Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

LBS trīs gadu līgums ar "Baltiku", 30% sponsoru līdzekļu piešķirs klubiem

LBS trīs gadu līgums ar "Baltiku", 30% sponsoru līdzekļu piešķirs klubiem
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas Basketbola savienība, turpinot gatavošanos Latvijas Basketbola līgu divdesmit pirmajai sezonai, ceturtdien, 6. oktobrī, parakstīja trīs gadu sadarbības līgumu ar alus darītavu "Baltika". Trīsdesmit procentus no piesaistītajiem sponsoru līdzekļiem plānots novirzīt astoņiem no deviņiem LBL klubiem. Līgumu parakstīja LBS prezidents Valdis Voins un A/S "Aldaris" mārketinga vadītāja Anželika Zorina.

Četros LBS pārraudzītajos turnīros 2012. gada sezonā spēlēs 43 komandas, tai skaitā Latvijas Basketbola līgas pirmajā divīzijā 9 vienības, Latvijas Sieviešu basketbola līgā 8 komandas, LBL otrajā divīzijā 16 vienības, LBL trešajā divīzijā 10 komandas. Kopā izsniegtas 550 spēlētāju licences. Dubultamatieru līgā sacentīsies 60 vienības, izsniegtas 762 licences.

Latvijas Basketbola līgu galvenie atbalstītāji 2012. gada sezonā ir alus darītava “Baltika” (otro sezonu), LTV7 un “Škoda”. Autoražotāji sezonas laikā līdzjutējiem piedāvās akciju, kuras galvenā balva būs “Škoda” automašīna.

Sākot no 2012. gada janvāra, LTV7 translēs astoņas LBL pamatturnīra spēles, finālspēles, LBL Zvaigžņu spēli un Basketbola dienas pasākumus. Tāpat LTV7 būs skatāmas “VEF Rīga” spēles ULEB Eiropas kausā un VTB līgas trešajā sezonā.

Piecās LBL komandās pieteikti 14 ārzemnieki - deviņi amerikāņi, pa diviem lietuviešiem un ukraiņiem, viens melnkalnietis. Papildu leģionāru kvotas neviens klubs nav iegādājies.

Valdis Voins, Latvijas Basketbola savienības prezidents
"Šogad esam sākuši ciešāku sadarbību ar “Baltikas” Dubultamatieru līgu. Divdesmit pirmajā LBL sezonā saglabājam jau esošās tradīcijas. Divdesmito gadu rīkosim Zvaigžņu spēli. Par līgas devumu liecina fakts, ka Eiropas čempionātā Šauļos spēlēja seši LBL spēlētāji.

Klubu skaitu LBL izdevies palielināt pēc LBS iniciatīvas. Turpinām sadarbību ar alus darītavu “Baltika”, ceram uz abpusēji izdevīgu un ilglaicīgu sadarbību. “Škoda” akcija līdzjutējiem sāksies novembrī. Daļa no sponsoru iegūtajiem līdzekļiem tiks novirzīti LBL klubiem. To apjomu noteiks fakts, cik veiksmīgi turpināsies līdzekļu piesaiste."

Edgars Šneps, Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs
"Paldies AS “Aldaris” un alus darītavai “Baltika” par Latvijas basketbola laukuma pārredzēšanu. Prieks, ka LBL kartē ir parādījusies jauna pašvaldība. Ceram, ka Jūrmala ilgtermiņā kļūs par nozīmīgu punktu Latvijas basketbola attīstībā.

Latvija kopā ar Lietuvu pretendē Eiropas U18 čempionāta rīkošanai junioriem. Minētā iniciatīva veicināja U18 izlases pieteikšanu dalībai LBL čempionātā. Plānojam turpināt skaidrot šo lēmumu, rīkojot atsevišķu tikšanos ar žurnālistiem.

Nodrošināsim vismaz 15 translācijas LTV7 un 40 translācijas Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV “Lattelecom” 411. kanālā.

Leģionāru kvotas un licenču maksas paliek iepriekšējā gada līmenī. Šobrīd neredzam pamatojumu Latvijas kausa izcīņas rīkošanai. Licenču maksas tiks novirzītas sporta skolām."

Anželika Zorina, AS “Aldaris” mārketinga direktore
"Uzskatām, ka sadarbība ar LBS bijusi ļoti veiksmīga. Jauno līgumu parakstām ar skatu uz trīs gadiem. Aizvadītajā sezonā priecē fakts, ka par 5% pieaudzis LBL spēļu apmeklējums. Skatāmies nākotnē."


