Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Valmierai/Ordo" pirmā uzvara Valtera vadībā, "Betsafe/Liepāja" pārspēj lietuviešus

"Valmierai/Ordo" pirmā uzvara Valtera vadībā, "Betsafe/Liepāja" pārspēj lietuviešus
Viktors Iļjins
Foto: bkvalmiera.lv

Līdz Latvijas Basketbola līgas sezonas startam palikusi tieši nedēļa un šodien pārbaudes spēles aizvadīja "Valmiera/Ordo" un "Betsafe/Liepāja" tiekot pie panākumiem pār kaimiņvalstu komandām.

Pie pirmās uzvaras galvenā trenera amatā izdevās tikt Kristapam Valteram, kura vadītā "Valmiera/Ordo" spēkojās ar Pērnavas basketbolistiem no Igaunijas. Spēles pirmajās desmit minūtēs vidzemniekiem izdevās iegūt četru punktu vadību, noslēdzot pirmo ceturksni ar rezultātu 18:14. Spēles turpinājumā vadību valmieriešiem saglabāt neizdevās, tādējādi pārtraukumā dodoties minimāls pārsvars jau bija Igaunijas komandai, rezultāts 35:36.

Spēles otrajā divdesmitminūtē turpinājās līdzīga cīņa, kas otrā puslaika vidū deva "Valmieras/Ordo" basketbolistiem vadību ar 53:51. Pārbaudes mača izskaņā mājiniekiem izdevās savu pārsvaru palielināt, nosargājot panākumu ar 77:69. Tādējādi nedēļu pirms sezonas sākuma Kristapa Valtera vadītā komanda izcīnīja pirmo panākumu pirmsezonas posmā, pieveicot "Port of Parnu" vienību.

Valmieriešu rindās rezultatīvu spēli aizvadīja Viktors Iļjins, gandrīz spējot savākt double-double. Centra rēķinā 20 punkti un 9 atlēkušās bumbas, savukārt 11 punktus guva Eduards Hāzners.

Pārbaudes spēle, 20. septembris, Valmiera

"Valmiera/Ordo" - "Port of Parnu" 77:69 (18:14, 17:22, 18:15, 24:18)
Valmiera: Iļjins 20 (9ab), Hāzners 11, Kaufmanis 10 (7ab), Elksnis 10 (7rp), Vīksne 10, Adiņš 8 (9ab), Bērziņš 8

Agra Galvanovska trenētā "Betsafe/Liepāja" savā laukumā uzņēma Lietuvas otrās spēcīgākās līgas komandu no Mažeiķiem. Liepājniekiem savu pārsvaru apliecināja jau spēles pirmajā puslaikā, spējot panākt 52:35 jau pēc divām nospēlētām ceturtdaļām. Arī spēles otrā daļa nemainīja mača gaitu, kopumā "Liepāja/Betsafe" basketbolistiem tiekot pie droša panākuma ar 97:76.

Liepājas komandas sastāvā rezultatīvākais bija Toms Leimanis, izceļoties ar 24 punktiem, savukārt krievu garais spēlētājs Romans Gruščenko savāca 16 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Pārbaudes spēle, 20. septembris, Liepāja

"Betsafe/Liepāja" - "Mažeikai" 97:76
Liepāja: Leimanis 24, Gruščenko 16 (9ab), Bendžamins 14 (7ab), Brauns 13, Krastiņš 9, Lasmanis 7, Berķis 5, Jurevičus 4, Seņkāns 3, Bērziņš 2.


, 2017-09-20 22:58, pirms 7 gadiem
Autor, sākumā Valmierai bija plus 9 vadība. Vēl nianse, ka ar 5 piezīmēm nevienu malā nedzina. Saspringta spēle bija, lielu laiku "šūpoles" uz tablo, Pērnava bieži presingoja pa visu laukumu. Valmierai pagaidām starta piecnieks Elksnis, Kauča, Hāzners, Adińš, Iłjins. Stabili uz maińu var nākt Bērzińš un Vīksne, to nāksies darīt arī Miškam. Par pārējiem grūti spriest. Pagaidām. Bet materiāls tur ir.
, 2017-09-20 23:20, pirms 7 gadiem
wolmar rakstīja: Autor, sākumā Valmierai bija plus 9 vadība. Vēl nianse, ka ar 5 piezīmēm nevienu malā nedzina. Saspringta spēle bija, lielu laiku "šūpoles" uz tablo, Pērnava bieži presingoja pa visu laukumu. Valmierai pagaidām starta piecnieks Elksnis, Kauča, Hāzners, Adińš, Iłjins. Stabili uz maińu var nākt Bērzińš un Vīksne, to nāksies darīt arī Miškam. Par pārējiem grūti spriest. Pagaidām. Bet materiāls tur ir.
+Jansons Niks, kurš šodien nespēlēja..Epizodiski arī Gersons, būs ok!
, 2017-09-21 08:24, pirms 7 gadiem
wolmar rakstīja: Autor, sākumā Valmierai bija plus 9 vadība. Vēl nianse, ka ar 5 piezīmēm nevienu malā nedzina. Saspringta spēle bija, lielu laiku "šūpoles" uz tablo, Pērnava bieži presingoja pa visu laukumu. Valmierai pagaidām starta piecnieks Elksnis, Kauča, Hāzners, Adińš, Iłjins. Stabili uz maińu var nākt Bērzińš un Vīksne, to nāksies darīt arī Miškam. Par pārējiem grūti spriest. Pagaidām. Bet materiāls tur ir.
wolmar.... Kad nākošā pārbaudes spēle VOCā ? Interesanti apskatīties uz jauno komandu !
Dešons Frensiss aizsardzībā pret Uģi Pineti. Foto: Dāvis Lejasmeiers
1

Latvijas basketbola pamatvērtība "Ventspils" cīņā par finālu uzņems debitantus zeļļus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas savstarpējo pusfināla sēriju šovakar pulksten 19:00 sāks desmitkārtējā valsts čempione "Ventspils" un debitantkomanda "Rīgas Zeļļi". Sacīkste par iekļūšanu finālā norisināsies līdz kādas komandas trīs uzvarām.
Pīdžejs Paipss. Foto: Mārtiņš Goldbergs
12

"VEF Rīga" ceturtdaļā ielaiž tikai četrus punktus un pusfinālu sāk ar uzvaru

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pusfināla stadija sākusies ar drošu "VEF Rīga" uzvaru ar 77:56 pār liepājniekiem. Vefiņš jau spēles sākumā pārņēma kontroli pār rezultātu, bet īstais lūzums nāca trešajā ceturksnī, kad liepājnieki guva nieka četrus punktus.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.