Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Šneps: "Valteru diskvalificēja valde, tai arī jālemj par soda mīkstināšanu"

Šneps: "Valteru diskvalificēja valde, tai arī jālemj par soda mīkstināšanu"
Kristaps Valters izlasē nav spēlējis kopš 2009. gada septembra
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Otrdien latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters izteica iespēju atgriezties izlasē, ja Latvijas Basketbola Savienība (LBS) atsauks pirms trim gadiem piešķirto diskvalifikāciju. LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps portālam Sportacentrs.com izteica savu viedokli un nostāju par iespējamo Valtera atgriešanos.

"Saprotu, ka, piemērojot šādu sodu, [LBS] valde gribēja parādīt, ka Kristaps tomēr kā vicekapteinis bija visvairāk atbildīgs par to, kas notiek izlasē," 2009. gada rudens notikumus atsauc atmiņā Šneps. Toreiz Valteram tika piemērota diskvalifikācija dalībai izlasē uz trim gadiem jeb līdz 2012. gada 24. septembrim (šajā dienā pirms trim gadiem tika izsludināts pieņemtais lēmums).

Kā zināms, Latvijas izlasei 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs jāuzsāk jau 15. augustā ar spēli viesos pret Bosniju un Hercegovinu. "Varbūt tiešām šiem dažiem mēnešiem nav tik būtiska nozīme, jo skaidrs, ka vai nu šis sods savu efektu jau ir sasniedzis vai arī nekad nesasniegs. To, kas notiek Kristapa galvā un sirdī, viņš pats zina vislabāk," ģenerālsekretārs komentē iespējamo soda mīkstināšanu.

Šneps apliecina, ka interesi par Valtera dalību izlasē izteicis arī valstsvienības galvenais treneris: "Jā, treneris Ainars Bagatskis ir lūdzis LBS valdei šo jautājumu izskatīt, un 17. maijā mēs par šo lietu runāsim. Tad arī treneris, kurš ir runājis ar Kristapu, stāstīs argumentus, aizstāvēs šo pozīciju valdei. Kristapu Valteru nediskvalificēja Edgars Šneps, bet gan septiņu cilvēku valde. Arī par soda mīkstināšanu jālemj valdei."

"Ja tā atklāti un personīgi, goda vārds no sirds ceru, ka Kristaps patiešām grib [spēlēt izlasē]. Viņa labākā īpašība, kas Kristapu atšķir no daudziem citiem, ir tā, ka viņš ir kareivis. Ja ar viņu spēlētu, piemēram, "Play Station" vai boulingu, viņš arī gribētu uzvarēt. Tā ir īpašība, kas jebkurā komandā ir ļoti svarīga," uz spēlētāja pozitīvo pienesumu norāda LBS ģenerālsekretārs, tai pašā laikā atgādinot par pagātnes ēnas pusēm. "Otra īpašība, kas ir ļoti svarīga, ir pozitīva lietderība gan laukumā, gan arī ģērbtuvē. Tur Kristaps ir grēkojis un ļoti daudz. Trenerim būtu jāuzņemas atbildība arī par to, vai cilvēks patiešām ir mainījies un var nodrošināt pozitīvo lietderību laukumā un arī ārpus tā."

Plašāka saruna ar Edgaru Šnepu par basketbola dzīvi Latvijā portālā Sportacentrs.com jau nākamnedēļ!

Saistītais raksts:
Valters: "Treneri meklē vainīgos un atrada mani"


, 2012-04-25 10:57, pirms 12 gadiem
jau zināms, ka Šneps ir kā liels ped*** kura mugura ir mīkstāka par mačalku
, 2012-04-25 11:01, pirms 12 gadiem
nu nezinu.jaabut loti striktiem,manupraat.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-25 11:04, pirms 12 gadiem
Ļoti gan negribētos Valteru vēl kādreiz redzēt pārstāvot LV izlasi pēc visām viņa izdarībām un izteicieniem.
Tagad pašam, kad tas ir ļoti vajadzīgs, jo tikko atlaists no kluba, tad grib spēlēt izlasē.

