Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Buškevica "Lietkabelis" nostiprinās ceturtajā pozīcijā Lietuvā

Buškevica "Lietkabelis" nostiprinās ceturtajā pozīcijā Lietuvā
"Lietkabelis" galvenā trenera asistents Sandis Buškevics. Foto: Lietkabelis

Dienas vienīgajā spēlē Lietuvas basketbola līgā „Lietkabelis” ar Sandi Buškevicu treneru kolektīvā sīvā cīņā apspēlēja astotajā pozīcijā esošo „Dzūkija” ar 87:84.

Ja neskaita šo maču, līdz kaimiņu čempionāta regulārā turnīra beigām vēl palikušās septiņas kārtas, taču „Lietkabelis” šodien bija svarīga cīņa, jo uzvara tajā ļautu nostiprināties ceturtajā pozīcijā, palielinot pārsvaru pār piektajā vietā esošo „Pieno Žvaigždes”. Spēle norisinājās izbraukumā, un pirmajās desmit minūtēs viesi izjūta „Dzūkija” pretestību, ceturtdaļu noslēdzot ar divu punktu pārsvaru – 21:19.

Nākamās ceturtdaļas sākumā „Lietkabelis” demonstrēja labu sniegumu, un rezultātam esot 23:21, veica septiņu punktu izrāvienu, palielinot rezultāta starpību līdz 30:21. Nākamajās minūtēs mājinieki maziem solīšiem mēģināja atspēlēties, un 1:48 minūti pirms lielā pārtraukuma Mindaugas Sušinskas ar precīzu tālmetienu panāca 36:37. Ar to viss nebeidzās – atlikušajā laikā „Lietkabelis” uzbrukums klusēja, bet „Dzūkija” iemeta vēl septiņus sešus punktus – 36:43.

Trešajā ceturtdaļā mājinieki vēl vairāk palielināja savu pārsvaru, un pirms izšķirošajām desmit minūtēm bija vadībā ar 52:60. Pēdējā pamatlaika nogrieznī „Lietkabelis” vareni atspēlējās un 1:08 minūti pirms sirēnas rezultāts bija 74:70, bet Dominikas Domarkas bija precīzs no tālās distances – 74:73, savukārt, sešas sekundes pirms pamatlaika beigām viņš neizmantoja iespēju atnest komandai uzvaru, realizējot tikai vienu no diviem soda metieniem – 74:74.

Papildlaikā „Lietkabelis” veiksmīgāk izmantoja savas iespējas, un svinēja uzvaru ar 87:84, tādējādi tiekot pie ceturtā panākuma pēdējos piecos mačos un nostiprinoties ceturtajā pozīcija.

Turnīra tabula

#KomandaU-Z
1Žalgiris26-3
2Rytas22-7
3Neptūnas22-7
4Lietkabelis18-11
5Pieno žvaigždes16-13
6Juventus11-17
7Prienai11-18
8Dzūkija9-20
---
9Šiauliai5-23
10Nevežis4-25

Izmantotie resursi:
Betsafe-LKL - LKL.LT


Mareks Mejeris. Foto: U-BT Cluj-Napoca

Mejerim nevainojama precizitāte Rumānijas meistarsacīkšu pusfinālā

Rumānijas Nacionālajā līgā basketbolā šovakar sākās pusfināla izspēle, Mareka Mejera pārstāvētajai favorītei Klužas-Napokas "Universitatea-Banca Transilvania" sacensības turpinot bez zaudējumiem un ar 91:71 pārspējot Pitešti "Argeș".
Līna Loceniece 2024. gada 24. aprīlī. Foto: Smartway MLKL

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa pirmo reizi nopelna Lietuvas sudrabu

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa trešdien, 24. aprīlī, izcīnīja sudraba medaļu Lietuvas čempionātā basketbolā sievietēm. Latviešu pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University" tādu atzinību nopelnīja pirmo reizi.
Rinalds Mālmanis. Foto: Diana Jesin

Mālmanis Igaunijas ceturtdaļfinālu sāk ar 16+8, Rozītim 10+5

Igaunijas Meistarlīgas basketbolā ceturtdaļfinālu pirmajās spēlēs uzvaras izcīnīja Tartu "Ulikool" un Pērnavas "Osta".