Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Kazlausks: "Itāliešu metieni līdzinājās zinātniskajai fantastikai"

Kazlausks: "Itāliešu metieni līdzinājās zinātniskajai fantastikai"
Lietuviešu spēka uzbrucējam Donātam Motejūnam piektdien ir 23. dzimšanas diena
Foto: www.fibaeurope.com

"Horvāti spēlē ļoti labu basketbolu un savā grupā izcīnīja pirmo vietu. Viņiem ir daudz trumpju – gan labi garie spēlētāji, gan teicami snaiperi. Labā ziņa ir tā, ka nākamās spēles būs psiholoģiski vieglākas nekā ceturtdaļfināls," pēc iekļūšanas Eiropas čempionāta pusfinālā atvieglots bija Lietuvas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Jons Kazlausks.

Ceturtdien lietuvieši 35 minūtes bija vadībā pret Itāliju un galotnē nosargāja uzvaru ar rezultātu 81:77. “Tā bija psiholoģiski smaga spēle, jo uz spēles bija daudz lietu,” teica Kazlausks. “Nākotnē pretinieki būs vēl spēcīgāki, taču mentāli būs vieglāk. Visa komanda ir apņēmības pilna un vēlas cīnīties finālā. Paldies puišiem, kuri centās visas spēles garumā. Var pārmest kļūdas, taču nevar sūdzēties par nemēģināšanu.”

Lietuva sesto reizi vēsturē iekļuva Eiropas spēcīgāko komandu četriniekā (1937, 1939, 1995, 2003, 2007, 2013) un ceturto reizi sešpadsmit gadu laikā nopelnīja ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņu (1998, 2006, 2010, 2014).

“Spēles cena bija ļoti augsta,” turpina Kazlausks. “No pirmajām minūtēm cīņa izvērtās ļoti emocionāla, tāpēc man vajadzēja dažus spēlētājus nomierināt un aicināt atgriezties pie spēles plāna. Priecājos, ka ceturtajā ceturtdaļā izdevās atrast uzvaras atslēgu. Mēs izturējām spiedienu un uzvarējām spēli.”

Ceturtās ceturtdaļas pirmajās sešās minūtēs Lietuvas aizsardzība neļāva itāliešiem gūt punktus. Lietuvas aizsargu trio Kalnietis, Seibutis un Pocjus, kuri spēlē kopā guva 45 punktus, sekmēja 15:0 izrāvienu, četras minūtes pirms pamatlaika beigām panākot plus četrpadsmit – 72:58.

“Daži pretinieku metieni līdzinājās zinātniskajai fantastikai. Itālieši bija labi izanalizējuši mūsu spēli. Viņi “slēdza” trīs sekunžu zonu, taču mums radās iespēja izdarīt brīvus metienus. Tāpat itālieši aizsardzības laikā stāvēja ļoti tuvu Kleizam. Vienā brīdī centrā ļoti labi nospēlēja Donāts Motejūns un sāncenši to negaidīja. Visa komanda labi aizsargājās.”

Kazlausks kritizēja finālturnīra izspēles sistēmu. “Pirmajās sešās dienās jāizspēlē piecas spēles, pēc tam piecās dienās – vēl trīs cīņas. Seko trīs brīvdienas, taču, kad pienāk laiks svarīgākajām spēlēm par medaļām, no jauna visu jāsarauj trīs dienās. Jābūt savādāk, lai skatītāji paspētu redzēt visu. Mūsu pretinieki ir tādā pašā situācijā, tomēr sistēmā kaut kas nav pareizi.”

Lietuvas un Horvātijas spēle sāksies plkst. 18:45, savukārt Spānijas un Francijas basketbolisti laukumā dosies plkst. 22:00.

Izmantotie resursi:
lrytas.lt / Naujienos


, 2013-09-20 15:08, pirms 11 gadiem
Piekrītu, ka kalendārs sanāk saraustīts. Un 5 spēles 6 dienās ir mūsdienu fantastika!

Horvāti spēlēs līdzīgi itāļiem, tādēļ broļukām būs šī atslēga jāizmanto vēl vienu reizi. Bet vai izdosies? Turēšu īkšķus!
, 2013-09-20 20:03, pirms 11 gadiem
Es esmu par to, ka pēc pirmā apļa no katras grupas ārā iet 4 komandas un mauc uzreiz 1/8finālu un tā tālāk. Ātri, ritmā, bez pārspēlēšanās. Jo ar grupas fāzi pietiek, lai ieskrietos labākajam basim un tad aiziet - playoffi!
, 2013-09-20 21:27, pirms 11 gadiem
Pareizi ir, jo otra kārtā daudz nevajadzigas spēles,rēķināšana.Tas nav vajadzīgs,labāk lai mauc uzreiz play-off.
Marselinju Huertass un Rauls Netu. Foto: FIBA
3

Brazīlijas kandidāti OS kvalifikācijai: atgriežas Netu, ierindā Pasečņika cīņu biedrs

Brazīlijas basketbola izlase paziņojusi 16 kandidātu sarakstu, kuri gatavosies no 2. līdz 7. jūlijam Rīgā gaidāmajam Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Kandidātu lokā iekļauts aizvadītajā sezonā traumas dēļ nespēlējušais Rauls Netu, kā arī Anžeja Pasečņika komandas biedrs Vitors Benite.
Viktors Vembanjamā. Foto: FIBA
6

Dvīņu torņi Vembanjamā un Gobērs: OS saimniece Francija izvēlas kandidātus

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē pavēstījis 19 spēlētāju kandidātu sarakstu Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' līderis Hovards olimpisko spēļu kvalifikācijā pārstāvēs Puertoriko

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) apstiprinājusi amerikāņu aizsarga Markusa Hovarda basketbola pilsonības maiņas pieprasījumu, tādējādi basketbolists vasarā varēs pārstāvēt Puertoriko valstsvienību olimpisko spēļu kvalifikācijā.