Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Liepājnieki jaunajā LBL sezonā startēs ar jaunu nosaukumu

Liepājnieki jaunajā LBL sezonā startēs ar jaunu nosaukumu
Artūrs Košeļevs
Foto: Anna Paula Kuzņecova

Basketbola klubs "Liepājas Lauvas" šodien Liepājas Olimpiskajā centrā aizvadīja preses konferenci, kurā paziņoja par sadarbības noslēgšanu ar komandas jauno ģenerālsponsoru "Betsafe" un komandas nosaukuma maiņu, informē ziņu aģentūra LETA.

Liepājas basketbolisti iepriekšējās sezonās Latvijas čempionātā startēja zem nosaukuma "Liepāja/Triobet", bet maijā uzņēmums mainījis savu zīmolu, kļūstot par "Betsafe". Starp basketbola klubu un ģenerālsponsoru panākta jauna vienošanās uz divām sezonām, kas paredz Vēju pilsētas komandas dalību Latvijas čempionātā ar nosaukumu "Betsafe/Liepāja".

Preses konferencē "Liepājas Lauvas" direktors Artūrs Košeļevs paziņoja: "Nesām citu vārdu komandas nosaukumā, bet visām laimīgām pasakām pienāk beigas, taču šoreiz tās ir priecīgas. Abas puses esam pierādījušas savu ieinteresētību sadarbībā. Esam vienojušies, ka sākot ar gaidāmo sezonu, nonākam "Betsafe" paspārnē."

"Gaidāmajai sezonai sastāvs ir gandrīz nokomplektēts. Komandā būs Latvijas jaunās paaudzes spēlētāji, kuri pārstāvējuši jaunatnes izlases. Šobrīd ir viens leģionārs, centra spēlētājs no Krievijas, bet vēl šajā pozīcijā meklējam papildinājumu. Treneru kolektīvs paliek tas pats, komandu vadīs Agris Galvanovskis, kuram palīdzēs Kaspars Mājenieks. Ceram, ka šim treneru kolektīvam izdosies izspiest maksimālo rezultātu," ieskicē Košeļevs.

Iepriekš liepājnieki jau informējuši par sadarbības turpināšanu ar pērnās sezonas komandas spēlētājiem Artūru Ausēju, Robertu Krastiņu, Kārli Lasmani un Rihardu Bērziņu. Liepājas vienībā atgriezušies Toms Leimanis un Arnis Ate, kā arī pievienojušies līdz šim augstākajā divīzijā nespēlējušie Valdis Seņkāns un Ģirts Lazdāns. Košeļeva pieminētais Krievijas basketbolists ir Romāns Gruščenko, kurš pērn spēlēja Krievijas trešajā līgā.

Neatklājot komandas budžetu direktors iezīmē liepājnieku mērķus: "Sastāvs ir jauns, noteikti cīnīsimies par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Šobrīd vēl nezinām, cik komandas startēs LBL, jo vairāki klubi vēl par 100% nav apstiprinājuši savu dalību. Pagaidām aina ir neskaidra."

Pirmā publiskā atrādīšanās "Betsafe/Liepāja" būs tradicionālajā Liepājas Olimpiskā centra turnīrā, kas norisināsies septembra sākumā. Starp turnīra dalībniecēm būs abas Latvijas čempionāta aizvadītās sezonas finālistes "VEF Rīga" un BK "Ventspils", Igaunijas titulētākās vienības "Kalev/Cramo" un "Tartu Universitāte", tāpat dalībnieču sarakstā būs Lietuvas vicečempione Paņevežas "Lietkabelis" un Krievijas vienība Permas "Parma", kuras attiecīgi vada latviešu speciālisti Artūrs Štālbergs un Nikolajs Mazurs. Turnīrā piedalīsies vēl viena Krievijas komanda Krasnodaras "Enisey".

Pērn Latvijas čempionātā liepājnieki desmit komandu konkurencē regulārajā sezonā ierindojās sestajā vietā, nodrošinot pēdējo brīvo vietu izslēgšanas spēļu turnīrā, kur ceturtdaļfināla kārtā ar 2-3 nācās piekāpties tā brīža valsts čempioniem valmieriešiem. Baltijas līgā Kurzemes komanda arī aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kur nācās piekāpties nākošajiem finālistiem Pasvāles "Pieno Žvaigždes".

