Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Orlovskis

Vai Portlenda trešo reizi šosezon pieveiks Durenta "Thunder"?

Vai Portlenda trešo reizi šosezon pieveiks Durenta "Thunder"?
Kevins Durents
Foto: AP/Scanpix

Šonakt Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārajā turnīrā tiks aizvadītas septiņas spēles. Viens no intriģējošākajiem dueļiem gaidāms Portlendā, kur „Trail Blazers” un „Thunder” vienības aizvadīs ceturto savstarpējo maču šosezon. Cīņas sākums pulksten 5.00 pēc Latvijas laika.

Tikai dažas komandas šosezon spējušas ierobežot Rietumu konferences pašreiz spēcīgākās vienības Oklahomsitijas „Thunder” (bilance 41-12) līderi Kevinu Durentu. Tiesa, tas nav izdevies līgas rezultatīvākajai komandai Portlendas „Trail Blazers” (36-15, 3.v. Rietumu konferencē).

Durents, kurš vidēji spēlē gūst 31,2 punktus, „Trail Blazers” grozā trijos mačos vidēji sametis 38,7(!) punktus, realizējot 54,1% izdarīto metienu. Tik augstu rezultativitāti uzbrucējs šosezon nav sasniedzis ne pret vienu citu NBA vienību.

Kopumā 70 gūtie punkti, kas bija Durenta kontā komandu pirmajos divos dueļos šosezon, izrādījās par maz, lai „Thunder” izcīnītu uzvaras. Vispirms 4.decembrī Portlenda savā laukumā ar 111:104 apspēlēja Oklahomsitiju, kurai vēl pēc pirmā puslaika bija 11 punktu pārsvars. Savukārt Vecgada pēdējā dienā Terija Stota vadītie portlendieši vēlreiz pieveica „Thunder”, bet šoreiz jau izbraukumā ar 98:94.

Pēdējā komandu savstarpējā cīņā, kas 21.janvārī norisinājās Oklahomsitijā, Durents spēles pēdējo 3:23 minūšu laikā guva 11 no visā mačā 46 gūtajiem punktiem un palīdzēja mājiniekiem gūt uzvaru ar 105:97. Portlendas galvenais treneris Stots pēc mača izteicās, ka Durents nodemonstrējis MVP titula cienīgu sniegumu.

Svētdien „Thunder” līderis nodemonstrēja ne mazāk iespaidīgu sniegumu. Durents uzvarā pār Ņujorkas „Knicks” (112:100) teju sasniedza „triple-double”. Viņa kontā bija 41 punkts (metieni no spēles – 12/22), 10 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles. Durents arī veiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, jo lielu spēles daļu sedza „Knicks” līderi Karmelo Entoniju, kurš guva 15 punktus (metieni no spēles – 5/19).

Oklahomsitijas basketbolistiem šonakt būs īpaši jāpacenšas aizsardzībā, lai spētu nosegt Portlendas līderi Lamarkusu Oldridžu, kurš šosezon pret „Thunder” vidēji guvis 30,7 punktus un izcīnījis 14,3 atlēkušās bumbas. Oldridžs guva 38 punktus abu vienību decembra cīņā, kas norisinājās „Trail Blazers” laukumā.

Savukārt sestdien Minesotā Oldridžs no spēles realizēja 12 no 16 izmestajiem metieniem, kopumā gūdams 26 punktus un palīdzēdams Portlendai izcīnīt uzvaru ar 117:110. Pirmgadnieks Sīdžejs Makkolums tikmēr sasniedza karjeras rekordu, 28 laukumā pavadīto minūšu laikā gūdams 19 punktus.

Makkoluma veiksmīgais sniegums deva iespēju Demianam Lilardam vairāk laika atpūtai. Portlendas pamatsastāva saspēles vadītājs Lilards sestdien laukumā pavadīja 31 minūti un guva 14 punktus. Aizvadītās sezonas līgas labākais pirmgadnieks dienu iepriekš bija nospēlējis 45 minūtes, guvis 38 punktus un izdalījis 11 rezultatīvas piespēles izbraukuma mačā pret „Pacers”. Tiesa, „Trail Blazers” Indiānā cieta neveiksmi papildlaikā ar 113:118.

Lilardam šīs sezonas mačos pret „Thunder” ar punktu gūšanu nav veicies tik labi, kā pret citām līgas vienībām. Aizsargs šīs sezonas trijos mačos sametis vidēji 16,3 punktus Oklahomsitijas grozā, realizējot vien 36,4% no izmestajiem metieniem.

Citi gaidāmie mači

Vēl šonakt intriģējošas spēles gaidāmas Čikāgā un Fīniksā. Pulksten 3.00 pēc Latvijas laika „Bulls” (25-25, 6.v. Austrumu konferencē) savā laukumā uzsāks cīņu pret Atlantas „Hawks” (25-24, 4.v. Austrumu konferencē). Abas vienības pašreiz cīnās par 4.vietu Austrumu konferencē. Savukārt Lebronam Džeimsam un Maiami „Heat” (35-14, 2.v. Austrumu konferencē) klubam gaidāms grūts pārbaudījums, jo izbraukumā būs jāsacenšas ar sīksto Fīniksas „Suns” (30-20, 6.v. Rietumu konferencē) vienību, kura šosezon demonstrējusi negaidīti veiksmīgu sniegumu.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 16

  • 13



, 2014-02-11 20:08, pirms 10 gadiem
Neredzu vaajo punktu portlendai.
, 2014-02-11 20:22, pirms 10 gadiem
Kāds varētu pārtulkot 2 rindkopu? Paldies jau iepriekš.. Šonakt par Por un suns
, 2014-02-11 20:42, pirms 10 gadiem
chubaki rakstīja: Neredzu vaajo punktu portlendai.
Nu kā redzam pēc Duranta statistikas, tad vājais punkts ir Batums(kam es galīgi nepiekrītu, jo domāju, ka viņš sedz Durantulu).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
26

Porziņģis vēl netrenējas kopā ar ''Celtics'' un nespēlēs pirmajā konferences finālmačā

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bostonas ''Celtics'' oficiāli apstiprinājusi, ka naktī uz trešdienu pirmajā Austrumu konferences finālspēlē pret Indiānas ''Pacers'' nav sagaidāma Kristapa Porziņģa atgriešanās laukumā. Kluba galvenais treneris Džo Mazula pauda, ka latvietis vēl netrenējoties kopā ar komandu.
Džeilens Bransons. Foto. AP/Scanpix
3

''Knicks'' līderis Bransons septītajā spēlē pret ''Pacers'' iedzīvojies plaukstas lūzumā

Vēlā svētdienas vakarā Ņujorkas ''Knicks'' piedzīvoja zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences otrās izslēgšanas spēļu kārtas septītajā mačā, ar 109:130 atzīstot Indiānas ''Pacers'' pārākumu. Mačs priekšlaicīgi noslēdzās ņujorkiešu līderim Džeilenam Bransonam, kurš iedzīvojās kreisās plaukstas lūzumā.
Entonijs Edvardss. Foto: AP/Scanpix
28

"Timberwolves" atspēlējas no -20, čempione "Nuggets" tiek gāzta no troņa

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences finālisti kļuvusi Minesotas "Timberwolves", kas sērijas septītajā spēlē ar 98:90 pārspēja aizvadītās sezonas čempioni Denveras "Nuggets". Spēles laikā Minesotas basketbolisti atspēlēja 20 punktu deficītu.