Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Lielā saruna ar Agri Galvanovski

Lielā saruna ar Agri Galvanovski
Agris Galvanovskis
Foto: Mārtiņš Sīlis

Sportacentrs.com trešdien dodas Kurzemes tūrē un rīta pusē viesosies Liepājā, lai apraudzītu, kā klājas "Liepājas Lauvām", gatavojoties jaunajai sezonai. Pēc treniņā esam ieplānojuši parunāties ar "lauvu" galveno treneri Agri Galvanovski, kurš aizvadītajā vasarā bija arī viens no Latvijas izlases treneriem.

Galvanovskis trenera karjeras laikā strādājis ar Gulbenes "Bukiem", "Ventspils" komandām, bijis Latvijas U-20 izlases galvenais treneris, kad Eiropas čempionāts norisinājās Rīgā, kā arī asistējis Ainaram Bagatskim darbā ar Latvijas pieaugušo valstsvienību aizvadītajā vasarā. Priekšā jauns izaicinājums - "Liepājas Lauvu" dresēšana.

Kamēr esam ceļā uz vēju pilsētu, ikvienam interesentam iespēja uzdot savu jautājumu trenerim šī raksta komentāru sadaļā un, iespējams, to pajautāsim sarunas laikā.

Kurzemes tūre turpināsies ar Ventspils apmeklējumu, kur darīsim visu, lai jums labā kvalitātē parādītu pirmo MasterCard Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēli jaunajā sezonā starp vietējo un "Rudupis" komandu.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-09-28 18:00, pirms 14 gadiem
1. Kā Agrim izdodas sastrādāties ar Štālbergu?
2. Vai jaunajam trenerim patīk Liepāja kā pilsēta un vai viņš jūt, ka tieši viņš ir tas posms, kas trūcis komandai, kurai ir lieliska zāle un tradīcijas?
3. Par sastāvu. Vai E.Mičels ir pārliecinājis pēc pāris treniņiem, ka nebija nepieciešama pārbaude spēlēs pirms vienošanās? Gabrāns šajā situācijā paliek? Kas uzņemsies līdera lomu, ja Jurēvičs pamet Lauvas? Centra spēlētāja problēma. Uzskatu, komandā ir trīs spēlētāji, kas faktiski ir centra uzbrucēji (arī Aleksejevs). Vai tiek strādāts pie stabila centra piesaistes? Paldies un veiksmi darbā Agrim un komandai!
, 2010-09-28 18:02, pirms 14 gadiem
vai notiek vel kada speletāja meklēšana? un ja drikst zinat kura pozicija un ka vinu sauc ja tas nav noslepums?
, 2010-09-28 18:03, pirms 14 gadiem
vai treneris ir guvis kādas jaunas atziņas treniņu procesā pēc darba izlasē un, ja jā, tad kādas?

kā tiek sadalīti pienākumi ar asistentiem? par ko kas atbild?

kā notiek un kurš atbild par spēlētāju piesaisti klubam?

