Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: AunuPiere_08

Dāvja Bertāna izvēle... pareiza?

Dāvja Bertāna izvēle... pareiza?
Dāvis Bertāns - 2011. gada NBA drafta 42. numurs

Pavisam nesen Latvijas basketbola mīļotājus pāršalca interesanta ziņa - Dāvis Bertāns pametis Ļubļanas "Olimpija" un tā vietā pārcēlies uz Serbijas vienu no titulētākajiem basketbola klubiem Belgradas "Partizan". Dažādi sporta veida pazinēji diezgan divdomīgi vērtē šo soli, kas liek uzdot jautājumu - "Vai šī izvēle ir bijusi pareiza vai arī pārsteidzīga?"

Tātad, Dāvis Bertāns savos 18, nu jau 19 gados ir aizvadījis pilnvērtīgu Eirolīgas sezonu, kas starp latviešu groza bumbas censoņiem ir liels sasniegums. Tas, ka puisis ir nonācis Eirolīgas klubā ar vispār atzītu sistēmu, ir ļoti labs pamats izaugsmei. "Olimpja" šogad starp Eiropas spēcīgākās līgas vienībām bija viena no vājākajām, izcīnot tikai vienu uzvaru, līdz ar to neiekļuva TOP16. Dāvim noteikti šobrīd nebūtu jāsatraucas par komandas sasniegumiem, bet gan vairāk par savas individuālās meistarības pielnveidošanu, kā arī pieredzes krāšanu un spēles izpratnes uzlabošanu.

Neizmantota iespēja tikt pie liela spēles laika "Olimpijā"

Nav noslēpums, ka slovēņu klubā bija lielas naudas problēmas, līdz ar to liela daļa vadošo spēlētāju komandu pameta. Ja līdz tam Bertānam liela loma komandā nebija, tomēr savas minūtes vienmēr dabūja, tad tagad, kad vadošie spēlētāji komandu pameta, viņa minūtes un loma komandā pieauga. Līdz ar to - lielāks spēles laiks, iespēja ietekmēt komandas rezultātu, kā arī iespēja uzlabot savus statistikas rādītājus. Kā jau pats spēlētājs atzina intervijā SA+, tad nauda neesot noteicošā, galvenais, lai ir spēles laiks, kvalitatīvi treniņi, kas sekmē jaunā basketbolista izaugsmi. Te pat varētu teikt, finansiālās problēmas komandā pavēra lielākas iespējas izpausties mūsu latvietim.

Jaunas iespējas "Partizan"

Tomēr ir arī citas atsauksmes pēc klubu maiņas. Protams, skaudīgo latviešu vidū atkal uzvirmo komentāri, ka pērcelšanās uz "Partizan" ir raušanās pēc naudas, kas aizmālē acis jaunajam talantam, un neļaus turpināties izaugsmei, jo šajā serbu komandā jaunam spēlētājam uzreiz liela loma netiks uzticēta. Tomēr, te jāatceras, ka Dāvim ir ilgtermiņa līgums. Un, ja jau Eirolīgas komanda vēlas šo spēlētāju, tas noteikti nav darīts tādēļ, lai nākamos gadus aizpildītu rezervistu soliņa tālāko galu. Jauni apstākļi radīs jaunu izaicinājumu, Serbu basketbola skolas rūdījumu un vēlmi pierādīt sevi atkal jaunā līmenī.

