Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

RSU spēlē pārliecinoši un revanšējas "Bukiem"

RSU spēlē pārliecinoši un revanšējas "Bukiem"
Armands Ginters
Foto: Sandijs Leicis

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas (LBL2) pusfinālā starp "Rīgas Stradiņa universitāti" un Gulbenes "Bukiem/BJSS" aizvadīta otrā spēle. RSU savā laukumā revanšējās par zaudējumu pirmajā spēlē, esot pārāka ar rezultātu 79:65 un izlīdzināja rezultātu sērijā līdz divām uzvarām.

Sērijas pirmajā spēlē "Buki" dominēja savā laukumā, izcīnot arī ļoti pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 106:82. RSU pārsteidzoši izslēdza no tālākās cīņas Jelgavas komandu un arī pusfināla sērijā savā laukumā bija gatavi pārsteigt pretiniekus. Jāpiezīmē, ka ceturtdaļfinālā Gulbenes basketbolisti izbraukumā piekāpās "Kandavai/COMPOR", tāpēc nebūtu pārsteigums, ka arī šī sērija izvērstos līdz trīs spēlēm.

Raimonda Gabrāna nespēlēšana nevarēja neietekmēt "Buku" spēli, kas parādījās laukumā. RSU sāka maču ar 6:0 izrāvienu, bet tad viesi sadeldēja deficītu līdz diviem punktiem. Turpinājumā komandas cīnījās punkts punktā, nelielu vadību saglabājot RSU. Pirmās ceturtdaļas izskaņā mājiniekiem izdevās iegūt piecu punktu pārsvaru - 19:14.

Līdz otrās ceturtdaļas vidum RSU veica nopietnu izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 33:18. "Bukiem" ar atspēlēšanos nesekmējās. Pēc Mārtiņa Rozenberga precīzā tālmetiena divas minūtes līdz puslaika beigām rezultāta starpība saruka līdz septiņiem punktiem (28:35). RSU vajadzēja minūti, lai atjaunotu 11 punktu pārsvaru, bet pēc 20 spēlētām minūtēm mājinieki devās atpūtā pie pozitīva rezultāta 39:30.

Otro puslaiku ar diviem precīziem tālmetieniem iesāka Rihards Ginters, bet pēc tam trīs punktu gājiens padevās Kristapam Jurjānam, RSU veicot 9:2 izrāvienu. Gulbenes komanda ar grūtībām spēja gūt vairāk par 10 punktiem ceturtdaļā, šo atzīmi pārsniedzot vien 12 sekundes pirms ceturtdaļas beigām, kad tālmetienu realizēja Artūrs Brūniņš. Ceturtajā ceturtdaļā RSU atjaunoja 20 punktu pārsvaru, droši soļojot pretī uzvarai šajā mačā. Ceturtdaļas otrajā pusē Sandis Bēts realizēja divus tālmetienus, bet "Buki" veica 8:0 izrāvienu. Raivis Kalējs ar precīzu trejaci pārtrauca izrāvienu, bet spēlēt tāpat bija atlicis mazāk par divām minūtēm. RSU izcīnīja uzvaru ar rezultātu 79:65 un izlīdzināja rezultātu sērijā.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 22 punktiem, 10 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm bija RIhards Ginters, bet 17 punkti Kristapa Jurjāna rēķinā. Gulbenes komandas labā 27 punktus guva Sandis Bēts.

LBL2, pusfināls, 19. aprīlis

"Rīgas Stradiņa universitāte" - Gulbenes "Buki/BJSS" 79:65 (19:14, 20:16, 20:12, 20:23)

RSU: R.Ginters 22 (10 ab, 8 rp), Jurjāns 17, Kalējs 9, A.Ginters 9 (8 ab), Vilks 9, Šapovalovs 5 (8 ab), Holzs 4, Putniņš 2, Krauklis 2, Eglītis, Bulahs, Šķipars.
"Buki/BJSS": Bēts 27, Rozenbergs 8, Rikveilis 7 (6 ab), Dumburs 7, Mednis 6, Aizpurs 5 (10 ab), Brūniņš 3 (8 ab, 4 rp), Veselovs 2, Freijs.

LBL 2. divīzijas pusfināls

PārisKomandaKomanda1.spēle2.spēle3.spēle*Sērijā
1.Ķekava/Optibet-Valmiera Glass/ViA80:6725.04.02.05.1 - 0
2.Gulbenes Buki-RSU106:8265:79-*1 - 1

Kamaka Hepa cīņā zem groza ar Ronaldu Zaķi. Foto: Dāvis Lejasmeiers
21

"Rīgas Zeļļi" iemet simtu un izvirzās priekšgalā pusfināla sērijā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas pirmā spēle starp "Ventspils" un "Rīgas Zeļļu" komandām noslēdzās ar rezultātu 97:100, pirmo uzvaru sērijā gūstot galvaspilsētas komandai. Uzvaru rozajiem ar 27 punktiem kala Aizeja Osborns, bet ventspilnieku centrs Ronalds Zaķis spēles gaitā nonāca kurzemnieku lazaretē.
Dešons Frensiss aizsardzībā pret Uģi Pineti. Foto: Dāvis Lejasmeiers
2

Latvijas basketbola pamatvērtība "Ventspils" cīņā par finālu uzņems debitantus zeļļus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas savstarpējo pusfināla sēriju šovakar pulksten 19:00 sāks desmitkārtējā valsts čempione "Ventspils" un debitantkomanda "Rīgas Zeļļi". Sacīkste par iekļūšanu finālā norisināsies līdz kādas komandas trīs uzvarām.
Pīdžejs Paipss. Foto: Mārtiņš Goldbergs
12

"VEF Rīga" ceturtdaļā ielaiž tikai četrus punktus un pusfinālu sāk ar uzvaru

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pusfināla stadija sākusies ar drošu "VEF Rīga" uzvaru ar 77:56 pār liepājniekiem. Vefiņš jau spēles sākumā pārņēma kontroli pār rezultātu, bet īstais lūzums nāca trešajā ceturksnī, kad liepājnieki guva nieka četrus punktus.