Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Itālijas pusfinālu sākot ar uzvaru izbraukumā, Siliņš gūst trīs punktus

Itālijas pusfinālu sākot ar uzvaru izbraukumā, Siliņš gūst trīs punktus
Ojārs Siliņš
Foto: Aquila Basket Trento

Itālijas čempionāta pusfināla sēriju ar uzvaru sākusi Trento "Dolomiti Energia", kas izbraukumā ar 80:78 pieveica regulārā čempionāta uzvarētāju Venēcijas "Umana Reyer". Ojārs Siliņš uzvarētāju rindās guva trīs punktus.

Visas spēles garumā komandas atradās cieši līdzās. Lielākais pārsvars piederēja viesiem, kuri otrajā ceturtdaļā ieguva plus pieci, tomēr tikpat ātri pārsvars pazuda. Pēc pirmajām desmit minūtēm Venēcijas komandai bija plus divi, puslaika pārtraukumā viena punkta pārsvars jau piederēja Trento, bet pēc 30 laukumā pavadītajām minūtēm tablo vēstīja par neizšķirtu.

Mača liktenis izšķīrās pašās beigās, un spriedzes apstākļos labāki izrādījās viesi. Atrodoties iedzinējos, "Dolomiti Energia" izdevās 5:0 izrāviens, un vadības groži atdoti vairs netika. Beigās uzvara ar 80:78. Laukuma saimniekiem bija pēdējā cerība, taču tālmetiens lidoja garām mērķim. Venēcijas "Umana Reyer" bija regulārās sezonas labākā komanda, uzvarot 23 no 30 spēlēm. Tikmēr Trento ar 18 panākumiem ierindojās piektajā vietā.

Ojārs Siliņš, kurš laukumā devās uzvarētāju starta pieciniekā, guva trīs punktus. Latvijas izlases uzbrucējs realizēja vienu no diviem soda un divpunktu metieniem, savukārt abi tālmetieni bija neprecīzi. Tāpat Siliņš savāca vienu atlēkušo bumbu pie sava groza un vienreiz bloķēja pretinieku. Laukumā pavadītajās 18 minūtēs viņš palīdzēja Trento gūt par diviem punktiem vairāk nekā iespēja pretinieki.


Mirklis no Mursijas UCAM un Malagas "Unicaja" spēles. Foto: FIBA

Rodions iemet 12, Mursijai neizdodas sasniegt Čempionu līgas finālu

FIBA Čempionu līgas finālčetrinieka sacensībās Belgradā pustukšu tribīņu priekšā pusfinālos uzvarēja Tenerifes un Malagas komandas.
Kārlis Žunda. Foto: Keila Coolbet

Žundam 23 punkti Keilas revanšā, Mālmanis un Rozītis kaldina Tartu uzvaru

Igaunijas basketbola Meistarlīgas ceturtdaļfinālā veiksmīgas spēles padevās latviešiem Kārlim Žundam, Rinaldam Mālmanim un Dāvim Rozītim.
Kristīne Vītola 2023. gada 8. oktobrī. Foto: EuroCup Women

Kristīnei Vītolai 2-2 Grieķijas finālā, Ketijai Vihmanei liela uzvara Berlīnē

Latviešu basketbolistes turpina cīņas Grieķijas un Vācijas finālos. Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Olympiacos SFP" sērijā pret "Panathinaikos" svinēja uzvaras mājas spēlēs, taču piedzīvoja divas neveiksmes viesos.