1, un viena uzvara Hjūstonai pieklājības pēc.

GSW finālā un arī kausu pacels. Austrumos man pat neintersē kurš tur vinnēs. Tāpat ir skaidrs, ka rietumu PO līmenis ir daudz reižu labāks nekā austrumu. Klīvlendai tur grūti gāja pret švakiem buļļiem, kamēr Atlanta knapi izmocīja sēriju pret Vašingtonu bez Vola.
Tu tak esi īsts āmurs! Nudien! Grūti gāja ar Bulls! Vot, uzliec tiem pašiem Warriors divus no starta piecinieka uz traumām. Un vienu no starta piecinieka - vispār noņem nost no play-off. + Vēl vienam spēlētājam no starta piecinieka jāizlaiž divas spēles (tur gan viņš pats pie vainas), tāpēc šo punktu var arī neieskaitīt. Tad redzēsi, cik viegli ies!
Un protams, iekš East spēlē D-līgas komandas!
, 2015-05-18 02:17, pirms 9 gadiem
Pilnīga mentāla impotence...
, 2015-05-18 02:32, pirms 9 gadiem
Visgruutaak to visu buus sagremot cp3,lai arii vins vieniigais no cliperiem bija uzdevuma augstumos.Pasi vainiigi 3-1 up and +19 15 min to go....Ai ai traki traki.
, 2015-05-18 03:26, pirms 9 gadiem
More Than a Game rakstīja: Tu tak esi īsts āmurs! Nudien! Grūti gāja ar Bulls! Vot, uzliec tiem pašiem Warriors divus no starta piecinieka uz traumām. Un vienu no starta piecinieka - vispār noņem nost no play-off. + Vēl vienam spēlētājam no starta piecinieka jāizlaiž divas spēles (tur gan viņš pats pie vainas), tāpēc šo punktu var arī neieskaitīt. Tad redzēsi, cik viegli ies!
Un protams, iekš East spēlē D-līgas komandas!
Esi kkāds butthurt Cavs faniņš, jo saproti, ka nekas nebūs ?

Reāli salīdzini konferenču spēkus. Vajadzēja tev paskatīties PO spēles. Piemēram pirmā kārta plejos, kad spēles gāja viena aiz otras, tur bija kā divas dažāda līmeņa līgas kad gāja kāda no austrumu sērijām un pēc tam kāda no rietumu.

Tu man te kko puksti pretim, ka Cavs traumas.. Tā ir atruna, kura nevienam nepis. Tikpat labi tā var teikt par jebkuru komandu jebkad - kā būtu ja būtu... Nekāda tolka no tādām runām. Traumas ir - okey, jāspēlē tam, kas ir pieejams.

Un par tavu pēdējo teikumu. Nu ja mēs tādu Klīvlendu iemestu rietumos, es domāju, ka viņiem tur būtu smagi jāpasvīst, lai vispār šogad plejos tiktu. Ja viņi būtu rietumos, tas nozīmētu vairāk spēļu pret rietumu komandām. Tādā gadījumā pat pilnīgi veselus Cavs es neliktu augstāk par 8. vietu rietumos.
, 2015-05-18 06:15, pirms 9 gadiem
Par bārdu un finālu.
, 2015-05-18 06:24, pirms 9 gadiem
Puse jūs , kas tagad komentējāt, jau laicīgi norakstījāt hou, tagad tāds kā aplauziens, un pat tagad jau prognozējat "neapšaubāmu" gsw uzvaru, nu nav tie hou tik slikti.. La-bos antifans aizsūtīts atvaļinājumā, cik jauki
, 2015-05-18 07:59, pirms 9 gadiem
senscore rakstīja: Id1ot1, man nav ko teikt... pag. gad noliets +7 50 sekundes līdz beigām pret OKC. Šeit 3-1 vadība, Ok atdota spēle izbraukumā, jāpabeidz sērija mājās. +19 3/4 beigās.. sāk jau stūrīti pulēt olas par lielisko uzvaru.

Nezinu, pietiek, Clippers ir prātiņā nožēlojami ar visu Doku un CP3 pie stūres. Atvainojos visiem, kam mēģināju iestāstīt pretējo.