Izmantotie resursi:
LETA


, 2017-08-16 14:14, pirms 7 gadiem
Mums ir toto līga futbolā, tagad arī būs savs basketbola klubs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-16 14:19, pirms 7 gadiem
Būs konkurenti Valgai un LU
, 2017-08-16 14:26, pirms 7 gadiem
Lazdāns nebija tas pipars, kurš vairākkārt izmests no LBL2 komandām par totiku?
, 2017-08-16 14:28, pirms 7 gadiem
Vai tad Štālbergs nav Lietkabelī???
, 2017-08-16 14:37, pirms 7 gadiem
Labāk būtu nosaukuši par Liepājas sarkano Metalurgu.
, 2017-08-16 14:41, pirms 7 gadiem
Nja, nemākam mēs taisīt no sporta biznesu... ar šādu nosaukumu gan jau suvenīri un t-krekli ies griezdamies
, 2017-08-16 14:46, pirms 7 gadiem
Vismaz labi, ka komanda būs un ir skaidrība par spēlēšanu
, 2017-08-16 15:04, pirms 7 gadiem
Atkal un atkal komandu nosaukumu maiņas... Murgs! Lietuvā
tomēr komandas turas pie saviem nosaukumiem,
viņiem svarīgi ir veidot savu vēsturi, tradīcijas. Un vēl tie kaitinošie nosaukumi
caur slīpsvītru... Pašiem sponsoriem tas patīk, liekas ok? Vajadzētu
aizliegt šādus nosaukumus... Lai liek logo uz krekliem, uz šortiem.
, 2017-08-16 15:06, pirms 7 gadiem
Pieļautu vēl nosaukumu BK Liepaja Betsafe, teiksim. Ja iepriekš
būtu bijusi BK Liepaja Triobet, tad tas nekristu tik dikti uz nerviem...
, 2017-08-16 15:09, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Atkal un atkal komandu nosaukumu maiņas... Murgs! Lietuvā
tomēr komandas turas pie saviem nosaukumiem,
viņiem svarīgi ir veidot savu vēsturi, tradīcijas. Un vēl tie kaitinošie nosaukumi
caur slīpsvītru... Pašiem sponsoriem tas patīk, liekas ok? Vajadzētu
aizliegt šādus nosaukumus... Lai liek logo uz krekliem, uz šortiem.
Es īsti problēmu neizprotu, varbūt īsti ar nosaukumiem nav pareizi, bet būtību tas jau nemaina, ka galvenais naudas devējs pasūta mūziku, tas pats, ka Real bija spiests savu logo izmainīt un kristietības simbolu izslēgt, jo tuvo austrumu sponsori to nevēlējās
, 2017-08-16 15:10, pirms 7 gadiem
Labi, ka nav divi kredītdevēji galvenie sponsori, citādi kluba(pilsētas) vārds vispār pazustu un kredītdevēji sakautos par to, kurš būs pirmais super skanīgajā nosaukumā.
, 2017-08-16 15:35, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es īsti problēmu neizprotu, varbūt īsti ar nosaukumiem nav pareizi, bet būtību tas jau nemaina, ka galvenais naudas devējs pasūta mūziku, tas pats, ka Real bija spiests savu logo izmainīt un kristietības simbolu izslēgt, jo tuvo austrumu sponsori to nevēlējās
Bet Real nosaukums nemainījās. Kā tev liekas, vai ar tādu pretīgu kluba nosaukumu var veidot kko ilgtermiņā? Kas tas ir par tādu klubu? Un fani? Kāpēc normālās līgās nav nekādu slīpstrīpu, kaut viņu jupis rāvis? Tas liecina, cik sponsoriem "svarīgs" ir pats klubs un basketbols.
, 2017-08-16 15:39, pirms 7 gadiem
DainisU rakstīja: Labi, ka nav divi kredītdevēji galvenie sponsori, citādi kluba(pilsētas) vārds vispār pazustu un kredītdevēji sakautos par to, kurš būs pirmais super skanīgajā nosaukumā.
Jā, tad varbūt vispār atsakamies no jebkādas pēctecības, lai tik spēlē visādi Elvi un Cēsu aliņi, kuri nākamajā sezonā pārtaps par Durex un Pluspunktiem vai kkā tamlīdzīgi!
, 2017-08-16 16:02, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Jā, tad varbūt vispār atsakamies no jebkādas pēctecības, lai tik spēlē visādi Elvi un Cēsu aliņi, kuri nākamajā sezonā pārtaps par Durex un Pluspunktiem vai kkā tamlīdzīgi!
Nu pilnīgs ābrams, būtu labāk braucis jāņogas uz Durbi lasījis, nosaukumā Liepāja ir saglabājusies, tātad tēma slēgta!