vai esot laukumā M. Meijeram komandas produktivitāte aizsardzībā nesamazīnās par 2/3 potenciāla?
, 2010-09-28 18:04, pirms 14 gadiem
es domaju daudziem ir viens jautajums. Vai Jurevičus paliks Liepājā? es arii novēlu veiksmi un izturību visas sezonas garumā!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-09-28 18:07, pirms 14 gadiem
Nu parak nesekoju lidzi Latvijas basketbolam, bet tas jautajums varetu but saistits ar Galvanovska trenera spejam. Agrak treneja Bukus, tad Ventspili un tagad Liepaju, ja paskatas uz komandu speletaju sastaviem, tad liekas, ka tie ir bijusi un ir loti normali, bet ta isti lielus sasniegumus vinam ta ari neizdevas sasniegt... Varbut varetu pajautat, kas bija tie iemesli, kapec nesanaca un kadus speletajus, ja butu iespejams pasam no nulles veidot komandu vins izveletos ? [nav svarigi, NBA, Eiroliga, Lietuva vai Latvija]. Un kads ir vina basketbola redzejums, ko vins censas iemacit saviem padotajiem ?
, 2010-09-28 18:11, pirms 14 gadiem
Vai Agris uzsākot treniņprocesu Lauvās juta, ka vienam otram jaunajam ir iekšā, bet nepareizā pieeja treniņos vai psiholoģija (''zaudētāju'') nav ļāvusi savu potenciālu realizēt? Vai ir trenerim vīzija, kad darbs varētu nest augļus un parādīties "buku" sīkstums un nepiekāpība, kā savulaik Gulbenes komandai?
, 2010-09-28 20:23, pirms 14 gadiem
Agri, pastāsti lūdzu kā Tu pirmoreiz sastapies ar basketbolu (pirmie basketbola treneri)? Es pats arī esmu lubānietis, tāpat kā Tu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-09-28 20:32, pirms 14 gadiem
Agri, cik tev vāģim zirgu ir?
, 2010-09-28 20:38, pirms 14 gadiem
Tagad vēl vari ielikt no augšas?
, 2010-09-28 20:48, pirms 14 gadiem
Vai tādu spēlētāju kā Timermanis, Veselovs, Feldmanis, Skirmants, Brūniņš u.c. ar kuriem iepriekš esi strādājis, piesaiste Lauvām bija neiespējama , finansiālu apsvērumu dēļ, vai arī vienkārši viņi neiederētos komandas taktiskajā shēmā?
, 2010-09-28 21:23, pirms 14 gadiem
Vai Galvenovskim neliekas ka komandas komplektācija būs tomer nedaudz par vāju, lai spētu uzrādīt kadu normālu rezultātu? Pēc 5 minūtēm jau sezonas sākums un komandai nav pat normala limeņa centra speletājs. Katru gadu Lauvu vadība cenšas piesaistīt skatitajus, bet vēl joprojām viņi nav sapratuši ka neviens nenāks skatīties uz komandu kura mūsu vadošajam trijniekam un lietuviešu komandām zaudēs ar -40. Iepriekšējogadu pieredze to ļoti labi parada..
, 2010-09-29 00:21, pirms 14 gadiem
kāds būs LBL top5 pēc regulārās sezonas?
protams kluba mērķi LBL;BBL?
Kamaka Hepa cīņā zem groza ar Ronaldu Zaķi. Foto: Dāvis Lejasmeiers
21

"Rīgas Zeļļi" iemet simtu un izvirzās priekšgalā pusfināla sērijā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas pirmā spēle starp "Ventspils" un "Rīgas Zeļļu" komandām noslēdzās ar rezultātu 97:100, pirmo uzvaru sērijā gūstot galvaspilsētas komandai. Uzvaru rozajiem ar 27 punktiem kala Aizeja Osborns, bet ventspilnieku centrs Ronalds Zaķis spēles gaitā nonāca kurzemnieku lazaretē.
Dešons Frensiss aizsardzībā pret Uģi Pineti. Foto: Dāvis Lejasmeiers
2

Latvijas basketbola pamatvērtība "Ventspils" cīņā par finālu uzņems debitantus zeļļus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas savstarpējo pusfināla sēriju šovakar pulksten 19:00 sāks desmitkārtējā valsts čempione "Ventspils" un debitantkomanda "Rīgas Zeļļi". Sacīkste par iekļūšanu finālā norisināsies līdz kādas komandas trīs uzvarām.
Pīdžejs Paipss. Foto: Mārtiņš Goldbergs
12

"VEF Rīga" ceturtdaļā ielaiž tikai četrus punktus un pusfinālu sāk ar uzvaru

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pusfināla stadija sākusies ar drošu "VEF Rīga" uzvaru ar 77:56 pār liepājniekiem. Vefiņš jau spēles sākumā pārņēma kontroli pār rezultātu, bet īstais lūzums nāca trešajā ceturksnī, kad liepājnieki guva nieka četrus punktus.