Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Grizzlies" ilgstošu nesaskaņu dēļ atlaiž galveno treneri Joergeru

"Grizzlies" ilgstošu nesaskaņu dēļ atlaiž galveno treneri Joergeru
Deivs Joergers
Foto: AP/Scanpix

NBA komanda Memfisas „Grizzlies” paziņojusi, ka no galvenā trenera amata pienākumiem atbrīvo Deivu Joergeru, kurš komandu vadīja trīs sezonas un trīs reizes aizveda līdz izslēgšanas spēlēm.

„Šāds lēmums tika pieņemts, jo ticu, ka ilgtermiņa panākumu gūšanai nepieciešams komandai ļoti lojāls un uzticams treneris,” kluba mājaslapā citēts „Grizzlies” ģenerālmenedžeris Kriss Volless. „Nevēlos sniegt specifiskas detaļas, taču mūsu mērķis šobrīd ir atrast labāko kandidātu galvenā trenera pozīcijai.”

Volless apliecināja, ka viņš pieņēma galīgo lēmumu par Joergera atlaišanu. Volless apliecināja, ka augstu vērtē Joergera prasmes vadīt komandu spēles laikā, taču arī norādīja, ka „būt par NBA galveno treneri nozīmē ko vairāk, nevis tikai trenēt 48 minūšu ilgu spēli”.

Joergera vadībā „Grizzlies” trīs reizes trīs sezonās sasniedza izslēgšanas spēles, taču ne reizi regulāro sezonu nenoslēdza augstāk nekā piektajā vietā un tikai vienreiz pārvarēja „play-off” pirmo kārtu. Šosezon gan „Grizzlies” bija ļoti maz cerību izslēgšanas mačos, jo komanda traumu dēļ bija palikusi bez līderiem Marka Gazola un Maika Konlija, turklāt pretim stājās Sanantonio „Spurs”.

Joergera un „Grizzlies” vadības nesaskaņas sākušās jau labu laiciņu iepriekš, taču ESPN norāda, ka vēl pirms pāris nedēļām Volless bija noskaņots turpināt sadarbību ar Joergeru, kuram vēl bija līgums uz divām sezonām. Taču „Grizzlies” vadība jutusi, ka Joergers paliek arvien mazāk ieinteresēts komandas darbībā un neuzskata to par savu prioritāti, līdz ar to sekojis lēmums par atlaišanu.

„Grizzlies” vadība arī bijusi neapmierināta ar Joergera medijiem bieži izteikto kritiku par norisēm kluba iekšienē, savukārt Joergers neesot izjutis kluba vadības pilnvērtīgu atbalstu. Tāpat treneris bijis satraukts par pavasarī veiktajām maiņām, kas lika atvadīties no svarīgiem spēlētājiem kā Džefa Grīna un Kortnija Lī, bet ienesa vairākas drafta izvēles. Joergers to uzskatīja par signālu, ka komandā gaidāma sastāva pārbūve.

Joergers ar 147 uzvarām 246 spēlēs ir veiksmīgākais treneris „Grizzlies” vēsturē un viņš tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem kandidātiem uz Sakramento „Kings” trenera pozīciju. Tiek vēstīts, ka Joergera kandidatūru plāno izskatīt arī „Rockets” un „Pacers”.

Izmantotie resursi:
Memphis Grizzlies fire coach Dave Joerger after...


, 2016-05-08 14:21, pirms 8 gadiem
Knicks varētu mēgināt dabūt .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-08 14:37, pirms 8 gadiem
Knicks grib visus brīvos , vienalga kaut cik normālos trenerus. Jautājums kurš grib Knicks, jeb tiešāk-Trijstūri ar Džeksonu priekšgalā.
, 2016-05-08 14:56, pirms 8 gadiem
Šis būtu super kandidāts Knickiem
, 2016-05-08 18:08, pirms 8 gadiem
Visādi var, bet šī noteikti nav uzvārda pareizā rakstība, labāk būtu devis tulkot Suvjēdam
, 2016-05-08 23:32, pirms 8 gadiem
Daudzas komandas atlaiž trenerus. Tagad treneru tirgus ir pārblīvēts. Un nevienai komandai jau viņus nevajag.
, 2016-05-09 02:27, pirms 8 gadiem
cik lasu , Grizzlies gribot Vogelu.. tad es nesaprotu, kāds points bij laist vaļā Jēgeru (vai vienalga kā viņš tur...) jo sistēma jau principā nemainītos, abi uz aizsardzību, lēnu basi tendēti.

