Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Ozols

"Barcelona" Spānijas līgas finālā cieš sagrāvi pret "Real", Šmits tiek laukumā

"Barcelona" Spānijas līgas finālā cieš sagrāvi pret "Real", Šmits tiek laukumā
Fakundo Kampaco (no kreisās) Foto: EPA/Scanpix

Spānijas basketbola līgas pirmajā finālspēlē dominēja Madrides "Real" basketbolisti, madridiešiem uzvarot ar 87:67. Minūti un 34 sekundes spēles pēdējās minūtēs laukumā arī pabija latvietis Rolands Šmits.

ACB līgas finālā tika vienmēr principiālās pretinieces: Barcelonas "Lassa" un Madrides "Real". Abas komandas ieņēma pirmās divas vietas regulārajā čempionātā, "Real" 34 spēlēs izcīnot 28 uzvaras, bet "Lassa" - 27. Ceturtdaļfinālā Madrides kluba sērijā līdz divām uzvarām uzvarēja "Baxi Manresa", bet pusfinālā ar 3-0 sagrauta "Valencia". Arī Barselona gan ceturtdaļfinālā, gan pusfinālā nepiedzīvoja nevienu zaudējumu, no cīņas par titulu izslēdzot "Joventut" un "Zaragoza".

Fināla pirmo spēli sekmīgāk sāka Madrides "Real" basketbolisti, kas izvirzījās 9-0 vadībā. Viesiem izdevās diezgan ātri sadeldēt rezultāta starpību līdz vienam punktam (13:14), tomēr madridiešu uzbrukumu bija grūti apturēt. Otrajā ceturtdaļā "Real" dominēja un vienubrīd ieguva +16 punktu pārsvaru. Puslaiku pārtraukumā dodoties, Barselona bija nonākusi iedzinējas lomā - 32:47.

Arī finālspēles turpinājumā "Lassa" basketbolistiem neizdevās samazināt starpību līdz viencipara skaitlim. Trešajā trešdaļā labāki bija barselonieši, tomēr rezultāti tik un tā nebija labvēlīgs - 52:63. Sākoties noslēdzošajai spēles ceturtdaļai, "Real" veica ievērojamu izrāvienu - pāris minūšu laikā no deviņu punktu pārsvaru panākot +20. Līdz ar to Barselonas izredzes izcīnīt panākumu izdzisa. Spēlei beidzoties, rezultāts uz tablo rādīja 87:67 par labu "Real".

Rezultatīvākais basketbolists uzvarētāju rindās bija aizsargs Fakundo Kampaco, kurš guva 19 punktus un atdeva četras rezultatīvas piespēles. Rolands Šmits laukumā tika uzlaists spēles beigās, kad uzvarētājs praktiski bija noskaidrots. Nospēlējot minūti un 34 sekundes, Šmits aizmeta garām vienu metienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -6.


, 2019-06-16 00:13, pirms 5 gadiem
Barcelona, pa lielam, cieš no diviem faktoriem, nav uzbrūkošā aizsarga un Singltona drausmīgā spēle. Tur Barca diezgan maksā par sniegumu, ko spētu Šmits demonstrēt.
, 2019-06-16 02:00, pirms 5 gadiem
Kā pusotrā minūtē var nopelnīt lietderības koeficientu -16?
, 2019-06-16 11:06, pirms 5 gadiem
Diemžēl lēmums par pāriešanu uz Barselonu bija Šmita komandas kļūda. Šādā vecumā ir jāspēlē un daudz jāspēlē. Dvielīti vicināt vēl var paspēt pēc 30 gadu vecuma sasniegšanas. Paskatamies objektīvi Šmits šīs sezonas laikā kā spēlētājs ir degradējis, jo zaudējis arī pārliecību, kas bija viens no viņa spēlētāja plusiem. Atceramies kaut vai Latvijas izlases spēli ar Melnkalni. Nepareizi lēmumi pārliecīgas centības dēļ.
, 2019-06-16 12:55, pirms 5 gadiem
kokkāpējs rakstīja: Diemžēl lēmums par pāriešanu uz Barselonu bija Šmita komandas kļūda. Šādā vecumā ir jāspēlē un daudz jāspēlē. Dvielīti vicināt vēl var paspēt pēc 30 gadu vecuma sasniegšanas. Paskatamies objektīvi Šmits šīs sezonas laikā kā spēlētājs ir degradējis, jo zaudējis arī pārliecību, kas bija viens no viņa spēlētāja plusiem. Atceramies kaut vai Latvijas izlases spēli ar Melnkalni. Nepareizi lēmumi pārliecīgas centības dēļ.
Tu laikam vēl no koka neesi nokāpis...Sezonas laikā kopā Eiroliga un ACB liga nospēlējis 40 spēles, vidēji 12 minūtēs turpat 5 punkti un 3 atlēkušās bumbas- https://basketball.realgm.com/playe... Tas viss spelejot tik spēcīga kluba un vins pārliecinoši jaunākais džeks komanda. Starp citu arī 5-6 apmaksātākais LV basketbolists šobrīd...
, 2019-06-16 12:57, pirms 5 gadiem
Ka vienmēr, ka Smits spele maz, tad saradusies kritizētāji..Kur šie kritizētāji bija, ka Smits marta un aprili spēlēja daudz un ļoti pārliecinoši pie tam! Sava zina vins pat pārsteidza ar to cik labi izskatijas...Sobrid gan Pesics krietni samazinājis rotācijas, piemēram tas pats Blazics, kurš pērn bija rezultativakais džeks ACB vispār netiek laukuma un Serafins pat nav pieteikuma. Kopumā Šmitam sezona pilnīgi noteikti ar lielu + zīmi
Kristīne Vītola 2023. gada 8. oktobrī. Foto: EuroCup Women

Kristīnei Vītolai 2-2 Grieķijas finālā, Ketijai Vihmanei liela uzvara Berlīnē

Latviešu basketbolistes turpina cīņas Grieķijas un Vācijas finālos. Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Olympiacos SFP" sērijā pret "Panathinaikos" svinēja uzvaras mājas spēlēs, taču piedzīvoja divas neveiksmes viesos.
Mareks Mejeris. Foto: U-BT Cluj-Napoca

Mejerim nevainojama precizitāte Rumānijas meistarsacīkšu pusfinālā

Rumānijas Nacionālajā līgā basketbolā šovakar sākās pusfināla izspēle, Mareka Mejera pārstāvētajai favorītei Klužas-Napokas "Universitatea-Banca Transilvania" sacensības turpinot bez zaudējumiem un ar 91:71 pārspējot Pitešti "Argeș".
Līna Loceniece 2024. gada 24. aprīlī. Foto: Smartway MLKL

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa pirmo reizi nopelna Lietuvas sudrabu

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa trešdien, 24. aprīlī, izcīnīja sudraba medaļu Lietuvas čempionātā basketbolā sievietēm. Latviešu pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University" tādu atzinību nopelnīja pirmo reizi.