Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Šķēle arī nākamsezon spēlēs "Kalev/Cramo"

Šķēle arī nākamsezon spēlēs "Kalev/Cramo"
Armands Šķēle tomēr paliks Igaunijā...
Foto: sport.err.ee

Latvijas izlases basketbolists Armands Šķēle tomēr paliks Igaunijas čempionu Tallinas "Kalev/Cramo", ar ko panācis vienošanos par sadarbības pagarināšanu vēl uz vienu sezonu. Vienošanās gan paredz iespēju to pārtraukt, ja tiks samaksāta izpirkuma nauda.

Pēc pagājušās sezonas beigām izskanēja ziņas, ka Šķēle nevēlas palikt Tallinas "Kalev/Cramo" sastāvā, jo plāno atgriezties augstākā līmenī. Jau aizvadītās sezonas laikā Šķēle pauda neapmierinātību ar esošo situāciju Igaunijā, taču nolēma to pabeigt "Kalev/Cramo" rindās. Pēc sezonas beigām izskanēja runas, ka Šķēli savā sastāva atkal vēlas redzēt Latvijas vicečempioni "Ventspils", taču tas nenotiks, jo 28 gadus vecais spēlētājs panācis vienošanos par palikšanu Igaunijā uz vēl vienu sezonu. Šādu informāciju portālam basket.ee apstiprinājuši "Kalev/Cramo" pārstāvji.

Šķēles aģents Artūrs Kalnītis savā twitter lapā atklājis, ka pašreizējā vienošanās paredz tās izbeigšanu, ja tiek samaksāta izpirkuma maksa. "Ja parādīsies laba iespēja, tad viņš var to izmantot un "Kalev/Cramo" nepalikt," norādījis sportista pārstāvis. Jādomā, ka lieliska iespēja būs pierādīt sevi Latvijas izlasē, kura ir Šķēles tuvākajos plānos, jo jau pirmdien tā sāks gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Pēdējo reizi Latvijas izlasē Šķēle spēlēja 2009. gadā.

Iepriekš "Kalev/Cramo" darboņi bija izteikuši cerību uz nākamo sezonu dubultot komandas budžetu, kas tādējādi sasniegtu 1,5 miljonu eiro apmēru. Kluba plānos bija arī atgriešanās Eirokausu apritē, taču tas nenotiks un nākamsezon "Kalev/Cramo" vienība startēs Igaunijas, Baltijas un VTB līgā. Tāpat piektdien Tallinas klubam pievienojās amerikāņu uzbrucējs Gerijs Vilkinsons, bet kopā ar Šķēli sadarbība tika pagarināta arī ar Senegālas centru Bamba Falu.

Pagājušajā sezonā 15 spēlēs VTB līgā Šķēle vidēji guva 9,1 punktu, izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas un atdeva 2,8 rezultatīvas piespēles, bet 20 mačos Baltijas līgā viņam vidēji 9,4 punkti, 4,6 atlēkušās bumbas un 2,7 rezultatīvas piespēles. Savukārt 21 spēlē Igaunijā Šķēlem vidēji 9,2 punkti, 3,9 atlēkušās bumbas un 2,6 rezultatīvas piespēles.

Savas karjeras laikā Šķēle pirmo reizi ārzemēs devās 2001. gadā, pievienojoties Polijas klubam Vloclavekas "Anwil", kur spēlēja trīs gadus. To laikā tika runāts arī par kandidēšanu uz NBA draftu un interesi no vairākiem Eiropas klubiem, bet nekas tomēr nerealizējās. Pēc trīs gadiem Polijā uz divām sezonām Šķēle bija Beļģijā, bet pēc tam atgriezās Latvijā. 2006. gada vasarā Rīgas "Barons" samaksāja 70 000 eiro izpirkuma maksu, lai atbrīvotu Šķēli no ilgtermiņa līguma ar "Anwil".

Latvijā Šķēle spēlēja trīs sezonas līdz 2009. gada vasarā nolēma izmēģināt spēkus citur. Esot bijuši pat piedāvājumi no Spānijas ACB līgas un Itālijas top klubiem, bet vienošanās līdz galam tā arī netika panākta. Sezona gan tika iesākta Itālijas spēcīgākās līgas vienībā no Neapoles, taču situācija tur nebija no labākajām, jo šis klubs tuvojās bankrotam. Pēc dažiem mēnešiem Itālijā Šķēle atgriezās Latvijā, parakstot līgumu ar "Ventspils" klubu. Pēc tās sezonas sekoja vairāku mēnešu nespēlēšana līdz uz īsu brīdi Šķēle pabija Ukrainā, ko pagājušā gada sākumā nomainīja pret Igauniju, kur nolēmis palikt uz vēl vienu gadu.

