Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

LBS prezidents Voins: "Nacionālais čempionāts ir prioritāte"

LBS prezidents Voins: "Nacionālais čempionāts ir prioritāte"
Valdis Voins
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins intervijā "Sporta Avīzei" noliedza, ka darbotos kāda konkrēta kluba interesēs. Tāpat Voins atklāja, ka LBS nevienā brīdī nav atkāpusies no uzstādījuma, ka nacionālais čempionāts ir prioritāte un ka uz nākamo sezonu centīsies rīkoties tā, lai nākotnē maksimāli izvairītos no neērtās situācijas, kas radusies saistībā ar LBL finālsēriju.

LBS prezidents norādīja, ka savienības centusies ievērot abu finālistu intereses, pie tam lēmums par finālsērijas norisi esot panākts, piekrītot abām komandām. Voins arī minēja, ka basketbola savienībai būtiski esot arī valsts izlases ieguvumi – valstsvienībai tikai nāk par labu, ja potenciālie izlases kandidāti spēlē augsta līmeņa turnīros, savukārt vajadzētu izvairīties no situācijas, ka virkne spēlētāju atsaka izlasei, pamatojoties ar nogurumu.

Voins sacīja, ka, attiecībā uz nākamo sezonu, LBS grasās tikties ar FIBA un VTB pārstāvjiem, lai pārrunātu radušos situāciju un atkārtoti izteiktu savas intereses kalendāra sastādīšanas jautājumā.

LBS prezidents minēja, ka situācija jebkurā gadījumā nav vienkārša, un savienība centīsies rast risinājumu. Esot sastādīti vairāki spēļu grafika varianti, kas tiks izskatīti 23.maija valdes sēdē pēc "VEF Rīga" un "Himki" spēļu sērijas noslēguma.

Pilna intervija pieejama šodienas "Sporta Avīzē".


, 2013-05-14 12:11, pirms 11 gadiem
Rakstura trūkums ir relatīvs jēdziens un ir atkarīgs no vispārējā cilvēka inteliģences un pašcieņas līmeņa.
Bijušajam ģenerālim tāds ...........
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-14 15:53, pirms 11 gadiem
LBL direktors: "“Līdz pēdējam brīdim cerējām, ka VEF tomēr izdosies Saldus zālē izvietot nepieciešamo sēdvietu skaitu, un nedomāju, ka arī klubs apzināti gāja uz šādu pārkāpumu."

Izvilkums no nreredzamās daļas
Nu tad lūgtum paskaidrojiet - kapēc jau iesākumā tika izvēlēta zāle ar 800 sēdvietām un, ja tajā "sabāztu" vēl kaut pusi no nepieciešamajiem vietu daudzumiem vai netiktu pārkāpti ugunsdzsības noteikumi ? Ka var iedomāties, ka zālē, ar 800 vietām, varētu sabāzt 1800 !!!!!! ? ? ? ? nu ar kuru galu domā ? Lūgtum ātri 5tk sodu par zāles neatbilstību LBL nolikumam !
, 2013-05-14 16:49, pirms 11 gadiem
Vai kādu neievēlēja, pamatojoties uz Andra Šķēles principu ''ievēlēsīm pašu lielāko kretīnu''?
Pīdžejs Paipss. Foto: Mārtiņš Goldbergs
11

"VEF Rīga" ceturtdaļā ielaiž tikai četrus punktus un pusfinālu sāk ar uzvaru

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pusfināla stadija sākusies ar drošu "VEF Rīga" uzvaru ar 77:56 pār liepājniekiem. Vefiņš jau spēles sākumā pārņēma kontroli pār rezultātu, bet īstais lūzums nāca trešajā ceturksnī, kad liepājnieki guva nieka četrus punktus.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.