Pirmajos sērijas mačos Rockets bija tādi paši bomži, un tikai par to parādīto super neglīto basketbolu aizsardzībā (kad pirmajos mačos reāli atdeva spēli un pēdējās ceturtdaļas pastaigājās pa laukumu) un necieņu pret visiem, kas tos mačus vēroja.

Man GSW riebjas, riebjas Curry zobu aizsarga kožļāšana, riebjas Green'a lecīgums un vēl 100 lietas. Bet tie čaļi spēlē par 100% visos mačos un spēlē skaisti. Šobrīd es vairs neticu, ka kāds viņus apstādinās.
Te nu beidzot jāpiekrīt. Vienīgie, kas varēja apturēt GSW bija Spurs, bet Tu jau pret viņiem fanoji un cēli Kliperus debesīs. Hjūstonai nav kam sargāt perimetru, lai dabūtu 4 uzvaras pret GSW. Kliperu abloms ir vēturisks - 9 komanda, kas pakāš no 3:1 (nerunāsim jau par +19 piektajā spēlē).
, 2015-05-18 08:07, pirms 9 gadiem
Tieši Cleppers bija tie, kuri varēja aizlikt kāju priekšā Warriors uz finālu. Pagaidām liekas, ka ļoti labas iespējas ir GSW tikt tālāk, jo Rockets ir vāja aizsardzības komanda, pareizāk sakot vāja perimetra aizsardzības komanda, kur pretī tieši GSW trumpji neslēpjas zem groza, bet tieši ārpus tā. Tāpēc būtībā, Hovarda loma būs ļoti minimāla, viss būs atkarīgs kā darbosies Ariza, un kā viņš spēs piesegt lielākā NBA slinķa klūdas defā.

4-2 GSW, bet ne vieglā sērijā.
, 2015-05-18 08:08, pirms 9 gadiem
p.s. - gribējās jau ļoti CP3 un Karija dueli PO, pēc tādas dominējošas Stefa sezonas pār CP3.
, 2015-05-18 08:16, pirms 9 gadiem
One Man Show! rakstīja: Tieši Cleppers bija tie, kuri varēja aizlikt kāju priekšā Warriors uz finālu. Pagaidām liekas, ka ļoti labas iespējas ir GSW tikt tālāk, jo Rockets ir vāja aizsardzības komanda, pareizāk sakot vāja perimetra aizsardzības komanda, kur pretī tieši GSW trumpji neslēpjas zem groza, bet tieši ārpus tā. Tāpēc būtībā, Hovarda loma būs ļoti minimāla, viss būs atkarīgs kā darbosies Ariza, un kā viņš spēs piesegt lielākā NBA slinķa klūdas defā.

4-2 GSW, bet ne vieglā sērijā.
Hjūstona var uzvarēt sēriju tikai, ja 4 reizes sametīs vairāk kā GSW, mauks uz iekšu un sataisīs Bogutam problēmas. Kas 4 spēlēs no 7 ir nereāli, jo nav jau kas to perimetru sedz, kā pats atzini. Kliperiem jau arī nav kas to perimetru sedz, tāpēc uzskatu, ka stiprāko match -up piedāvātu Spurs.
, 2015-05-18 08:36, pirms 9 gadiem
ventilators rakstīja: Esi kkāds butthurt Cavs faniņš, jo saproti, ka nekas nebūs ?

Reāli salīdzini konferenču spēkus. Vajadzēja tev paskatīties PO spēles. Piemēram pirmā kārta plejos, kad spēles gāja viena aiz otras, tur bija kā divas dažāda līmeņa līgas kad gāja kāda no austrumu sērijām un pēc tam kāda no rietumu.

Tu man te kko puksti pretim, ka Cavs traumas.. Tā ir atruna, kura nevienam nepis. Tikpat labi tā var teikt par jebkuru komandu jebkad - kā būtu ja būtu... Nekāda tolka no tādām runām. Traumas ir - okey, jāspēlē tam, kas ir pieejams.