Izmantotie resursi:
Eesti Korvpalliliit
Armands Škele jätkab uuel hooajal Kalev/Cramos...


, 2012-06-30 11:37, pirms 12 gadiem
Tad jau alga ar dubultota moš.
, 2012-06-30 11:37, pirms 12 gadiem
nu nafigam
, 2012-06-30 11:48, pirms 12 gadiem
Nav komentaru vai tad tiesam neko labaku nevareja atrasast?
, 2012-06-30 11:53, pirms 12 gadiem
elvison rakstīja: nu nafigam
Tieši tā!!!
Čalim vēl ir spēkos atgriezties iepriekšējā līmenī, bet nu ne jau Igaunijā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-30 12:03, pirms 12 gadiem
Par to augstāko līmeni aizvadītā sezona vairāk radīja jautājuma zīmes kā apliecinājumu. Patiesībā daudzas atbildes varētu sniegt Armanda sniegums izlasē.
, 2012-06-30 12:43, pirms 12 gadiem
Zheel gan vareeja jau labaak VEF vai BK Ventspils klubos atgriezties!
, 2012-06-30 12:48, pirms 12 gadiem
cerēju ka džeks ir izlasē, lai izkapātu sev līgumu nākamajai sezonai kādā labā klubā, bet nekā, laikam tiešam daudz šokolādes piedāvāja Kalev.
, 2012-06-30 13:07, pirms 12 gadiem
armand, nomaini tak agjentu!
, 2012-06-30 13:08, pirms 12 gadiem
elvison rakstīja: nu nafigam
ko nafigam? kuram ir vajadzīgs spēlētājs, kurš igaunijas līgā met 9 punktus vidēji spēlē?
, 2012-06-30 13:20, pirms 12 gadiem
Daudzi piesauc VEF, bet reāli tak Kalev tas pats VEF līmenis vien ir! Un ja igauņi maksā vairāk, tad kāpēc gan ne? Tāpat Eirokausi, VTB līga utt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-30 13:43, pirms 12 gadiem
T.H.G. rakstīja: Kalev spēlē Eirokausos?
Jā, Kalev arī šosezon spēlēs.
, 2012-06-30 13:47, pirms 12 gadiem
VEFa sponsori negrib Šķēli dēļ viņa reputācijas! Par ventiņiem nezinu. Kuram tad tādu spēlētāju kā Šķēli ar viņa "slavu"vēl vajag bez letiņu un igauņu līmeņa klubiem? drošvien, ka nevienam. Varbūt, vienīgi kaut kur Ukrainas vidusdaļas klubos vai Kazahstānā. Vienīgais, kas,manuprāt, viņa karjerā vēl palīdzēt spert nelielu soli atpakaļ uz augšu ir spēlēšana izlasē, bet, nez, vai Bagijam viņu vajag. Derētu interviju uztaisīt ar Bagiju un pašu Armanu.
, 2012-06-30 13:49, pirms 12 gadiem
puslaiks rakstīja: VEFa sponsori negrib Šķēli dēļ viņa reputācijas! Par ventiņiem nezinu. Kuram tad tādu spēlētāju kā Šķēli ar viņa "slavu"vēl vajag bez letiņu un igauņu līmeņa klubiem? drošvien, ka nevienam. Varbūt, vienīgi kaut kur Ukrainas vidusdaļas klubos vai Kazahstānā. Vienīgais, kas,manuprāt, viņa karjerā vēl palīdzēt spert nelielu soli atpakaļ uz augšu ir spēlēšana izlasē, bet, nez, vai Bagijam viņu vajag. Derētu interviju uztaisīt ar Bagiju un pašu Armanu.
Par to, vai Bagatskim vajag vai nevajag, liecina tas, ka šosezon Armands spēlēs izlasē. Kādus vēl paskaidrojumus no Bagatska vajag? Visu parādīs Armanda spēle šoruden.
, 2012-06-30 14:06, pirms 12 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Par to, vai Bagatskim vajag vai nevajag, liecina tas, ka šosezon Armands spēlēs izlasē. Kādus vēl paskaidrojumus no Bagatska vajag? Visu parādīs Armanda spēle šoruden.
atvainojos, būšu palaidis garām ziņu, ka šķēle iekļauts izlasē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-30 15:06, pirms 12 gadiem
Vai jums visiem noliceejiem nav ienaacis praataa, ka Skeele sho liigumu izmanto kaa apdroshinaashanu pirms EC kvalifikaacijas? Re ku Kalniitis twiterii raksta, ka ir sapraatiigs buy-outs gan jau ka ar domu - ja sevi labi paraadiis kvalifikaacijaa, tad gan jau piedaavaajumu netruuks..

