Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Poropats: "Šķēle vēl nejūtas komfortabli"

Poropats: "Šķēle vēl nejūtas komfortabli"
Armands Šķēle un Silvano Poropats.
Foto: bkventspils.lv

BK "Ventspils" galvenais treneris Silvano Poropats pēc mača ar VEF, kurā viņa vadītā komanda uzvarēja 87:79 atzina, ka apmierināts ar komandas spēli otrajā puslaikā un izcīnīto uzvaru, kas deva skaidrību par tālākajām gaitām LBL.

Poropats preses konferenci pirmo reizi sāka, sasveicinoties latviski un atklājot, ka lēnām mācoties valodu. Tiesā tālākos komentārus jau sniedza angļu valodā. “Pirmajā puslaikā mums bija daudz problēmu, tomēr spējām saņemties un uzvarēt šo spēli. Tagad mēs zinām, kāda situācija ir Latvijas līgā – izslēgšanas mačus sāksim 7. aprīlī un spēlēsim pret Zemgali. Pamatīgs pārsteigums bija VEF sastāvs, jo komanda spēlēja bez diviem līderiem. Pirms mača īpaši bijām gatavojušies darboties pret viņiem, bet tagad basketbols bija citādāks, un tas arī bija viens no iemesliem, kāpēc pirmajā puslaikā neveicās. Spēlējam nervozi, aizsardzībā netikām VEF līdzi, par ko arī bijām sodīti. Otrajā puslaikā neko būtisku nemainījām, vienkārši puišiem bija jāsaprot, ka jāspēlē tādu basketbolu, kādu viņi prot spēlēt un mums viss sāka izdoties.”

“Ventspilij uzvara nenāca viegli, lai gan mēs nebijām labākajā sastāvā. Toties varējām pārbaudīt tos spēlētājus, kas sezonas laikā pie spēlēšanas tiek retāk un atpūtu dot abiem amerikāņiem. LBL turnīra tabulā šī spēle neko neizšķir, jo svarīgākā būs spēle ar Baronu – kas uzvar, ieņem pirmo vietu. Toties pēc nedēļas jau sāksies kaujas, un tām gatavojamies jau tagad. Šodien kopumā nospēlējām labi, sevišķi pirmo puslaiku, taču otrajā komanda apstājās, zaudējām cīņu pie groziem un līdz ar to arī visu maču,” spēli komentē VEF galvenais treneris Valdis Valters.

Valters neslēpj ka komandas uzdevums šajā mačā nebija uzvara par katru cenu: “Nebija jau tā, ka necīnījāmies par uzvaru, taču par katru cenu to izcīnīt nebija nepieciešams. Nevēlējos izdarīt tādu spiedienu uz spēlētājiem, kas jau tā reti tiek spēlēt. Ja tā darītu, viņi vairāk nervozētu un vairāk kļūdītos, tāpēc šoreiz bija citi uzdevumi, kas katram bija jāpilda.”

Arī Poropats atzīst, ka mača beigās viņam radušās aizdomas, ka sāncenši nevēlas uzvarēt, jo viņi izvēlējās spēlēt zonas aizsardzību, lai gan bija iedzinējos: “Tas pārsteidza, taču bija redzams, ka puiši, kas šoreiz vairāk tiek pie spēlēšanas, nekā citos mačos, tiešām grib spēlēt. Tie ir spēlētāji, kas bijuši kopā jau ilgāku laiku, tāpēc saprotas labāk. Līdzīgi kā mēs izšķirošo pārsvaru panācām, kad laukumā bija labi saspēlējies sastāvs. Izslēgšanas mačos būs ļoti svarīgi, kura komanda pirmā atradīs sastāvu, kas var nodrošināt visu nepieciešamo uzvarai.”

Pirmo maču VEF sastāvā aizvadīja Jaunzēlandes centrs Kreigs Bredšovs, un Valters ar jaunā spēlētāja sniegumu bija apmierināts: “Viņš vēl nedaudz nav formā, bet jau redzams, ka spēlētājs būs labs palīgs. Vēl vajadzīgas pāris nedēļas, lai kārtīgi atkoptos.” Ventspilnieku rindās šajā mačā debitēja uzreiz divi spēlētāji – Armands Šķēle un Verdans Princs -,taču Poropats nesteidzās salīdzināt viņu pienesumu komandai: “Tās ir divas dažādas situācijas. Redzams, ka Princs ir sportiskās formas ziņā ir krietni priekšā Armandam un šodien bija redzams, ka viņš jau var palīdzēt un noteikti palīdzēs vēl vairāk. Pagaidām ar komandu viņš aizvadījis tikai divus treniņus. Armandu sūtījām laukumā, lai pārliecinātos, kā viņš jūtas. Bija redzams, ka spēlētājs vēl nejūtas komfortabli, tāpēc otrajā puslaikā viņu laukumā nesūtījām. Acīmredzot viņam vēl nepieciešams laiks.”


, 2010-03-18 00:31, pirms 14 gadiem
pēc spēles tiešām izskatās, ka Vefiņš piektajā ātrumā tā arī neielika, tomēr arī BKV punktu guvēji šoreiz bija pavisam citi... manuprāt, BKV ir līdzvērtīgāks rezervistu soliņš, tomēr prognozēt vēl ir par agru... LBL šogad priecē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-03-18 08:23, pirms 14 gadiem
paies kads laiks, atradis kadu klubu ventspili un ar konfortu viss bus kartibaa, tas taa stulbais joks, labais ir tads ka pasreiz labakais basketbolists, kas spele Latvijaa
, 2010-03-18 08:32, pirms 14 gadiem
" Tiesā tālākos komentārus jau sniedza angļu valodā."
Nah viņus pēc preses konferences uz tiesu aizveda?
, 2010-03-18 08:54, pirms 14 gadiem
Tiesā tālākos komentārus jau sniedza angļu valodā. “
++++++++++++++++++++++++++++++++++
Par ko ta šo tiesā? Ko sadarījis?
, 2010-03-18 09:07, pirms 14 gadiem
par to ka sasveicinajas latviski, tagad par to sods jamaksaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-03-18 11:34, pirms 14 gadiem
Šķēle konfortabli jūtas tikai kojotā un esītī
, 2010-03-18 13:19, pirms 14 gadiem
Tā kā par mazu bērnu, ko palaiž bērnudārzā... "... vēl nejūtas komfortabli". Profesionāls sportists taču skaitās.
, 2010-03-18 15:10, pirms 14 gadiem
Jaunvirs rakstīja: Tā kā par mazu bērnu, ko palaiž bērnudārzā... "... vēl nejūtas komfortabli". Profesionāls sportists taču skaitās.
Fiziski vēl nejūtas tik stiprs, lai spēlētu tik daudz, pasēdēs vēl zālē, patrenēsies un būs ok!
Pīdžejs Paipss. Foto: Mārtiņš Goldbergs
11

"VEF Rīga" ceturtdaļā ielaiž tikai četrus punktus un pusfinālu sāk ar uzvaru

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pusfināla stadija sākusies ar drošu "VEF Rīga" uzvaru ar 77:56 pār liepājniekiem. Vefiņš jau spēles sākumā pārņēma kontroli pār rezultātu, bet īstais lūzums nāca trešajā ceturksnī, kad liepājnieki guva nieka četrus punktus.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.