Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Vai LU pietiks degvielas, lai otrreiz līdzvērtīgi cīnītos ar "Jūrmalu"?

Vai LU pietiks degvielas, lai otrreiz līdzvērtīgi cīnītos ar "Jūrmalu"?
Jānis Eiduks
Foto: Māris Greidāns

"Olybet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla otro cīņu šodien aizvadīs "Latvijas Universitāte" un "Jūrmala". Pēc ļoti saspringtas pirmās cīņas sērijas vadību ar 1-0 ieguvuši jūrmalnieki.

Izslēgšanas spēļu turnīrā "Latvijas Universitātei" izdevies iekļūt pirmo reizi kopš 2013. gada. Ceturtdaļfināla spēle Jūrmalā visiem "Latvijas Universitātes" basketbolistiem bija pirmā pieredze LBL izslēgšanas spēlēs, kurās līdz šim neviens no komandas spēlētājiem nebija spēlējis. Par spīti debitantu statusam, studenti mandrāžu neizrādīja un spēja sagādāt intrigas pilnu cīņu, līdz pat spēles pēdējām sekundēm cīnoties par uzvaru.

Sērijas pirmajā cīņā Kārļa Žundas karstā roka no tālmetienu līnijas, īsā laikā trāpot trīs trejačus, ļāva LU komandai noslēdzošās ceturtdaļas vidū iegūt vadību un būt priekšā ar četru punktu pārsvaru. Tomēr mača pēdējās minūtēs virsroku ņēma pieredzes bagātāko jūrmalnieku meistarība. Sportacentrs.com autoru vērtējumā par sezonas labāko spēlētāju atzītais Edgars Jeromanovs izdarīja savu darbiņu uzbrukumā, gūstot izšķirošos punktus. Savukārt sezonas labākais aizsardzības spēlētājs Deniss Krestiņins apliecināja savu statusu, pēdējā uzbrukumā nolaupot bumbu Renāram Birkānam un liedzot LU izdarīt pēdējo sekunžu metienu, kas būtu varējis atnest uzvaru studentiem. Saspringtā spēle noslēdzās ar rezultātu 77:75 par labu jūrmalniekiem, kuri pakutināja nervus trenerim Mārtiņam Gulbim viņa 27. dzimšanas dienā.

Ceturtdaļfināla pirmajā cīņā "Jūrmalas" rindās rezultatīvākais ar 21 gūtu punktu bija Uģis Pinete, bet Edgara Jeromanova rēķinā ieskaitīti 18 punkti. Lietuvietis Deniss Krestiņins gandrīz sakrāja nestandarta "triple-double" rādītājus, gūstot 12 punktus, izcīnot desmit atlēkušās bumbas un izprovocējot pret sevi astoņus noteikumu pārkāpumus. Studentu komandas sastāvā ar 19 punktiem un sešām piespēlēm izcēlās Renārs Birkāns, savukārt sezonas progresējušākais spēlētājs Linards Jaunzems guva 14 punktus un izprovocēja deviņus pretinieku pārkāpumus.

Izslēgšanas spēļu sērijas otrā spēle norisināsies šodien pulksten 19:30 Rīgas Olimpiskajā sporta centrā. Lielākais jautājums par cīņu ir tas, vai "Latvijas Universitātes" basketbolistiem vēlreiz izdosies līdzvērtīgi cīnīties ar nomināli spēcīgākajiem pretspēlētājiem, mēģinot pagarināt sēriju, kurā cīņa risinās līdz kādas komandas trīs uzvarām. Jāatzīst, ka "Jūrmala" ar paviršu spēli deva studentiem iespēju cīnīties par uzvaru pirmajā mača. Vai uz otro spēli kūrortpilsētas komanda spēs atrisināt savas problēmas, lai pārliecinoši soļoti pretī pusfinālam? Atbildes uz šiem jautājumiem sniegs šī vakara ceturtdaļfināla sērijas otrā cīņa.

Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināls

PārisKomandaKomanda1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
1.Jūrmala-Latvijas Universitāte77:7501.05.03.05.05.05.*07.05.*1 - 0
2.Ogre-Valka/Valga94:7993:8102.05.04.05.*06.05.*2 - 0

* - ja nepieciešams.


, 2018-05-01 10:56, pirms 6 gadiem
Viena no no vājākam sezonām LBL vēsturē. Jāgaida, kas būs nākamsezon. Reāli par bronzu šogad cīnās komandas, kuras pirms diviem, trim gadiem cīnītos par izslēgšanas spēlēm kā tādām
, 2018-05-01 11:54, pirms 6 gadiem
Būs pēc hokeja jāpiekāpj paskatīties, lai gan piekrītu pirmajam komentāram - līmenis šosezon ļoti vājš, vidusmēra klubi bez ambīcijām. Tā ir LU iespēju sezona, pagaidām viņi to izmanto. Faktiski vienīgā komanda, kurai visu sezonu kopumā vērtēju ar lielu plusa zīmi. Pārējie savā līmenī vai zemāk.
, 2018-05-01 12:39, pirms 6 gadiem
Jāpiekāpj pēc hokeja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Pīdžejs Paipss. Foto: Mārtiņš Goldbergs
12

"VEF Rīga" ceturtdaļā ielaiž tikai četrus punktus un pusfinālu sāk ar uzvaru

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pusfināla stadija sākusies ar drošu "VEF Rīga" uzvaru ar 77:56 pār liepājniekiem. Vefiņš jau spēles sākumā pārņēma kontroli pār rezultātu, bet īstais lūzums nāca trešajā ceturksnī, kad liepājnieki guva nieka četrus punktus.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.