Skeele katraa zinjaa ir unikaals speleeetaajs, zheel ka vinjam taa karjera baigi seviski labi nav iegroziijusies, bet nu gribeetos vinju redzeet vismaz Latvijaa.. nesaprotu VEF - vinss pats uz tribiineem ievilinaatu paaris simtus liidzjuteeju, bet nu labi..
Slēpts komentārs: Domu_Lasītājs
, 2012-06-30 15:23, pirms 12 gadiem
Diemžēl tāds ir šobrīd viņa līmenis, lai kā te daudzi viņu slavē uz veciem lauriem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-30 15:44, pirms 12 gadiem
T.H.G. rakstīja: Jā, Igaunijas čempionāts ir labāks, par lv čempionātu, tāpat arī VTB stabili pēdējā vieta, kopā ar Minskas komandu. Ja grib, tad var Krokodīlu arī ielikt 5iniekā, bet tas nenozīmēs, ka vinjš spēlē labi.
Kārtējā pērle no tevis, Dibena_Bakstītāja.
Nu apsties BBL, tur Kalev bija pārliecinoši priekšā. Bet protams BKV cieņā ir sagraut studentus, tas arī viss ko varat.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-30 16:37, pirms 12 gadiem
T.H.G. rakstīja: Ja es skatos BBL, un skatos tavu rakstīto, tad tur kas nejiet kopā.
Tu raksti, kad Kalev salīdzinot ar VEFu ir izteikti pastarīši, bet skatoties PO, uzvara tikai ar 2-1, pietam uzvarot dēļ mājas spēļu priekšrocībām. BKV BBL reg. sez nospēlēja 1-1, bet uzvarēja savu spēli ar lielākiem plusiem, nekā zaudēja. Ko es vispār mēģinu pateikt? Kalev ir klasi zemāka komanda par VEF, bet nevajag tagad mēģināt iestāstīt, kad kalev ir stiprāks, vai izpelnijies vietu, spēlēt VTB, atšķirībā no BKV. Ja vakarā dibens niezt, tad no rīta pirksti smird, tākā be careful, bakstītāj.
Beidz tēlot un piesaukt tagad vef. Kalev spēlē labākos turnīros un BBL redzams, ka top6 komanda, BKV diemžēl ir 6-10 vietas komanda Baltijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-01 13:13, pirms 12 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Beidz tēlot un piesaukt tagad vef. Kalev spēlē labākos turnīros un BBL redzams, ka top6 komanda, BKV diemžēl ir 6-10 vietas komanda Baltijā.
lol dumjš tu esi
Roberts Blumbergs spēlē pret Atēnu "Panathinaikos". Foto: Megapress photo agency

Blumbergam un Saloniku "Aris" neizdodas aizķert Eirolīgas čempioni

Grieķijas basketbola meistarsacīkšu finālā spēkosies šā gada Eirolīgas medaļnieces – Atēnu "Panathinaikos" un Pirejas "Olympiacos".
Rodions Kurucs. Foto: UCAM Murcia CB
7

Mursijai likstas mājās, Rodionam drūma spēle; Žagaram 14 punkti izšķirošā cīņā

Spānijas ACB līgas finālu pirmajā piegājienā nesasniedza brāļu Kurucu pārstāvētais Mursijas Katoļu universitātes (UCAM) klubs, savā laukumā ar 66:74 piekāpjoties pamatturnīra uzvarētājai Malagas "Unicaja".
Rihards Lomažs. Foto: Alessandro Catellani
4

Lomažs iekļūst Itālijas finālā, Blumbergam 11 punkti pret "Panathinaikos"

Par Itālijas čempiontitulu cīnīsies Rihards Lomažs un Luka Banki, kuru pārstāvētā Boloņas "Virtus" ar 83:72 uzvarēja Venēcijā. Savukārt Grieķijas čempionātā pirmo pusfināla sērijas cīņu līdz trīs uzvarām aizvadīja Saloniku "Aris", kas ar 71:89 piekāpās tikko kronētajiem Eirolīgās čempioniem Atēnu "Panathinaikos". Roberts Blumbergs bija savas komandas otrais rezultatīvākais spēlētājs.