Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Olimpiskais festivāls: kadeti cīnīsies par medaļām

Olimpiskais festivāls: kadeti cīnīsies par medaļām
Guntis Endzels
Foto: Mārtiņš Sīlis, www.fibaeurope.com

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi turpinās Eiropas jaunatnes olimpiskais festivāls, kurā veiksmīgi turpina startēt Latvijas U-16 izlase. Gunta Endzela vadītā komanda pratusi atspēlēties un pieveikt mājinieci (66:49), kas ļāvi garantēt vietu starp četrām labākajām izlasēm.

Gruzijā notiekošajā Eiropas jaunatnes olimpiādē piedalās basketbola izlases vecumā U-16. Latvija ir pārstāvēta gan puišu, gan meiteņu turnīrā. Zēniem bez Latvijas startē arī Itālija, Serbija, Gruzija, Turcija, Spānija, Vācija un Bosnija un Hercegovina. Meitenēm - Čehija, Turcija, Gruzija, Krievija, Ungārija, Francija un Beļģija.

Puišiem turnīra ievads bija pagalam neveiksmīgs - bez reālām iespējām aizķerties cīņā par uzvaru zaudēts Bosnijai (61:87). Ar uzviju komanda reabilitējās turnīra otrajā spēlēs, sagraujot Turcijas valstsvienību ar nepieklājīgu 84:42. A grupas pēdējā spēlēs latvieši cīnījās ar Gruzijas vienaudžiem. Lai arī pirmā ceturtdaļa zaudēta ar 14:18, turpinājumā Latvija laukumā bija krietni pārāka un svinēja panākumu ar 66:49.

Meitenes startēja vienā grupā ungārietēm, francūzietēm un krievietēm. Pirmajā spēlē Latvija ar 53:62 piekāpās Ungārijai, bet turpinājumā prata izcīnīt sarežģītu uzvaru pret fiziski spēcīgo Franciju - 49:45. Pēdējā grupas spēlē pret Krieviju izšķīrās, vai latvietes spēlēs pusfinālā. Diemžēl pēc līdzīgām trim ceturtdaļām pretinieces izšķirošajās desmit minūtēs prata pierādīt savu pārākumu - 47:61.

Turnīra nolikums paredz, ka tagad sportistiem būs viena diena atpūtai, bet sacensības turpināsies piektdien. Puišiem piektdienas vakarā paredzēta pusfināla spēlē pret pārliecinošo spēlējošo Spāniju, bet meitenes ''mazajā pusfinālā'' spēkosies ar izteiktu turnīra pastarīti Gruziju.

Izmantotie resursi:
Basketball - Tbilisi 2015 - European Youth...


Kendisa Pārkere 2022. gada 18. maijā Sietlā. Foto: AFP/Scanpix

WNBA leģenda Pārkere paziņo par karjeras beigām

Amerikāņu basketboliste Kendisa Pārkere (Candace Parker) svētdien, 28. aprīlī, pavēstīja par profesionālās karjeras beigām. Pērn viņa kļuva par pirmo spēlētāju, kura izcīnīja WNBA titulu trīs dažādu klubu sastāvā.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.