Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Tonijs Pārkers pirms fināla atvainojas gejiem

Tonijs Pārkers pirms fināla atvainojas gejiem
Tonijs Pārkers un Francijas izlase otro reizi pēc kārtas iekļuva Eiropas čempionāta finālā
Foto: SIPA/Scanpix

Francijas vīriešu basketbola valstsvienības līderis Tonijs Pārkers sestdien, 21. septembrī, publiski atvainojās gejiem par pusfināla spēlē pret Spāniju lietoto izteicienu.

Francūži pirmo puslaiku zaudēja ar 14 punktu starpību (20:34). Pārkers bija nikns par notikušo un pārtraukumā, ģērbtuvēs uzrunājot komandas biedrus, lietoja vārdu “tapettes”.

Franču valodas slengā tā sauc homoseksuālus cilvēkus. Vārdam ir vairākas nozīmes, piemēram, 1) slikts cilvēks, 2) sievišķīga uzvedība, 3) necīnīšanās vai 4) nevajadzīga klusēšana.

“Ģērbtuvēs runātais, neapšaubāmi, nebija domāts bērnu ausīm,” pārtraukumā notikusī vārdu apmaiņa tika atzīta pat Francijas Basketbola federācijas mājas lapā (FFBB). “Vai man jāatkārto visi izskanējušie rupjie vārdi?” pēc spāņu sakaušanas smējās Francijas veterāns Florāns Pjetruss.

Uzreiz pēc Francijas dramatiskās uzvaras papildlaikā sociālajos tīklos sākās diskusija, vai Pārkers aizvainojis gejus, nosaucot komandas biedrus par “tapettes”. Spēlētājs nākamajā dienā atvainojās. “Es tiešām negribēju aizskart geju kopienu.”

Izmantotie resursi:
Tony Parker s'excuse pour avoir prononcé le mot...


, 2013-09-21 23:20, pirms 11 gadiem
Normāls kapteinis, vai nu tu spēlē kā vecis, vai ej tēlo glumekli geju bārā
, 2013-09-21 23:23, pirms 11 gadiem
TIeši tas kas latviešiem pietrūka pret beļģiem, cilvēku kurš varētu sapurināt komandu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-09-22 00:43, pirms 11 gadiem
Kurš var pielīmēt tās stulbās tapetes pie sienas? KURŠ?
, 2013-09-22 01:21, pirms 11 gadiem
Šeit dažreiz komentē tik ļoti atsaldēta publika. Man pat paliek mazliet kauns, ka Latvijā dzīvo tādi pajobaki.
, 2013-09-22 04:07, pirms 11 gadiem
baklažāns rakstīja: Šeit dažreiz komentē tik ļoti atsaldēta publika. Man pat paliek mazliet kauns, ka Latvijā dzīvo tādi pajobaki.
Pats arī mēdz gredzenveida kniebējmuskulī ievadīt?
, 2013-09-22 09:45, pirms 11 gadiem
baklažāns rakstīja: Šeit dažreiz komentē tik ļoti atsaldēta publika. Man pat paliek mazliet kauns, ka Latvijā dzīvo tādi pajobaki.
tev ari patīk ka tēvīņi kāp virsuuu
, 2013-09-22 09:47, pirms 11 gadiem
Man jau tā stulbā pēdējā laika padarīšana ap gejiem ir apriebusies! Izskatās, ka tagad par katru sīkumu viņiem ir jāatvainojas, it kā viņi būtu kaut kādi pasaules karaļi... Iežēlina tagad pasauli, ka viss slikt viņiem un, ka visi apbižo - lai nodaarbojas ar savām slimajām padarīšanām, bet, lai nelien virsū citiem!
Interesanti, kas būs pēc 50 gadiem... Būs jāatvainojās, ka neesi gejs?
, 2013-09-22 11:25, pirms 11 gadiem
Oļegs Znaroks pēc zaudējuma "atvainojos, ka mūsu komanda necienīgi pārstāvēja gaiši zilās krāsas..."
, 2013-09-22 14:01, pirms 11 gadiem
ha haa. pluss
hossa2009 rakstīja: Man jau tā stulbā pēdējā laika padarīšana ap gejiem ir apriebusies! Izskatās, ka tagad par katru sīkumu viņiem ir jāatvainojas, it kā viņi būtu kaut kādi pasaules karaļi... Iežēlina tagad pasauli, ka viss slikt viņiem un, ka visi apbižo - lai nodaarbojas ar savām slimajām padarīšanām, bet, lai nelien virsū citiem!
Interesanti, kas būs pēc 50 gadiem... Būs jāatvainojās, ka neesi gejs?
, 2013-09-23 16:02, pirms 11 gadiem
Vislābāk ir būt žīdam un gejam vienlaicīgi - tad visi pret tevi izturēsies lieliski un ritinās sarkano paklāju pat uz poda ejot!
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.