Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Siliņam astoņi punkti uzvarā pār Eirolīgas komandu

Siliņam astoņi punkti uzvarā pār Eirolīgas komandu
Ojārs Siliņš
Foto: pallacanestroreggiana.it

Trešdien pārbaudes spēles dažādās Eiropas valstīs aizvadīja vairāki Latvijas basketbolisti. Šoreiz izceļami abi Latvijas pārstāvji Itālijas A sērijas klubos. Jānis Porziņģis savas "Vanoli Cremona" panākumā sameta 12 punktus, bet Ojārs Siliņš iemeta astoņus punktus "Reggio Emilia" uzvarā pār Eirolīgā spēlējošo Milānas "EA7 Emporio Armani".

Trešdienas vakarā "Reggio Emilia" savā otrajā pārbaudes spēlē ar 90:87 pieveica Itālijas vicečempionus Milānas "EA7 Emporio Armani". Ojārs Siliņš devās pamatsastāvā un guva astoņus punktus. "Reggio Emilia" sastāvā rezultatīvākais bija amerikāņu aizsargs Donels Teilors, kuram 26 punkti.

Milānas sastāvā 23 punkti Kītam Lengfordam, bet 18 citam amerikānim Ričardam Hendriksam. Neilgi pirms šīs spēles "EA7 Emporio Armani" treniņnometni pameta latviešu uzbrucējs Ernests Kalve, kurš noslēdzis līgumu ar Ungārijas top klubu "Szolnok".

Pie uzvaras Itālijā tika arī Jānis Porziņģis, kura A sērijas komanda "Vanoli Cremona" pārspēja otrās līgas vienību Veronas "Tezenis" ar rezultātu 75:58. Porziņģis bija trešais rezultatīvākais savā komandā, gūstot 12 punktus.

Savukārt Jāņa jaunākais brālis Kristaps Porziņģis trešdien Spānijā ar ACB līgas komandu Seviljas "Cajasol" sagrāva otrās līgas komandu "Caceres" (100:55). Līdz ar pārliecinošo uzvaru punktu guvēji un spēles laiks "Cajasol" rindās sadalījās līdzīgi. Rezultatīvākais ar 16 punktiem bija serbs Luka Bogdanovičs, bet Kristapam 22 minūtēs pieci gūti punkti, četras atlēkušās bumbas, trīs kļūdas, viena piezīme un efektivitāte +5.

Cits liepājnieks Mareks Jurevičus ar Itālijas klubu "Prima Veroli" spraigā spēlē ar 70:68 uzvarēja citu otrās līgas vienību Neapoles "Sant'Antimo". Jurevičus bija otrais rezultatīvākais savā komandā, iemetot 11 punktus.

Izmantotie resursi:
Legabasket
ACB.COM


, 2012-09-06 11:03, pirms 12 gadiem
Diez kāpēc Kristaps Porziņģis nespēlēja nevienā no jauniešu izlasēm?
, 2012-09-06 11:05, pirms 12 gadiem
Mūsejie spēlē labi un pie tam augstā līmenī, pirms gadiem Italijas A sērijā pat Janičēnoks ilgi neturējās, tātad vai tur līmenis ir krities vai arī šie vnk ir talantīgi balsketbolisti.
, 2012-09-06 11:22, pirms 12 gadiem
Maigoniitis rakstīja: Diez kāpēc Kristaps Porziņģis nespēlēja nevienā no jauniešu izlasēm?
cik to var malt? Pats Kristaps intervijā teica, ka klubs neļaujot spēlēt. Gan jau vēl uzspēlēs, ja ne jauniešu, tad lielajā.
, 2012-09-06 12:05, pirms 12 gadiem
es jau, protams, saprotu, ka Bagijs izlasi veido no gados jauniem spēlētājiem, taču man domāt, ka tādus večus kā Kalve un J.Porziņģis uz pārbaudi gan varēja paņemt! Kalve ilgi turējās Eirolīgas blicē, Porziņģis pārbaudes mačos ir viens no atslēgas spēlētājiem A sērijas klubā. ja vēl pieskaitām jaunos, kuri top līgu klubos spēlē nozīmīgu lomu, tad izskatās, ka Latvijas basketbola nākotne nemaz nav tik slikta, kā varētu padomāt. + ja vēl Badingeram iedotu Latvijas pasi...
, 2012-09-06 12:42, pirms 12 gadiem
Kas tas Badingers taads?
, 2012-09-06 12:59, pirms 12 gadiem
pelikans rakstīja: Kas tas Badingers taads?
en.wikipedia.org
, 2012-09-06 14:51, pirms 12 gadiem
Pagaidām izlase izpilda savus mērķus un labi, ka tā. Par sastāvu atkala varēsim sākt runāt pirms čempionāta...
Emilio rakstīja: es jau, protams, saprotu, ka Bagijs izlasi veido no gados jauniem spēlētājiem, taču man domāt, ka tādus večus kā Kalve un J.Porziņģis uz pārbaudi gan varēja paņemt! Kalve ilgi turējās Eirolīgas blicē, Porziņģis pārbaudes mačos ir viens no atslēgas spēlētājiem A sērijas klubā. ja vēl pieskaitām jaunos, kuri top līgu klubos spēlē nozīmīgu lomu, tad izskatās, ka Latvijas basketbola nākotne nemaz nav tik slikta, kā varētu padomāt. + ja vēl Badingeram iedotu Latvijas pasi...
, 2012-09-06 16:34, pirms 12 gadiem
Kalve varēja būt izlase.
Mirklis no Mursijas UCAM un Malagas "Unicaja" spēles. Foto: FIBA

Rodions iemet 12, Mursijai neizdodas sasniegt Čempionu līgas finālu

FIBA Čempionu līgas finālčetrinieka sacensībās Belgradā pustukšu tribīņu priekšā pusfinālos uzvarēja Tenerifes un Malagas komandas.
Kārlis Žunda. Foto: Keila Coolbet

Žundam 23 punkti Keilas revanšā, Mālmanis un Rozītis kaldina Tartu uzvaru

Igaunijas basketbola Meistarlīgas ceturtdaļfinālā veiksmīgas spēles padevās latviešiem Kārlim Žundam, Rinaldam Mālmanim un Dāvim Rozītim.
Kristīne Vītola 2023. gada 8. oktobrī. Foto: EuroCup Women

Kristīnei Vītolai 2-2 Grieķijas finālā, Ketijai Vihmanei liela uzvara Berlīnē

Latviešu basketbolistes turpina cīņas Grieķijas un Vācijas finālos. Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Olympiacos SFP" sērijā pret "Panathinaikos" svinēja uzvaras mājas spēlēs, taču piedzīvoja divas neveiksmes viesos.