Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Četri ''Ogres'' spēlētāji gūst vismaz 10 punktus pārliecinošā uzvarā pār ''Valmiera Glass/ViA''

Četri ''Ogres'' spēlētāji gūst vismaz 10 punktus pārliecinošā uzvarā pār ''Valmiera Glass/ViA''
Emanuals Šeperds. Foto: Jānis Martels

Šodien uzvaru pārbaudes spēlē svinēja ''Ogres'' basketbolisti, kuri savā laukumā, esot vadībā no pirmās līdz pēdējai minūtei, ar 79:56 apspēlēja ''Valmiera Glass/ViA'' vienību. Četri ogrēnieši guva vismaz desmit punktus, rezultatīvākajam ar 12 punktiem kļūstot Emanualam Šeperdam. Citā spēlē uzvaru pār Nacionālās līgas vienību ''Jelgava'' ar 78:64 svinēja ''Latvijas Universitāte''.

Līdz šim ogrēnieši šajā pārbaudes cikla spēlēs bija piedzīvojuši neveiksmes, taču trešdienas vakarā savā laukumā tika izcīnīta uzvara, pārliecinoši ar 79:56 pārspējot ''Valmiera Glass/ViA''. Nikolaja Mazura vadītie basketbolisti atradās vadībā no pirmās minūtes, to neizlaižot līdz beigām. Ogrēnieši lielāko pārsvaru sasniedza pēc trešās ceturtdaļas, kad panāca +29 (68:39).

''Ogre'' krietni labāk uzbruka no tālās distances, tālmetienus realizējot ar 35.7 % precizitāti (10/28) pret sešiem iemestiem (23.1%) valmieriešiem. Vēl labāk Ogres spēlētāji uzbruka no divpunktu metienu distances, savas iespējas punktos pārvēršot 55.2 % no metieniem, kamēr ''Valmiera Glass/ViA'' tik labi ar metieniem nevedās (12/34). Vienīgais nozīmīgais statistikas elements, kurā veiksmīgāki bija Valmieras basketbolisti, bija cīņa par atlēkušajām bumbām (42:36), kamēr piespēles vairāk izdalīja ogrēnieši (27:15), bet kļūdas vairāk pieļāva Edmunda Valeiko vadītie basketbolisti (25:18).

''Ogres'' rindās četri spēlētāji guva vairāk par desmit punktiem, bet rezultatīvākais ar 12 bija Emanuals Šeperds, kurš gūtajiem punktiem pievienoja arī piecas atlēkušās bumbas. 11 punktus pievienoja uzreiz trīs basketbolisti - Jānis Antrops, Pauļus Poškas un Uģis Pinete, kamēr Kristaps Dārgais izcēlās ar pieciem punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

''Valmiera Glass/ViA'' ar 12 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām veiksmīgākais bija Ervīns Jonāts. Deviņi punkti Jānim Kaufmanim, bet astoņi Klāvam Dubultam.

Citā spēlē uzvaru svinēja ''Latvijas Universitāte'', kura savā laukumā ar 78:64 apspēlēja Nacionālās līgas komandu ''Jelgava''.


Arnaldo Toro (#12) aizsardzībā pret Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
39

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.
"Rīgas Zeļļu" galvenais treneris Juris Umbraško un prezidents Edgars Buļs. Foto: Andris Grīnbergs/Rīgas Zeļļi
1

''Zeļļi'' nosmeļ krējumu: sezonas trenera balva tiek Umbraško, klubam - labākais mārketings

Latvijas Basketbola savienība (LBS) turpina apbalvot sezonas izcilniekus vairākās kategorijās. Par sezonas labāko treneri atzīts ''Rīgas Zeļļu'' galvenais stratēģis Juris Umbraško, bet pašam klubam tikusi balva par labāko mārketingu.
Dāvids Vīksne. Foto: Andris Grīnbergs
8

Pirmo reizi kopš 2019. gada LBL finālspēle norisināsies "Arēnā Rīga"

Latvijas čempionāta ceturtā finālsērijas cīņā šodien pulksten 15:00 norisināsies "Arēnā Rīga", kur sērijas pirmo uzvaru (1-2) guvušie "Rīgas Zeļļi" uzņems desmitkārtējo čempionvienību "VEF Rīga". Spēli tiešraidē translēs LTV7.