Sezonu pabeigt VEF

Vēl viens viedoklis starp basketbola ekspertiem ir pavisam interesants. Kā jau zinām, VEFs izmisīgi meklē pastiprinājumu mazā vai uzbrucēja postenī (3./4. numurs). Šelengas variants izgāzās, tagad tiek apspriests cits leitis - Mačulis. Bet kapēc tas nevarēja būt Dāvis Bertāns? VEF šādsspēlētājs šajā pozīcijā būtu vajadzīgs. Pietam, VEFs šogad ir pietiekoši konkurētspējīgs, kā arī Dāvim spētu nodrošināt labu spēļu praksi. Otrā kārta ULEB kausā, VTB, kur ir ļoti vērā ņemami pretinieki (arī Eirolīgas līmeņa), kā arī dalība BBL finālos. Vēl pie plusa jāmin, ka komandā jau spēlē viņa brālis Dairis Bertāns, kas palīdzētu ātri iejusties komandā un laukumā būt daudz drošākam. Tomēr šim variantam arī ir skeptiķi, jo valda uzskats, ka Butauts jaunajiem neuzticās, un Dāvis var būt šajā kategorijā...

Tātad valda trīs viedokļi:

1) Slovēnijā Dāvim būtu garantēts liels spēles laiks un stabila loma komandā, lai arī ir finansiālas problēmas, bet tiekšanās uz "Partizan" ir raušanās pēc dolāriem, pietam būs pārāk grūti iekļauties jau šobrīd spēcīgajā "Partizan"

2) Lielisks variants tikt uz "Partizan", kurš arī ir Eirolīgas klubs, pietam komandai ir sakārtota sitēma un stabilas finanses, kā arī iespēja sevi pierādīt jaunā līmenī - spēcīgajā Serbu basketbola sistēmā.

3) Sezonu noslēgt tepat Latvijā ar VEFu, kurš arī piedāvā labu spēļu praksi. Turklāt spēlēt labos apstākļos mājās, pietam kopā ar savu brāli būtu ļoti viegli.

Kāda būtu pareizākā Bertāna izvēle?

  • 9

  • 66

  • 9

  • 92



Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-05 06:04, pirms 12 gadiem
Brand87 rakstīja: Piekriitu VV, vareja mby pieradiit sevi VEFaa...
Jāā! VEFā aiz pieciem nēģeriem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-05 10:48, pirms 12 gadiem
Rexis95 rakstīja: Jāā! VEFā aiz pieciem nēģeriem!
Keins un Janičenoks priekšā, skaitīt iemācies pajol
, 2012-01-05 12:45, pirms 12 gadiem
tikai ne uz VEF......lai paliek partizan.....tur tapat dabus tas 5 min uzspelet ka VEFa......pret zemakajam komandam iespejams vairak.......
, 2012-01-05 13:19, pirms 12 gadiem
lai brauc un speelee NBA D-league
, 2012-01-05 15:17, pirms 12 gadiem
Treniņu kvalitāte, manuprāt, mainijās ļoti krasi. Zaudējot tik daudz vadošos spēlētājus +pārējiem diezvai motivācija ir strādāt uz 100% zinot, ka algas diezvai tiks saņemtas..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kristīne Vītola 2023. gada 8. oktobrī. Foto: EuroCup Women

Kristīnei Vītolai 2-2 Grieķijas finālā, Ketijai Vihmanei liela uzvara Berlīnē

Latviešu basketbolistes turpina cīņas Grieķijas un Vācijas finālos. Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Olympiacos SFP" sērijā pret "Panathinaikos" svinēja uzvaras mājas spēlēs, taču piedzīvoja divas neveiksmes viesos.
Mareks Mejeris. Foto: U-BT Cluj-Napoca

Mejerim nevainojama precizitāte Rumānijas meistarsacīkšu pusfinālā

Rumānijas Nacionālajā līgā basketbolā šovakar sākās pusfināla izspēle, Mareka Mejera pārstāvētajai favorītei Klužas-Napokas "Universitatea-Banca Transilvania" sacensības turpinot bez zaudējumiem un ar 91:71 pārspējot Pitešti "Argeș".
Līna Loceniece 2024. gada 24. aprīlī. Foto: Smartway MLKL

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa pirmo reizi nopelna Lietuvas sudrabu

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa trešdien, 24. aprīlī, izcīnīja sudraba medaļu Lietuvas čempionātā basketbolā sievietēm. Latviešu pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University" tādu atzinību nopelnīja pirmo reizi.