Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Galvanovskis: "Uzvarējām ar aizsardzību"

Galvanovskis: "Uzvarējām ar aizsardzību"
Agris Galvanovskis
Foto: Romualds Vambuts

Pēc BK "Ventspils" un "Barona/LMT" spēles LBL 1.divīzijā, kas beidzās ar ventspilnieku uzvaru 65:63, gan uzvarētāju treneris Agris Galvanovskis, gan rīdzinieks Mārtiņš Zībarts bija pateicīgi saviem spēlētājiem par atdevi laukumā un lielas pretenzijas tiem neizteica. Zībarts arī izskaidroja Armanda Škēles nespēlēšanu.

"Jāsaka paldies čaļiem, ka viņi nesalūza un pēdējo ceturtdaļu nospēlēja tā, kā bija jāspēlē. Protams, šādās spēlēs nevar sagaidīt skaistu basketbolu, jo komandas sitās aizsardzībā, cik vien var. Ielaidām tikai 63 punktus, un tas ir mūsu aizsardzības nopelns, taču uzbrukums brīžiem nebija vajadzīgajā līmenī. Turklāt pirmajā puslaikā mums bija arī daudz muļķīgu kļūdu. Toties pēdējā ceturtdaļā kļūdījāmies tikai reizi, tāpēc arī rezultāts bija citādāks," pēc spēles sacīja Galvanovskis.

Zībarts atzina, ka mača galotnē liela loma bija arī veiksmei, kas šoreiz bija ventspilnieku puse: "Tā bija divu līdzīgu komandu cīņa, kurā visu izšķīra viena metiena tiesa. Katrā ziņā varu tikai paslavēt savus puišus par cīņas sparu, jo pēc neveiksmīgā sākuma izdevās atspēlēties. Beigās veiksme uzsmaidīja pretiniekiem." Spēles neveiksmīgo sākumu treneris norakstīja uz pašu kļūdām un sāncenšu veiksmi metienos: "Spēles sākumā "Ventspils" iemeta vairākus grūtus metienus, kamēr mēs savas iespējas nerealizējām, metot garām arī no groza apakšas. Tas un arī pašu kļūdas, izjauca sākumu. Kad beidzot izdevās gūt punktus, spēle izlīdzinājās."

"Protams, treneris jau nekad nav pilnībā apmierināts ar to, kā komanda nospēlē, jo vienmēr ir epizodes, kurās var nospēlēt citādāk un pat labāk. Katra ziņā, es spēlētājiem pateica, ka tas, ka viņi nenāk laukumā starta pieciniekā, nenozīmē, ka viņi ir kaut kādi malējie spēlētāji. Izejot uz maiņu, spēlētājs laukumā nav kaut kāds statists. Soliņš mums tagad ir tik garš, ka varu atļauties sākt arī ar pilnīgu citu piecinieku. Šodien maiņas mūs pievīla, bet skaidrs, ka mūsu sastāvā kādā spēlē var izšaut ikviens, kas vispār nav slikti, jo sarežģī dzīvi pretiniekiem," Galvanovskis uzsvēra, ka ar pilnu atdevi jāspēlē katram spēlētājam.

Galvanovskis piekrita, ka epizodiski uzbrukums bija pārāk statisks, kas arī neļāva tikt pie labām metiena pozīcijām: "Es teicu, ka jāspēlē ātrāk, un tiklīdz mēs tā sākām darīt, tā arī bija rezultāts. Iesākām mēs ar pavisam pozicionālu basketbolu, ko pret šo komandu nevajadzēja darīt." Atsevišķu paldies treneris izteica Jānim Strēlniekam un Pāvelam Veselovam: "Minūtes pārtraukumā tā arī runājām, ka spēlēsim uz Jāni, kurš tiešām ir malacis, jo aukstasinīgi realizēja šo metienu. Pēdējā ceturtdaļā ļoti labi nospēlēja Veselovs. Ar saviem pustālajiem un triecienu no augšas "pavilka" komandu."

Zībarts: "Šķēlem gaidāma grūta ārstēšana"

"Baronu" treneris arī izskaidroja, kāpēc spēlē Ventspilī nepiedalījās komandas līderis Armands Šķēls: "Pat nezinu, kā medicīniski precīzi skan diagnoze, bet viņam ir deguna dobuma iekaisums. Tas ir sastrutojis, tāpēc gaidām grūta ārstēšana. Bija domāts, ka būs neliela operācija, bet laikam jau būs nepieciešama lielāka medicīniskā iejaukšanās." Treneres nevarēja precīzi pateikt, kad spēlētājs varētu atgriezties laukumā, bet izteica cerību, ka sezona viņa vēl nav beigusies. "Tagad Šķēlem izrakstītas zāles, bet būs nepieciešama vēl viena pārbaude, lai pārliecinātos vai slimību izdevies apturēt. Jā nē, acīmredzot būs nepieciešama operācija," sava līdera izredzes komentēja treneris.


