Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bērnu namu audzēkņi tiksies ar "VEF Rīga"

Bērnu namu audzēkņi tiksies ar "VEF Rīga"
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/F64.

Vislatvijas labdarības kampaņas "Taureņa efekts" sportiskā mēneša ietvaros 19. maijā no 12:30 līdz 14:00 Rīgas Olimpiskajā sporta centrā tiek organizēta "Pieredzes diena" kopā ar melnajām leģendām jeb "VEF Rīga" basketbola komandu, kuras laikā bērnunamu audzēkņiem tiks sniegta iespēja sajust basketbola gaisotni klātienē, kļūstot par basketbola komandas dalībniekiem, apgūstot basketbola prasmes un pavadot treniņu nodarbību kopā ar basketbola zvaigznēm.

2007.gada pētījuma "Bērnunamu un speciālo skolu audzēkņu integrācija un iespējas darba tirgū" rezultāti liecina, ka tikai 2% no bērnunamu audzēkņiem māk spēlēt basketbolu. Bērni ne tikai nemāk spēlēt vienu no populārākajiem sporta veidiem Latvijā, bet pilnībā neizprot fiziskās sagatavotības, rūdījuma un fizkultūras stundu nozīmi dzīves mērķu sasniegšanā. Tāpēc, turpinot "Pieredzes dienu" ciklu, labdarības kampaņas "Taureņa efekts" ietvaros ir nolemts vairāk pievērsties sportam veltītu pasākumu organizēšanā, ļaujot bērnu namu audzēkņiem, personiskas pieredzes ceļā, gūt praktiskās iemaņas un izpratni par dažādiem sporta veidiem un sportista profesiju kopumā.

19.maijā Rīgas, Cēsu un Saldus rajona bērnu namu audzēkņi piedalīsies treniņspēlē kopā ar melnajām leģendām jeb „VEF Rīga” basketbola komandu, pavadot kopīgu fizkultūras stundu roku rokā ar „VEF Rīga” basketbolistiem un intelektuālajā spēlē, "Ieraugi basketbolu tuvplānā", pilnveidojot zināšanas par profesionālo sportu un sportista profesiju. Bērnu namu audzēkņi izaicinās basketbola zvaigznes, noskaidrojot kurš ir patiesais "varonis" basketbola laukumā, kā arī neformālās sarunas noslēgumā saņems autogrāfus no saviem favorītiem, „VEF Rīga” basketbolistiem novēlot veiksmi Latvijas Basketbola līgas finālā, un vienbalsīgi uzsaucot "Dar’ ko var, dar’ ko var, "Vefiņam" ir jāuzvar".

Kopš 2009.gada aprīļa Vislatvijas labdarības kampaņas "Taureņa efekts" ietvaros, ir noorganizēti 23 pasākumi, kopsummā apzinot vairāk nekā 500 bērnunamu audzēkņus. "Taureņa efekts" filozofija pauž, ka pat niecīgākās izmaiņas sistēmā var izraisīt milzīgas pārmaiņas kādā citā vietā. Tādējādi akcentējot, ka ikviens Latvijas iedzīvotājs var līdzdarboties bērnu namu darbībā, ziedojot stundu sava laika, daloties savās zināšanās un piedaloties kādā no Pieredzes dienām.

Visi tie visdažādāko profesiju pārstāvji, kuri vēlas piedalīties "Pieredzes dienās", daloties ar bērnu namu audzēkņiem savās profesionālajās zināšanās, palīdzot pilnveidot bērnu zināšanas par sadzīvi, mācībām un nākotnes profesiju, lūgums pieteikties, jau šodien, rakstot kampaņas "Taureņa efekts" organizatoriem, sabiedrisko attiecību aģentūrai "A.W.Olsen & Partners" (info@taurenaefekts.lv), vai reģistrējoties kampaņas mājas lapā taurenaefekts.lv

Informāciju sagatavoja
Inese Lukaševska
labdarības kampaņas "Taureņa efekts" projekta vadītāja


, 2010-05-18 13:56, pirms 14 gadiem
melnajām leģendām -- Bet taa jau apsveicami, ka VEFs piedalaas sabiedriskaas aktivitaatees!
, 2010-05-18 14:14, pirms 14 gadiem
Jo vairāk šadi pasākyumi, jo labāk!
, 2010-05-18 14:17, pirms 14 gadiem
Melnās leģendas ir radies jau no VEF pirmssākumiem, Dievs dod lai mums nākotnē arī izveidojas tik spēcīga komanda !
, 2010-05-18 15:18, pirms 14 gadiem
šādi pasākumi palīdz gan komandai, gan arī bērniem, kuriem šādi pasākumi liek kaut uz mirkli aizmirst par dzīves bēdām
, 2010-05-18 15:24, pirms 14 gadiem
Melnās leģendas...Aleks Renfroe un Taj McCollough???
, 2010-05-18 15:50, pirms 14 gadiem
Prieks par VEF, ka atbalsta šādas aktivitātes. Rāda piemēru otram finālistam Baronam!
, 2010-05-18 16:53, pirms 14 gadiem
Vef tapat sodien zaudes!
, 2010-05-18 16:54, pirms 14 gadiem
mariss.g rakstīja: Vef tapat sodien zaudes!
Nepiekritu!
, 2010-05-18 16:54, pirms 14 gadiem
Pastnieks Olegs rakstīja: Prieks par VEF, ka atbalsta šādas aktivitātes. Rāda piemēru otram finālistam Baronam!
Gan jau ka barons ari kko saks darit !
, 2010-05-18 16:55, pirms 14 gadiem
P.S. visvairak aktivitates ar bernie ir VENTSPILS KOMANDAI!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
14

Oficiāli: ''Prometey'' noslēdz Eiropas projektu un izstājas no LAT-EST līgas

Ukrainas basketbola komanda ''Prometey'' oficiāli paziņojusi, ka neturpinās projektu Eiropā, kura laikā divas sezonas tā bāzējās Latvijas galvaspilsētā Rīgā un kļuva par divkārtējo Latvijas - Igaunijas līgas čempioni.
Dairis Bertāns. Foto: Mikus Kļaviņš
49

Bertāns ar trejačiem izšķir sēriju, Vefiņš kļūst par tituliem bagātāko LBL klubu

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonas kulminācijā tika sasniegta 22. maija vakarā, kad finālsērijas piektajā spēlē "VEF Rīga" ar 80:74 pieveica "Rīgas Zeļļus", saglabājot savu iesildīto vietu valsts čempionu tronī. Ar 27 gūtiem punktiem savu karjeras piekto titulu izkārtoja Dairis Bertāns.
Māris Gulbis un Aiga Gulbe. Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Rīga
2

No Lielupes līdz Gaujai par viņiem brīnījās. LBL leģendas 2024

VEF treneri Jānis Gailītis un Jevgeņijs Kosuškins tuvojas sestajam titulam pēc kārtas, ceļā kļūstot par uzvarām bagātāko duetu Latvijas Basketbola līgas vēsturē. Uzmanību pelna arī Māra Gulbja vienpadsmitā kvalificēšanās līgas finālam.