, 2011-10-06 13:46, pirms 13 gadiem
"par 5% pieaudzis LBL spēļu apmeklējums" smieklīgi maz, bet jādzer vairāk Aldara alus. Protams, ar mēru, bet vismaz būs, kas atbalsta sprotu.
, 2011-10-06 14:05, pirms 13 gadiem
summa laikam tāda ka pašiem kauns publiskot ..
, 2011-10-06 14:30, pirms 13 gadiem
Paldies Aldarim! par godu šim notikumam nopirkšu 4 kviešiniekus šovakar
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-10-06 15:05, pirms 13 gadiem
kūl
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-10-06 15:07, pirms 13 gadiem
noteikti arī uz mačīem Aldaris uzsauks komandām pāris kastes, lai, tā teikt, uz soliņa sēžot un minūtes pārtraukumos kopā sanākot, gan treneri, gan spēlētāji var veldzēties ar aukstu alutiņu!
, 2011-10-06 15:20, pirms 13 gadiem
Ha Dinamo pamet sponsori! Lai dzīvo basis un alus!
, 2011-10-06 15:21, pirms 13 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: 500 laši, klubiem pa 20 niekam ņeploha!
Es domāju nav vērts skatīties uz cipariem, bet uz tendenci, RD jau pamet sponsori, drži arī notiks tas pats ar faniem.
, 2011-10-06 15:31, pirms 13 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Es domāju nav vērts skatīties uz cipariem, bet uz tendenci, RD jau pamet sponsori, drži arī notiks tas pats ar faniem.
Dinamo var pamest kaut visi fani, bet Dinamo pelmeņus ēd un ēdīs mūžīgi!
, 2011-10-06 15:35, pirms 13 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Es domāju nav vērts skatīties uz cipariem, bet uz tendenci, RD jau pamet sponsori, drži arī notiks tas pats ar faniem.
Kāds pamet????? Ja nav ko rakstīt,tad neraksti! Ja gribēs,tad sponsorēs hokeju,basketbolu,futbolu,volejbolu utt utt!
un tādu ''fanu'' pazušana, kā Tu, Dinamo noteikti nepārdzīvos
, 2011-10-06 15:37, pirms 13 gadiem
labi
, 2011-10-06 15:48, pirms 13 gadiem
Aldarim kārtīgs mārketings. Iegulda naudu klubos, bet tagad uz katru spēli arēnā vai kur citur, būs iespēja nopirkt aldara aliņu. Tā pat kā Aldaris Dinamo spēļu laikā izkonkurēja Cēsu alu no Arēnas. Vnk kļuva par vienu no lielākajiem sponsoriem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-10-06 16:58, pirms 13 gadiem
Ātri gan sposori mainās heheheh)) Jau Baltika)
, 2011-10-06 17:36, pirms 13 gadiem
ozolinshthebest rakstīja: Jaunajam Ministru kabinetam vajadzētu nopietni apsvērt domu par lieliem nodokļu atvieglojumiem AS “Aldaris” (un ne tikai viņiem),pamatojums- ''par pastāvīgu finansiālu iegūldījumu Latvijas sportā''.
aldaris.lv
Domāju finansiālā ziņā viņi varētu sacensties ar Izglītības un zinātnes ministriju tieši naudas piešķiršanai Latvijas sportam (varbūt nedaudz pārspīlēju).
diezgan pārspīlē
, 2011-10-06 19:17, pirms 13 gadiem
"Carlsberg Group" nerullē, bet vismaz naudu iepludina arī sportā, kas, protams, ir pozitīvi. Latvijas basketbolu gan tas neglābs. To neglābs nekas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-10-06 21:53, pirms 13 gadiem
ozolinshthebest rakstīja: Nu ja diezgan, tad pamato!
Un par nododkļu atlaidēm tiem, kas dot, kādu finansiāli iegūldījumu sabiedrībai-šeit sportam, sen jau tiek runāts, tikai problēma ir tā kā atšķirt to no ziedojuma utml.
Ieej izglītības un zinātnes ministrijā un apsteis cik naudas aizet sportā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-10-07 07:44, pirms 13 gadiem
, 2011-10-07 09:33, pirms 13 gadiem
DAL izsniegtas 762 licences.
WTF!!! Par šo jaunumu es gribētu uzzināt kaut ko vairāk. Kāds zin ko vairāk?
Kamaka Hepa cīņā zem groza ar Ronaldu Zaķi. Foto: Dāvis Lejasmeiers
19

"Rīgas Zeļļi" iemet simtu un izvirzās priekšgalā pusfināla sērijā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas pirmā spēle starp "Ventspils" un "Rīgas Zeļļu" komandām noslēdzās ar rezultātu 97:100, pirmo uzvaru sērijā gūstot galvaspilsētas komandai. Uzvaru rozajiem ar 27 punktiem kala Aizeja Osborns, bet ventspilnieku centrs Ronalds Zaķis spēles gaitā nonāca kurzemnieku lazaretē.
Dešons Frensiss aizsardzībā pret Uģi Pineti. Foto: Dāvis Lejasmeiers
2

Latvijas basketbola pamatvērtība "Ventspils" cīņā par finālu uzņems debitantus zeļļus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas savstarpējo pusfināla sēriju šovakar pulksten 19:00 sāks desmitkārtējā valsts čempione "Ventspils" un debitantkomanda "Rīgas Zeļļi". Sacīkste par iekļūšanu finālā norisināsies līdz kādas komandas trīs uzvarām.
Pīdžejs Paipss. Foto: Mārtiņš Goldbergs
12

"VEF Rīga" ceturtdaļā ielaiž tikai četrus punktus un pusfinālu sāk ar uzvaru

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pusfināla stadija sākusies ar drošu "VEF Rīga" uzvaru ar 77:56 pār liepājniekiem. Vefiņš jau spēles sākumā pārņēma kontroli pār rezultātu, bet īstais lūzums nāca trešajā ceturksnī, kad liepājnieki guva nieka četrus punktus.