, 2009-04-04 21:32, pirms 15 gadiem
, 2009-04-04 21:37, pirms 15 gadiem
ko lai saka par skeeli.. deguna dobums....
sportistu pastiprinātas pārbaudes...
sodien nespēlēee
nu var jau būt, ka tiešām saslimis....
, 2009-04-04 21:40, pirms 15 gadiem
šķēlem vajag mazāk koksu šņaukt, tad arī nebūs iekaisumi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-04-04 21:58, pirms 15 gadiem
Arī viņam bija nepieciešama deguna operācija ';
, 2009-04-04 21:59, pirms 15 gadiem
Nu ja Šķēle izkrīt Baronam līdz sez. beigām, tad visticām ar komandu čau. Lai arī tusē un darās visu ko, tomer spēj būt līderis.
, 2009-04-04 22:08, pirms 15 gadiem
veiksmi turpmaakajaas speelees
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-04-04 22:50, pirms 15 gadiem
nu ja Skele nespeles tad Barons pat treso vietu LBL nedabus...
, 2009-04-04 22:53, pirms 15 gadiem
precizak tas ir taa-tik ilgi komplektejas komanda ka beigas nevis nokomplektejas bet izkomplektejas un nu jau solinja un speletaju zinjaa pat tuvu nestav ASK kam nav tas garakais solinjs...tikai atskjiriba tada ka tie vecie buki kapa no sords un ir ar dveseli basiti bet Barona...ko tur piebilst...ar balta pulverisa un citu drankju palidzibu nemaz 35 gadus nesagaidis

p.s-kadam neienaca tada pasa doma prata ka man-ka skele ir ko salietojies un par cik mums tagad dopinga kontrole...tad dzeks "slimo" lia velak 2 gadi nav jasez un jarausta bumbinjas bikses
, 2009-04-04 23:06, pirms 15 gadiem
rainmaker rakstīja: p.s-kadam neienaca tada pasa doma prata ka man-ka skele ir ko salietojies un par cik mums tagad dopinga kontrole...tad dzeks "slimo" lia velak 2 gadi nav jasez un jarausta bumbinjas bikses
Kadam neienaca prātā, ka tevis rakstitajs ir tirakie suna murgi???
, 2009-04-05 00:05, pirms 15 gadiem
Deguna dobuma iekaisumu visbiežāk var dabūt k-ko aktīvi šņaucot iekšā...
, 2009-04-05 03:14, pirms 15 gadiem
nu jūs, protams, kā sīkaliņi esat ļoti zinoši šais lietās... Deguna dobuma iekaisumu var dabūt visvisādi, arī Tu, tā ka nevajag ļerkstēt. Vēlu ātri izveseļoties. Bet par Ventspili!
, 2009-04-05 23:28, pirms 15 gadiem
disciplīns rakstīja: nu jūs, protams, kā sīkaliņi esat ļoti zinoši šais lietās... Deguna dobuma iekaisumu var dabūt visvisādi, arī Tu, tā ka nevajag ļerkstēt. Vēlu ātri izveseļoties. Bet par Ventspili!
Par viszināšanu pilnīgi piekrītu
kā jūs visp varat zināt ka vinjs ko lieto? esat vinja ēna vai kāā? Ko mums tgd visus pasaules iedzīvotājus ar deguna dobuma iekaisumu pa kokas šņaucējiem sauksiet?? tač padomājiet kādreiz ar galvu! un paskatieties uz sevi! vai vispār esat pa kripatu labāki? Kā gan viņš vispār varētu spēlēt tik labi basketblu, ja butu narkomāns?? jums tas vis neliekas neloģiski? Un turklāt, ja arī viņš kko lietotu (tas ir tikai piemērs), vai nav vienalga? kāda gan jumst tur daļa? savu naudu viņš nopelna godīgi un pats vinš ir no labākajiem! Paši taču arī apjēdzat cik gan ļoti viņš izlasei ir vajadzīgs!
Kamaka Hepa cīņā zem groza ar Ronaldu Zaķi. Foto: Dāvis Lejasmeiers
19

"Rīgas Zeļļi" iemet simtu un izvirzās priekšgalā pusfināla sērijā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas pirmā spēle starp "Ventspils" un "Rīgas Zeļļu" komandām noslēdzās ar rezultātu 97:100, pirmo uzvaru sērijā gūstot galvaspilsētas komandai. Uzvaru rozajiem ar 27 punktiem kala Aizeja Osborns, bet ventspilnieku centrs Ronalds Zaķis spēles gaitā nonāca kurzemnieku lazaretē.
Dešons Frensiss aizsardzībā pret Uģi Pineti. Foto: Dāvis Lejasmeiers
2

Latvijas basketbola pamatvērtība "Ventspils" cīņā par finālu uzņems debitantus zeļļus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas savstarpējo pusfināla sēriju šovakar pulksten 19:00 sāks desmitkārtējā valsts čempione "Ventspils" un debitantkomanda "Rīgas Zeļļi". Sacīkste par iekļūšanu finālā norisināsies līdz kādas komandas trīs uzvarām.
Pīdžejs Paipss. Foto: Mārtiņš Goldbergs
12

"VEF Rīga" ceturtdaļā ielaiž tikai četrus punktus un pusfinālu sāk ar uzvaru

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pusfināla stadija sākusies ar drošu "VEF Rīga" uzvaru ar 77:56 pār liepājniekiem. Vefiņš jau spēles sākumā pārņēma kontroli pār rezultātu, bet īstais lūzums nāca trešajā ceturksnī, kad liepājnieki guva nieka četrus punktus.