Domāju, ka LV izlase šogad bez KV intrigām un statistikas krāšanu parādītu daudz labāku sniegumu ar Strēlnieku un Jeromānovu pirmā numura pozīcijā.
, 2012-04-25 11:06, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Vai tiešām viena mēneša dēļ būtu jāsanāk valdei un kaut kas speciāli jālemj? Diskvalifikācija beigsies, un tad nākamajā reizē tak varēs spēlēt. Savādāk tāda ākstīšanās sanāk.
Nu vispār arī ieslodzījuma termiņus mēs samazināt par labu uzvedību
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-25 11:14, pirms 12 gadiem
KV izlasē ir izteikta rulete. Var izšaut, bet var arī visu tā sa.irst, ka maz neliksies. Intrigants un shēmotajs izcils. Ābols no ābeles.....
Tā kā Bagij padomā, ka nesanāk ka vienam otram Tavam priekštecim.
, 2012-04-25 11:17, pirms 12 gadiem
Pareizi jau ir, ka tam diskābelim vairs īsti nav jēgas, jo tik pat labi tas nekādas pārdomas cilvēkā nav raisījis, ko var noprast pēc Valtera intervijām. Lai jau atceļ, bet Valtera ņemšana izlasē būs tikai un vienīgi Bagatska atbildība. Vai mums ir nepieciešami 3 augstas klases saspēles vadītāji? Vai Valters nebūs tas, kas duļķos mikroklimatu izlasē?
, 2012-04-25 11:17, pirms 12 gadiem
Kur problēma?! sasauc valdi un mīkstinat diskābeli, un arī pārējiem spēlēt gribošiem, jo ar Zaķi tālu netiksim!!!
, 2012-04-25 11:19, pirms 12 gadiem
nevajag mums vinju...Strelnieks ir labs pipars...Beerzs ir speeciigaaks palicis...Bluums....domaaju,ka buus mums bez tiem alkashiem laba izlase!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-25 11:24, pirms 12 gadiem
Tagad vai nekad dublis 2? Tiešām tik īsas atmiņas?
, 2012-04-25 11:25, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Trīs saspēles vadītāji? KV un Strēlnieks. Ja tu domā Blūmu, tad sirdī viņš vienmēr ir bijis SG nevis PG.
Jebkurā gadījumā Bagatskim šis gājiens ir ļoti jāizvērtē. Skaidrs, ka tādi spēlētāji kā KK, KV, SV, KJ , kā jau lielas personības, ļoti ietekmē gaisotni jebkurā komandā pat būdami katrs atsevišķi. Te būtu jāpārdomā tieši komandas ķīmijas jautājums.
, 2012-04-25 11:28, pirms 12 gadiem
klaksevi rakstīja: Nu vispār arī ieslodzījuma termiņus mēs samazināt par labu uzvedību
Taisnība, bet vai KV ar šādu labu uzvedību ir izcēlies? Vai viņš ir publiski atzinis savu vainu, izteicis nožēlu un patiesu vēlmi no labākās gribas spēlēt izlasē? Kaut kā neesmu manījis...
Šai ziņā pozitīvs pretstats ir tas pats Šķēle, kurš uzreiz pēc DSQ piešķiršanas pateica, ka ir gatavs to godīgi izciest un ļoti centīsies iekļūt izlasē pēc tās beigām.
, 2012-04-25 11:34, pirms 12 gadiem
Šņeps kā vienmēr - "rebjata ja ne v kurse, eto ne ko mne" !
, 2012-04-25 11:39, pirms 12 gadiem
nu nu snep un kurs to valdi toreoz uzkurinaja? tagad pec tadad attaisnosanas izklausas.
, 2012-04-25 11:44, pirms 12 gadiem
Izlasē nevēlos redzēt, ne Valteru, Kambalu un Biedriņu. Par Šķēli nebūtu nekādu iebildumu, izskatās, ka izdarījis secinājumus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-25 11:53, pirms 12 gadiem
Personīgi ļoti vēlētos redzēt Kristapu izlases sastāvā! Kā arī pārējos mūsu labākos basketbolistus, kas izsaka vēlmi aizstāvēt savas valsts godu! Cepuri nost iepriekšējā čempja sastāvam par cīņas sparu un pašatdevi, taču uzskatu, ka izlasē tomēr jāspēlē labākajiem - kaut vai ja tas ir "Tagad vai nekad" dublis 2!
, 2012-04-25 11:57, pirms 12 gadiem
lidotajs rakstīja: KV izlasē ir izteikta rulete. Var izšaut, bet var arī visu tā sa.irst, ka maz neliksies. Intrigants un shēmotajs izcils. Ābols no ābeles.....
Tā kā Bagij padomā, ka nesanāk ka vienam otram Tavam priekštecim.
Tieši tapēc šis ruletes "Revolveris" ir komandas trenera rokās, kurš arī nosaka cik daudz un kā katram spēlētājam jāspēlē! Ja negribēs klausīt un taisīs sū... , tad atbilde vienkārša:"re kur rezervistu soliņš!!!"
, 2012-04-25 11:59, pirms 12 gadiem
Kādā sakarā daudzi uzēdušies tam Šnepam?

Izlases spēlētāji kapā nevis par LBS administrāciju, bet gan par Latviju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-25 12:13, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: KV laiks izlasē ir pagājis, viņš tik tiešām nav vajadzīgs, tad jau labāk dod spēles laiku Sirsniņam, kurš Igaunijā rāda ļ.atzīstamu sniegumu.
vot šitais labs, salīdzināt Igauniju ar Spāniju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-25 12:29, pirms 12 gadiem
klaksevi rakstīja: Nu vispār arī ieslodzījuma termiņus mēs samazināt par labu uzvedību
nedomaaju vis, Kristaps ir augstaaka liimena speeleetaajs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-25 12:38, pirms 12 gadiem
NOLEMJU: Dot iespēju K.Valteram atpūsties no LV izlases smagajām važām vēl 12 gadus, izvēdināt galvu no Spānijas stressa un paņemt uz krūts vēl kādu bairīti... acu, intelekta un morālās stājas gaišumam! Prozit!
VALDE
, 2012-04-25 12:40, pirms 12 gadiem
Kāda soda mīkstināšana?? Viņš pats paziņoja, kad nekad nespēlēs, visādi nesmuki izrunājās, nīdēja par naudu, gribēja tiesāties ar LBS! Nav tāds izlasei vajadzīgs! Nav! Lai reabilitē Šķēli - nebūtu nekas pretī. Bet KV lai paliek, kur ir. !!!
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.