Nekas, vasaras brīvlaiks drīz galā, bet, ja tas nav aktuāli, tad nu ir tāds instruments kā cirvis, kas arī ir lietderīgs tikai vienai funkcijai. Par lielu Liepāju!
, 2017-08-16 16:28, pirms 7 gadiem
kapeika rakstīja: Nu pilnīgs ābrams, būtu labāk braucis jāņogas uz Durbi lasījis, nosaukumā Liepāja ir saglabājusies, tātad tēma slēgta!

Nekas, vasaras brīvlaiks drīz galā, bet, ja tas nav aktuāli, tad nu ir tāds instruments kā cirvis, kas arī ir lietderīgs tikai vienai funkcijai. Par lielu Liepāju!
Tikai cirvjiem var patikt tāds komandas nosaukums. Liepāja viņam saglabājusies nosaukumā... Nākamgad būs Always/opencredit/Whiskas/Liepaja un tu tāpat leksi no priekiem???
, 2017-08-16 16:43, pirms 7 gadiem
Laikam atskaitot ātros kredītus un totalizatorus vairāk neviens sportu neatbalsta.
, 2017-08-16 16:45, pirms 7 gadiem
Sanāk, ja es eju uz basīti Liepājā, tad atbalstu azartspēles (Batsafe), ja eju uz futeni, tad atbalstu ātros kredītus (Mogo), ja eju uz hoķi, tad atbalstu azartspēles (Optibet hokeja līga).
Mazliet skumji.
, 2017-08-16 16:45, pirms 7 gadiem
Always/opencredit/Whiskas/Liepaja -Sitas labs!
, 2017-08-16 16:53, pirms 7 gadiem
Kas maksā, tas pasūta mūziku...
, 2017-08-16 17:45, pirms 7 gadiem
T.i. Betsafe apskatīsies, kā saliktas likmes, un nokomandēs klubu, kā jānospēlē?
, 2017-08-16 18:12, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Atkal un atkal komandu nosaukumu maiņas... Murgs! Lietuvā
tomēr komandas turas pie saviem nosaukumiem,
viņiem svarīgi ir veidot savu vēsturi, tradīcijas.
Nepaskatoties LKL komandu sarakstu jau trīs klubus varu nosaukt - Lietuvos Rytas (avīze), Pienos zvaigzdes (pārtika), Vytautas (ūdens).
, 2017-08-16 18:20, pirms 7 gadiem
Cik ilgi šis ķēms sēdēs direktora krēslā??
, 2017-08-16 18:22, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Bet Real nosaukums nemainījās. Kā tev liekas, vai ar tādu pretīgu kluba nosaukumu var veidot kko ilgtermiņā? Kas tas ir par tādu klubu? Un fani? Kāpēc normālās līgās nav nekādu slīpstrīpu, kaut viņu jupis rāvis? Tas liecina, cik sponsoriem "svarīgs" ir pats klubs un basketbols.
To pašu var teikt par visām tām sporta skolām - BSS, BJSS u.tml., kam par visu vari vajag iejāties pilsētas futbola vai basketbola kluba nosaukumā. Problēma ir viena - nedomāšana ilgtermiņā. Neviens nezina un neuzņemas garantēt, vai konkrētais klubs pēc pieciem gadiem vispār pastāvēs. Kāda tur tradīciju vai brendu veidošana...
, 2017-08-16 18:29, pirms 7 gadiem
Onslovs rakstīja: Nepaskatoties LKL komandu sarakstu jau trīs klubus varu nosaukt - Lietuvos Rytas (avīze), Pienos zvaigzdes (pārtika), Vytautas (ūdens).
Tu labak paskaties, cik gadus šie klubi spēlē ar šiem nosaukumiem, it sevišķi Rytas un Pienos zv.?? Un kur tur ir deb..as slīpstrīpas????
, 2017-08-16 18:37, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Bet Real nosaukums nemainījās. Kā tev liekas, vai ar tādu pretīgu kluba nosaukumu var veidot kko ilgtermiņā? Kas tas ir par tādu klubu? Un fani? Kāpēc normālās līgās nav nekādu slīpstrīpu, kaut viņu jupis rāvis? Tas liecina, cik sponsoriem "svarīgs" ir pats klubs un basketbols.