bet nu Jēgers jau bez darba ilgi nepaliks. šitādu bēdu ieleju ievilkt plejoffos, turklāt pat kā 6.sīdu... kkāda Sakramento varētu nogrābt, tur, ja dabūtu kārtīgu def treneri varētu beidzot savest visu kārtībā un ievilkties plejos, jo ar tādu aizsardzību, kāda tur ir līdz šim par to nav ko sapņot
, 2016-05-09 06:18, pirms 8 gadiem
ventilators rakstīja: cik lasu , Grizzlies gribot Vogelu.. tad es nesaprotu, kāds points bij laist vaļā Jēgeru (vai vienalga kā viņš tur...) jo sistēma jau principā nemainītos, abi uz aizsardzību, lēnu basi tendēti.

bet nu Jēgers jau bez darba ilgi nepaliks. šitādu bēdu ieleju ievilkt plejoffos, turklāt pat kā 6.sīdu... kkāda Sakramento varētu nogrābt, tur, ja dabūtu kārtīgu def treneri varētu beidzot savest visu kārtībā un ievilkties plejos, jo ar tādu aizsardzību, kāda tur ir līdz šim par to nav ko sapņot
Nu MEM tagad jāgudro par pārbūvi, manuprāt, jo Rendolfa karjera nāk uz beigām un liekas, ka Gazola MVP laiks ar tuvojas uz beigām. Un, ja šitie abi nav, tad vairs nav tā labākā garo saspēle iekšā, kas domāju bija viņu firmas zīme. Alens arī tuvojas karjeras beigām, kas visu laiku ir bijis aizsardzības kaplis. Konliju arī mož kāds drīz nozags. Tur vajadzēs visu jaunu sastāvu un ir visas iespējas mainīt domu, kā spēlē.
, 2016-05-09 11:36, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu MEM tagad jāgudro par pārbūvi, manuprāt, jo Rendolfa karjera nāk uz beigām un liekas, ka Gazola MVP laiks ar tuvojas uz beigām. Un, ja šitie abi nav, tad vairs nav tā labākā garo saspēle iekšā, kas domāju bija viņu firmas zīme. Alens arī tuvojas karjeras beigām, kas visu laiku ir bijis aizsardzības kaplis. Konliju arī mož kāds drīz nozags. Tur vajadzēs visu jaunu sastāvu un ir visas iespējas mainīt domu, kā spēlē.
ja viņi grib mainīt filozofiju , piemēram, pārejot uz ātrāku basīti, tad vajag arī treneri ņemt atbilstošu. par sastāvu arī piekrītu, tā komanda savu maksimumu sasniegusi, gaidu, ka Alenu, Gazolu un Rendolfu vasarā visus mainīs prom. Alenam un Rendolfam jau tomēr 34 gadi, nevarēs jau mūžīgi vilkt komandu.
, 2016-05-09 11:37, pirms 8 gadiem
par treneriem runājot... Rockets intervējot D'Antoni
tas tik būtu ideāli - Hārdenam būtu treneris, kurš pat neprasītu no viņa spēlēt aizsardzībā!!
Kairijs Ērvings (no kreisās). Foto: AP/Scanpix
18

Ērvingam 30, Dončičam 28, Dalasa uzvar un sasniedz ''play-off'' otro kārtu

Naktī uz sestdienu Nacionālās basketbola asociācijas izslēgšanas spēlēs otro kārtu Rietumu konferencē sasniedza Dalasas ''Mavericks'', kas savā laukumā ar 114:101 pārspēja Losandželosas ''Clippers''. Sērijā klubs uzvarēja ar 4-2.
Donovans Mičels un Francs Vāgners. Foto: USA Sports Today/Scanpix
5

Ar Mičela 50 punktiem nepietiek: "Magic" un "Cavaliers" sērijā būs septītā spēle

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā uzvaru izcīnījusi Orlando "Magic", kas savā laukumā ar 103:96 pārspēja Klīvlendas "Cavaliers", panākot izlīdzinājumu sērijā līdz četrām uzvarām (3-3). "Cavaliers" rindās 50 punktus guva Donovans Mičels, bet ar to nebija gana, lai pieliktu punktu sērijai.
Dārvins Hems. Foto: AFP/Scanpix
8

Pēc neveiksmīgas sezonas meklēs jaunu treneri: ''Lakers'' atlaiž Hemu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Losandželosas ''Lakers'' pārtraukusi sadarbību ar līdzšinējo galveno treneri Dārvinu Hemu, vēstī ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.