Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: mrPO

Oļegs Latiševs pēc tehniskās rupji pasūtija Adomaiti ...

Oļegs Latiševs pēc tehniskās rupji pasūtija Adomaiti ...
O.Latiševa un D.Adomaita konflikts. Foto: Renārs Buivids

Oļegs Latiševs pēc tehniskās rupji pasūtija Adomaiti ...

Nejauša kļūda, apzināta tendence vai tieksme uzsvērt savu nozīmību — tik dažādus vērtējumus izpelnījusies Latvijas basketbola čempionāta septītās finālspēles tiesneša Oļega Latiševa rīcība pamatlaika pēdējā minūtē.

"Pirmo reizi karjeras 17 gados piedzīvoju, ka tiesnesis tā pazudina komandu," Barona/LMT pieredzējušākais spēlētājs Daiņus Adomaitis neslēpa sašutumu.

Pats O.Latiševs ar kolēģu starpniecību darījis zināmu, ka komentāru presei nebūšot. LBL galvenais tiesnesis Agnis Pērkons izteicās diplomātiski: "Basketbola dievs neakceptēja šo lēmumu, ļaudams spēles likteni izšķirt basketbolistiem." Barona/LMT ģenerālmenedžeris Andris Vanags sola, ka rīkosies: "Vērsīsimies FIBA!"

15 sekundes pirms pamatlaika beigām O.Latiševs kā nesportisku traktēja Barona/LMT spēlētāja Mārtiņa Kravčenko pārkāpumu laukuma vidū. Tobrīd rezultāts bija 62:61 BK Ventspils labā, un divi soda metieni, kā arī bumba vēl vienam uzbrukumam ielika mājinieku rokā uzvaras atslēdziņu.

"Pavaicāju, kāpēc?" pēc mača liktenīgo epizodi Dienai komentēja D.Adomaitis. Emocijas, protams, bijušas, tāpēc sarunas tonis bija paaugstināts. "Nelamājos, tikai pajautāju — par ko? Tad devos atpakaļ pie sava soliņa, atskatījos un redzēju, ka viņš ne tā, lai būtu dzirdams, bet skatās man acīs un saka: "Pošol ti na..." Skrēju pie viņa un gribēju iesist. Mani mazliet aizkavēja, arī pašam galva sāka strādāt. Man bija tiesības iesist, taču es nenolaidīšos līdz viņa līmenim."

Uz jautājumu, vai vēl kāds dzirdējis šo frāzi, Adomaitis atbildēja, ka nezinot. "Esmu gatavs iet uz melu detektoru, sarunu aci pret aci. Ļoti žēl, ka tiesneši sāka izlemt, kā beigsies spēle. Nezinu — tīšām vai nekompetences dēļ. Bet Latiševs ir tiesājis top līmeņa spēles un darījis to labi. Varbūt viņš domā, ka "savā ciemā" var atslābināties?"

13 sekundes pirms beigām, kad rezultāts jau bija 64:61, Ronalds Zaķis aizmeta garām abus sodus un Barons/LMT izlīdzināja rezultātu. Pagarinājumā BK Ventspils pārsvars bija neapstrīdams.

"Man nav žēl zaudēt Ventspilij, jo tur strādā cilvēki, kuri mīl basketbolu tāpat kā es. Taču man negribas zaudēt tādu cilvēku dēļ," A.Vanags bija kategorisks.

A.Pērkons atgādināja O.Latiševa augsto kvalifikāciju (vienīgais Latvijas tiesnesis Eirolīgā) un noraidīja versiju, ka viņa darbība Eiropā un Latvijā atšķiras. Tiesa, atšķiroties spēles kvalitāte un pa kļūdai gadoties pat vislabākajiem. "Ja klubam ir pretenzijas, jāvēršas pie līgas vadības.