Un par tavu pēdējo teikumu. Nu ja mēs tādu Klīvlendu iemestu rietumos, es domāju, ka viņiem tur būtu smagi jāpasvīst, lai vispār šogad plejos tiktu. Ja viņi būtu rietumos, tas nozīmētu vairāk spēļu pret rietumu komandām. Tādā gadījumā pat pilnīgi veselus Cavs es neliktu augstāk par 8. vietu rietumos.
Nudien, āmurs!
, 2015-05-18 08:48, pirms 9 gadiem
LAL-BOS antifans raud!
, 2015-05-18 09:14, pirms 9 gadiem
One Man Show! rakstīja: p.s. - gribējās jau ļoti CP3 un Karija dueli PO, pēc tādas dominējošas Stefa sezonas pār CP3.
Nekas tur dominējošs nebija. Ej papēti papīrus pirms murgo.
, 2015-05-18 09:14, pirms 9 gadiem
Bostonietis rakstīja: LAL-BOS antifans raud!
Kas tur ko raudāt.

Rēcīgāk gan būtu,kur būtu visi HOU faneļi aizskrējuši, ja LAC uzvarētu. Tagad lieli bravūrīgi kā no 1-3 pacēla sēriju. A visu laiku mēle aiz zobiem.
, 2015-05-18 09:26, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kas tur ko raudāt.

Rēcīgāk gan būtu,kur būtu visi HOU faneļi aizskrējuši, ja LAC uzvarētu. Tagad lieli bravūrīgi kā no 1-3 pacēla sēriju. A visu laiku mēle aiz zobiem.
Bravūrīgs jau biji tu pēc 3-1. tagad vari pafanot hou
, 2015-05-18 09:27, pirms 9 gadiem
un kur tad ir tas gudrītis, kurš pirms kāda laika man te centās iestāstīt, ka Clippers patiesībā ir ļoti gudra un inteliģenta komanda?
tupu ambāļu komanda ar Grifinu un Džordanu priekšgalā, kura to tik vien māk, kā taisīt šovu un spēlēt uz emocijām. tiklīdz pretinieks uzspiež un salādē pāris nestandarta metienus, tā čušs - aste kājstarpē. kauns!
, 2015-05-18 09:47, pirms 9 gadiem
Beigas spēlei redzēju, bet nu tak traģiski... Reāli tiesneši pie -8 aprāva Clipers pakaļdzīšanos iedodot Hardenam divus sodus tādus, ka tur pat tuvumā sods nebija...
Pretīgi, kā tam Hardenam svilpj sodus...
Bet nu...
Lai vai kā Hjūstona rādīja saturīgāku uzbrukumu...
Varēs ar GSW izskrieties uz velna paraušanu... 120+ punkti pa spēli... Jēeee, Play-off basketbols
, 2015-05-18 10:10, pirms 9 gadiem
Man vienīgajam liekas, ka ,līdz ar šo izlidošanu, Clippers, kā pirmās LA komandas, ēra iet uz beigām?!
, 2015-05-18 10:19, pirms 9 gadiem
underline rakstīja: Man vienīgajam liekas, ka ,līdz ar šo izlidošanu, Clippers, kā pirmās LA komandas, ēra iet uz beigām?!
var teikt tikai to, ka Clips uzvarām nekad neesmu ticējis un viņiem ir tādas algas Top 4, ka pat nevar paņemt normālu aizsardzības SG, kas viņiem pietrūkst.Tas ir vēl, ja Džordans izdomās palikt. Tā kā nē: drīzāk LAL atkopsies, nekā šitie paņems titulu.
, 2015-05-18 10:24, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nekas tur dominējošs nebija. Ej papēti papīrus pirms murgo.
Es nerunāju varbūt tīri par statistiku, kas tāpat manuprāt bija labāka Karijam, bet nūū, tīri par to, kā SC izģērba CP3.
, 2015-05-18 10:24, pirms 9 gadiem
Emilio rakstīja: un kur tad ir tas gudrītis, kurš pirms kāda laika man te centās iestāstīt, ka Clippers patiesībā ir ļoti gudra un inteliģenta komanda?
tupu ambāļu komanda ar Grifinu un Džordanu priekšgalā, kura to tik vien māk, kā taisīt šovu un spēlēt uz emocijām. tiklīdz pretinieks uzspiež un salādē pāris nestandarta metienus, tā čušs - aste kājstarpē. kauns!
Tas, ka LAC vispār tika pāri Spurs ir totāls negadījums, kas saistīts ar Spurs traumām. Bļāviens visādus "meltdown" esmu redzējis, bet šitāds te ārprāts kā pret Hjūstonu vēl nebija redzēts.
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
2

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
11

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
8

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.