Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Čildress: "Spēlēt ārzemēs ir pārāk liels risks"

Čildress: "Spēlēt ārzemēs ir pārāk liels risks"
Džošs Čildress savulaik jau izmēģināja spēkus Eiropā
Foto: AFP/Scanpix

Viens no Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Fīniksas "Suns" uzbrucējiem Džošs Čildress, kurš savulaik divas sezonas spēlēja grieķu "Olympiacos", paudis neizpratni, kāpēc līgas labākie spēlētāji izvēlas vai apsver iespēju lokauta laikā doties spēlēt uz ārzemēm.

Čildress pats savulaik NBA vietā izvēlējās Eiropu, kad Atlantas "Hawks" piedāvājuma vietā izvēlējās ienesīgāko variantu, dodoties uz Pireju "Olympiacos" Grieķijā. "Hawks" toreiz Čildresam piedāvāja piecu gadu līgumu par 33 miljoniem dolāru, kas bija ievērojami mazāk, nekā "Oly" piedāvātie 32,5 miljoni trijos gados. Oficiālā summa gan bija 20 miljoni, taču 32,5 sanāk tad, ja salīdzina, cik Čildress ietaupīja nodokļos, ko Eiropā maksā pats klubs, nevis spēlētājs, kā tas ir NBA. Eirolīgā Čildress vidēji spēlē guva 8,8 punktus un izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas.

Lai gan sākotnēji līgums tika parakstīts uz trim gadiem, Čildress atgriezās NBA pēc divām sezonām. Tomēr pašreizējo piecu gadu līgumu ar "Suns" par 33 miljoniem Čildress vairs nebūtu gatavs upurēt, lai dotos lokauta laikā spēlēt ārzemēs. "Un es nezinu, kāpēc puiši būtu gatavi," Džošuā Maliks Čildress pauda neizpratni. "Saprotu, ka viņi patiešām vēlas spēlēt, taču dažreiz uz lietām jāpaskatās no biznesa viedokļa. Saprotu to vienīgi tad, ja esi kādas citas valsts spēlētājs un dodies mājās. Bet, kāpēc amerikānim ar laba izmēra līgumu tas būtu jādara, nesaprotu."

Pēc Derona Viljamsa vienošanās ar turku "Bešiktaš" interesi par spēlēšanu ārpus Amerikas NBA lokauta laikā izrāda aizvien vairāk augstākā līmeņa NBA spēlētāju - Kevins Durants, Amare Stadamaiers, Dvaits Hovards un citi.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-14 10:08, pirms 13 gadiem
tipiska amerikāņa loģika... bet no otras puses - pareiza, ja tiešām skatāmies no biznesa viedokļa.
, 2011-07-14 10:11, pirms 13 gadiem
nu ja nekas nebija eirolīgā tad protams arī gribēja uz nba, 8,8pti pašķidri priekš "superstāra", plus mellajiem jau prāta ne vienmēr pietiek saprast eiropas taktiskos risinājumus, nav jau apkārt 4i tādi paši srkienmetēji, bet spēlē pēc sistēmām kuras vislaik mainās
, 2011-07-14 10:28, pirms 13 gadiem
heh rakstīja: nu ja nekas nebija eirolīgā tad protams arī gribēja uz nba, 8,8pti pašķidri priekš "superstāra", plus mellajiem jau prāta ne vienmēr pietiek saprast eiropas taktiskos risinājumus, nav jau apkārt 4i tādi paši srkienmetēji, bet spēlē pēc sistēmām kuras vislaik mainās
lielos vilcienos var piekrist, taču Čildress nebūs tas tipiskais amīša variants. ja esi redzējis kā un kādā manierē spēlē šis spēlētājs, tad noteikti saproti kāds ir viņa galvenais uzdevums laukumā! viennozīmīgi tā nav 20 punktu gūšana vidēji spēlē... tieši tāpēc jau Oly viņu ņēma, jo viņš nav tipiskais melnais metējs un skrējējs! nu, un protams viņa frizūrai arī bija/ir liela nozīme...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-14 11:06, pirms 13 gadiem
Emilio rakstīja: tipiska amerikāņa loģika... bet no otras puses - pareiza, ja tiešām skatāmies no biznesa viedokļa.
tipisks esporta lietotājs, komentārs pilnīgi neizprotams, priekš kam kaut kas tāds bija jāraksta, tikai lai uzrakstītu? Un pasakiet , ka tā nav?!
, 2011-07-14 11:24, pirms 13 gadiem
Dārzenis !! Labāk gadu lokauta laikā nosēdēt mājās un kaut ko gaidīt, kad kaut kas notiksies?? Tajā pašā laikā zaudēs fizisko formu,spēļu praksi un tad viņš nevienam vairs nebūs vajadzīgs!!! Vai tomēr ir labāk uzspēlēt par mazāku naudu Eiropā gūt jaunus iespaidus un uzturēt sevi formā, lai vismaz būtu spēļu prakse..
, 2011-07-14 11:32, pirms 13 gadiem
shitaa rakstīja: tipisks esporta lietotājs, komentārs pilnīgi neizprotams, priekš kam kaut kas tāds bija jāraksta, tikai lai uzrakstītu? Un pasakiet , ka tā nav?!
tieši to pašu varu teikt par šo tavu komentāru!
un, ja tev mans komentārs šķiet neizprotams, tad nākamreiz rakstīšu vienkāršos paplašinātos teikumos un ar divzilbju vārdiem - lai arī tu vari izprast kas tur ir rakstīts!
, 2011-07-14 12:30, pirms 13 gadiem
svaks,svaks tu dzosua biji eiropaa,tapeec nepiiksti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-14 13:11, pirms 13 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: Kam risks, kam bauda! kam dzīve, kam bizness

lai jau nespēlē, ir jau viena zvaigznīte Turcijā, būs vēl noteikti, tik jāsagaida, ka tik pats Čilijs nesaķer skrejamo un neatskrien pēdējā brīdī uz kādu Igaunijas Tartu vai Kalevu
nevajag jau pārspīlēt! ja lokauts ievilktos uz kādiem 3 gadiem, tad patiešām varētu būt strauja NBA spēlētāju populācija uz Eiropu, Ķīnu, Austrāliju utt. taču domāju, ka lielākā daļa NBA spēlētāju(un Čildress viņu skaitā) tic tam, ka NBA sezona sāksies laikā, vai, vēlākais, nākamā gada sākumā! bet padzīvot pus gadu bez algas, domājams, var atļauties jebkurš NBA spēlētājs, varbūt izņemot kādu, kurš kā Antuāns Vokers visus savus 100 miljonus nesaprotamā veidā jau ir notrallinājis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-14 18:29, pirms 13 gadiem
tipisks jeņķis
, 2011-07-14 19:52, pirms 13 gadiem
ai, nu tas tak ar vairs nav normāli, ka ja džekiem nemaksā nenormālos miljonus, tad labak sēdēt mājās! Tas tik parāda to, kā šie spēlētaji ātri vien mainās un viņu attieksme pret basketbolu kā spēli arī ir pilnīgi izmainījusies!
, 2011-07-16 13:52, pirms 13 gadiem
Tomeer ir jaagrib speleet neviss milijoni tikai nauda!
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
17

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.