Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Sonka: "Varējām iegūt augstāku vietu"

Sonka: "Varējām iegūt augstāku vietu"
Anna Sonka Eiropas čempionātā realizēja 38,7% metienu no spēles
Foto: www.fibaeurope.com

"Dažos brīžos nenospēlējām līdz galam, varējām pacīnīties un iegūt augstāku vietu," uzvarot Ukrainas basketbolistes Eiropas U-18 čempionāta spēlē par septīto vietu ar rezultātu 72:61, teica Latvijas izlases spēlētāja Anna Sonka.

Anna Sonka Eiropas čempionātā realizēja 38,7% metienu no spēles (otrs labākais rādītājs Latvijas izlasē), vidēji laukumā pavadot 29,1 minūti, vidēji spēlē guva 8,8 punktus, izcīnīja 2,4 atlēkušās bumbas, 1,1 reizi rezultatīvi piespēlēja, 1,1 reizi pārtvēra pretinieču piespēles un paveica lielu darbu aizsardzībā.

„Noteikti varējām spēlēt par augstāku vietu,” teica Sonka. „Dažos brīžos nenospēlējām līdz galam, piemēram, pret Franciju un Serbiju. Protams, grūti pateikt, kā būtu bijis pēc uzvarām, taču varējām pacīnīties un iegūt augstāku vietu čempionāta kopvērtējumā.”

Runājot par komandas priekšrocībām, spēlētāja izcēla aizsardzību un komandas spēli. „Aizsardzība šogad mums bija ļoti spēcīga. Kā jau trenere teica, viena no labākajām šajā turnīrā. Par to liecina spēle pret Franciju, kur spējām viņas noturēt ar 55 gūtiem punktiem. Arī komandas spēle bija ļoti spēcīga, turklāt Sabīne kā vilcēja palīdzēja visai komandai kopumā.”

Nākamajā sezonā Anna Sonka iecerējusi turpināt mācības ASV. „Jau augusta sākumā došos uz ASV, skatīšos, kā man veiksies. Pirmajā gadā braucu uz junioru koledžu (NJCAA) Kanzasā, pēc pirmā, vai otrā gada centīšos pāriet uz universitāti.”

Lai izdodas!


, 2009-07-12 19:12, pirms 15 gadiem
vienmēr var labāk
, 2009-07-12 22:01, pirms 15 gadiem
Prieks par Annu!
Veiksmi turpmāk un lai sapņi piepildās!
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.