Avots: Laikraksts "Diena", Guntis Keisels


, 2009-05-29 10:26, pirms 15 gadiem
Kā jau teicu Latiševam ir Napoleona sindroms, ienīst garākus cilvēkus par sevi.
, 2009-05-29 10:28, pirms 15 gadiem
varēja jau tomēr uzšaut - būtu mums par vienu FIBA kategorijas tiesnesi mazāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-29 10:30, pirms 15 gadiem
Nav jau pirmā šāda veida epizode Oļegam...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: SteveDavis
Slēpts komentārs: Booo
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-29 10:34, pirms 15 gadiem
Ja jau Adamaitim ir zems līmenis, kas tad ir pārējie?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-29 10:37, pirms 15 gadiem
Dynamic rakstīja: NĒ, KUR NU.. 62:61. Ventspils vadībā.. Zaķis abus aizmet garām un uzbrukums Baronam ar -1.. jebkurš iemests grozs no spēles būtu uzvara, ja vien Ventiņiem nebūtu bijis uzbrukums. Tas tač skaidrs kā diena, ka tiesnesis lobēja vienu komandu. Piedodiet, bet šosezon kauss netika iegūts godīgā cīņā..
-3
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-29 10:45, pirms 15 gadiem
Dynamic rakstīja: bet viņš meta sodus!
labrīt!
labi esi skatījies spēli!
sodus Zaķis meta jau par nākamo sodu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-29 10:48, pirms 15 gadiem
Dynamic rakstīja: mjā.. kaut kur esmu nobuksējis.. nezinu kādēļ man tā likās.. Tad ņemu atpakaļ savus vārdus, ka ventiņi nepe;nīti ieguva zeltu, bet faktu par tiesnešiem gan tas nemaina!
jā, par tiesnešiem ir cita runa.
šajā gadījumā Latiševs nu toč nolaida luni
, 2009-05-29 10:50, pirms 15 gadiem
Skaidrs, ka spēli izšķīra spēlētāji pagarinājumā, bet visi tik gudri par to ka nekas jau nemainījās, jo zakis garām un kingam tāpat būtu bijis jāmet. Kā jums šis arguments - Ja būtu parasts sods, kingam 2 metieni, bumba baronam un viss var notikt. Ņemot vērā cik liela nozīme soda metienos ir psiholoģijai, tad mest divus un zinot, ka vienu aizmetot garām ir diezgan reāls zāģis, nedaudz cita mešana, a tagad meta jau kā uz diezgan drošu uzvaru. Tas visiem tiem, kas saka, ka nu pilnīgi nekas nemainījās, jo Zaķis aizmeta garām.
Saku vēlreiz, lai nesākat man klupt virsū - spēli zaudēja spēlētāji pagarinājumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-29 11:03, pirms 15 gadiem
Bilde vienkārši super! Es arī dažreiz domāju, kā būtu, ja uzšautu Oļegam. Es ceru, ka viņs pārdomās sūdus, ko savārīja un ko Dievs tomēr izlaboja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-29 11:08, pirms 15 gadiem
Būtu ļoti labi, ka LBS vadība uz Latvijas fināliem uzaicinātu tiesnešu brigādi no citas valsts, tad nevienam nebūtu pretenzijas...protams būtu izmaksas lielākas, bet tas attaisnotos par visiem 110%, ja atmiņa neviļ, tad vienu gadu jau bija.
, 2009-05-29 11:08, pirms 15 gadiem
Jā, tik svarīgā brīdī Latiševs noteikti iedeva, viņaprāt, neesošu nesportisko, lai pēc tam saņemtu samazgas pār savu galvu.

Emocijas pie malas, lai runā fakti. Vienīgais Latvijas tiesnesis eirolīgā.

Tiesāšana vienmēr ir subjektīva, speciāli nekas netika rakts.
Visiem kritiķiem - ja tiesāšana tik viegla, uz priekšu. Jeb labāk paslēpties aiz datora, trīsreiz noskatīties atkārtojumu un tad gudri spriedelēt?
, 2009-05-29 11:09, pirms 15 gadiem
Da ko jūs cepieties Vakar kultūras namā visi draudzīgi pogāja :p konkrētos vārdus nesaukšu, bet ventspils bija pilnā sastāvā, Barons so so, bet tā - pasākums kulturāls sanāca
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-29 11:13, pirms 15 gadiem
lkrnpk rakstīja: Žēl man to Barons ult(rl)u, varbūt labāk varēja iedot pa mici Latiševam, nevis taisīt traci tribīnē.
Tiesāšana visu sēriju bija zem katras kritikas, uz abām pusēm. Kā vienmēr, jāsaka... Un šis uzlika treknu punktu.
Skumji
varbut arī kautkas butu darits ,ja tiesneshus ar apsardzi neizvestu pa citu izeju!
, 2009-05-29 11:13, pirms 15 gadiem
Latiševs lai tiesā amatieru līgu kādu gadu,lai atgūst tiesāt prasmi.Ako tas tur Ventspils pērtiķis tur rāda pa žestu,tehnisko gribēja saņemt.Un vēl čīkst ka Bērziņš apelē.Paskatieties cik biežu to darīja V entspils abi pērtiķi un 2 klauni-Jurevičs Veselovu.Uz Montekarlo cirku viņus ziloņiem pakaļu slaucīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Pīdžejs Paipss. Foto: Mārtiņš Goldbergs
12

"VEF Rīga" ceturtdaļā ielaiž tikai četrus punktus un pusfinālu sāk ar uzvaru

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pusfināla stadija sākusies ar drošu "VEF Rīga" uzvaru ar 77:56 pār liepājniekiem. Vefiņš jau spēles sākumā pārņēma kontroli pār rezultātu, bet īstais lūzums nāca trešajā ceturksnī, kad liepājnieki guva nieka četrus punktus.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.