Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

LBL2: Kohanovam "triple-double"; Madonai pirmā uzvara sezonā

LBL2: Kohanovam "triple-double"; Madonai pirmā uzvara sezonā
Toms Kohanovs
Foto: BK ViA

Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā piektdien aizvadītas piecas spēles. Vienā no tām Toms Kohanovs izcēlās ar "triple-double", sekmējot "Valmiera Glass/ViA" uzvaru.

A grupā astoto panākumu astoņās spēlēs izcīnīja "Ķekava", kas ar 90:58 viesos apspēlēja "Limbažus". Niks Saknītis uzvarētāju labā guva 16 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet Kristaps Šteinbergs pievienoja 14 punktus un septiņas bumbas. Limbažu komandai, kas spēlēja astoņu vīru sastāvā, 19 punktus sameta Inguss Immers, Rolands Brenčs pievienoja 14 punktus un septiņas bumbas, bet LBL leģendai Normundam Feierbergam astoņi punkti un 16 bumbas zem groziem.

B grupā RSU ar 96:63 uzveica DSN, bet Kristaps Jurjāns guva 26 punktus, bet Rihardam Ginteram 20 punkti un 11 bumbas. Citā spēlē "Valmiera Glass/ViA" ar 105:50 sagrāva Gulbenes "Bukus". Valters Vēveris guva 21 punktu, bet ar "triple-double" izcēlās Toms Kohanovs - 17 punkti, 12 rezultatīvas piespēles un 11 atlēkušās bumbas. Gan piespēļu rādītājā, gan izcīnītajās bumbās Tomam jauni personiskie rekordi.

Vēl vienā B grupas cīņā pirmo uzvaru sezonā izcīnīja "Madona", kas savā laukumā uzņēma "Latvijas Universitāti/Rīgu". Rīdzinieki trāpīja vien astoņus procentus (2/24) izdarīto trīspunktnieku. Madonieši svinēja panākumu ar 70:56. Rezultatīvākais uzvarā ar 19 punktiem bija Rūdolfs Brants, kuram arī astoņas bumbas zem groziem. LU jaunās maiņas labā Pauls Tomass Bērziņš guva desmit punktus un izcīnīja septiņas bumbas.

Savukārt vienīgajā C grupas spēlē "Mārupe" izbraukumā ar 77:69 pieveica "Līvānus". Armands Seņkāns iemeta 20 punktus un izcīnīja desmit bumbas, bet tālu no "triple-double" nebija divi citi mārupieši. Kārlim Večenam 11 punkti, deviņas bumbas un astoņas piespēles, bet Naurim Metniekam 13 punkti, kā arī pa astoņām bumbām un piespēlēm, tāpat arī piecas pārtvertas bumbas. Līvāniem Daumants Pabrieža guva 13 punktus, atdeva astoņas piespēles un izcīnīja septiņas bumbas.

LBL2 regulārā sezona, 11. novembris

GrupaSpēleRezultāts
A grupaOC Limbaži - BK Ķekava58:90
B grupaRSU - Rīga/DSN/Sporta bode96:63
B grupaValmiera Glass/ViA - Gulbenes Buki/BJSS105:50
B grupaMadona/BJSS - Latvijas Universitāte/Rīga70:56
C grupaLīvāni - Mārupes SC69:77

, 2016-11-11 23:07, pirms 7 gadiem
Labs, malacis Tomiņš 😊 Gan savulaik Jēkabpilī bija līderis, gan tagad jau Bk ViA 👍
, 2016-11-12 13:48, pirms 7 gadiem
Runā, ka Kohanovs mazāk dzert sācis, tāpēc i dankus sācis likt i triple double sācis vākt.
Kamaka Hepa cīņā zem groza ar Ronaldu Zaķi. Foto: Dāvis Lejasmeiers
19

"Rīgas Zeļļi" iemet simtu un izvirzās priekšgalā pusfināla sērijā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas pirmā spēle starp "Ventspils" un "Rīgas Zeļļu" komandām noslēdzās ar rezultātu 97:100, pirmo uzvaru sērijā gūstot galvaspilsētas komandai. Uzvaru rozajiem ar 27 punktiem kala Aizeja Osborns, bet ventspilnieku centrs Ronalds Zaķis spēles gaitā nonāca kurzemnieku lazaretē.
Dešons Frensiss aizsardzībā pret Uģi Pineti. Foto: Dāvis Lejasmeiers
2

Latvijas basketbola pamatvērtība "Ventspils" cīņā par finālu uzņems debitantus zeļļus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas savstarpējo pusfināla sēriju šovakar pulksten 19:00 sāks desmitkārtējā valsts čempione "Ventspils" un debitantkomanda "Rīgas Zeļļi". Sacīkste par iekļūšanu finālā norisināsies līdz kādas komandas trīs uzvarām.
Pīdžejs Paipss. Foto: Mārtiņš Goldbergs
12

"VEF Rīga" ceturtdaļā ielaiž tikai četrus punktus un pusfinālu sāk ar uzvaru

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pusfināla stadija sākusies ar drošu "VEF Rīga" uzvaru ar 77:56 pār liepājniekiem. Vefiņš jau spēles sākumā pārņēma kontroli pār rezultātu, bet īstais lūzums nāca trešajā ceturksnī, kad liepājnieki guva nieka četrus punktus.