Tev taisnība, bet kur tad dabūt to īsto sponsoru?
, 2017-08-16 20:18, pirms 7 gadiem
Sāk jau pārņemt sajūta ka Latvijā vienīgais kas vēl ir palicis ir toķiki un ātro kredītu firmas. Skumji.
, 2017-08-16 20:26, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Sāk jau pārņemt sajūta ka Latvijā vienīgais kas vēl ir palicis ir toķiki un ātro kredītu firmas. Skumji.
Viltīgas tās sajūtas, redz tik lielākos sponsorus
, 2017-08-17 09:11, pirms 7 gadiem
labi, ka Latvijā ir ātro kredītu un toto kantori,
ja nebūtu, prof sports praktiski bez finansējuma
, 2017-08-17 19:53, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Atkal un atkal komandu nosaukumu maiņas... Murgs! Lietuvā
tomēr komandas turas pie saviem nosaukumiem,
viņiem svarīgi ir veidot savu vēsturi, tradīcijas. Un vēl tie kaitinošie nosaukumi
caur slīpsvītru... Pašiem sponsoriem tas patīk, liekas ok? Vajadzētu
aizliegt šādus nosaukumus... Lai liek logo uz krekliem, uz šortiem.
Itālijas basketbola klubiem nosaukumu maiņa ir ļoti bieža un ierasta prakse. "Pēc papīriem" klubs skaitās, piemēram, Pallacanestro xxx (pilsētas xx basketbola klubs tulkojumā), bet sponsoru dēļ mainās no dažām reizēm klubu vēsturē (3 reizes 40 gadu laikā Pallacanestro Treviso jeb pēc sponsora un "brenda" atpazīstams kā Benetton Treviso) līdz daudz reizēm, vidēji 3-4 gados ar jaunu nosaukumu - piemēram, itāļu slavenais Pallacanestro Olimpia Milano basketbola klubs (tagad pazīstams kā EA7-Emporio Armani) savu nosaukumu sponsoru dēļ 81 gadu laikā mainījuši 16 reizes, kā arī citi klubi, piemēram, Pallacanestro Varese (tagad zināms kā OpenjobMetis) 63 gada laikā - 18 reizes, vai arī Reyer Venezia Mestre 51 gada laikā - 13 reizes, nemaz nerunājot par Mens Sana 1871 Basket (Gecom Mens Sana Siena, pirms tam ilgāku laiku - Montepaschi Siena) 13 reizes 44 gadu laikā vai Virtus Pallacanestro Bologna (tagad Segafredo Bologna) 25 reizes 64 gadu laikā.

Ar to es gribu teikt, ka basketbola klubu gadījumā to vēsturisko pēctecību neveido tikai nosaukums attiecīgajā gadā, bet arī citi faktori.
Par to svītru - gaumes jautājums
Dešons Frensiss aizsardzībā pret Uģi Pineti. Foto: Dāvis Lejasmeiers
1

Latvijas basketbola pamatvērtība "Ventspils" cīņā par finālu uzņems debitantus zeļļus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas savstarpējo pusfināla sēriju šovakar pulksten 19:00 sāks desmitkārtējā valsts čempione "Ventspils" un debitantkomanda "Rīgas Zeļļi". Sacīkste par iekļūšanu finālā norisināsies līdz kādas komandas trīs uzvarām.
Pīdžejs Paipss. Foto: Mārtiņš Goldbergs
12

"VEF Rīga" ceturtdaļā ielaiž tikai četrus punktus un pusfinālu sāk ar uzvaru

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pusfināla stadija sākusies ar drošu "VEF Rīga" uzvaru ar 77:56 pār liepājniekiem. Vefiņš jau spēles sākumā pārņēma kontroli pār rezultātu, bet īstais lūzums nāca trešajā ceturksnī, kad liepājnieki guva nieka četrus punktus.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.