Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Stepanova: "Federācijai esam lielgabalu gaļa"

Stepanova: "Federācijai esam lielgabalu gaļa"
Marija Stepanova cīņā zem groza
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

"Centos rast kompromisu trenēšanās jautājumos ar valstsvienības vadību. Cerēju, ka viņi piekāpsies. Velti. Runā, ja es neatbrauktu, mani superlīgā kvalificēs kā viesspēlētāju, tāpēc man nav izvēles," Krievijas sieviešu basketbola valstsvienības centra spēlētāja Marija Stepanova atzīst, ka vadības attieksme klubā un izlasē ievērojami atšķiras.

28. aprīlī Stepanovas pārstāvētā un Gundara Vētras trenētā Jekateinburgas UGMK uzvarēja Krievijas čempionātā, finālsērijā līdz divām uzvarām ar 2-1 pieveicot iepriekšējo sezonu uzvarētājas Maskavas apgabala „Spartak”. 7. maijā „spartakiešu” mītnē Vidnojē sākās Krievijas valstsvienības treniņnometne, gatavojoties Eiropas čempionāta finālturnīram, kas no 7. līdz 20. jūnijam notiks Liepājā, Valmierā un Rīgā.

Izlases vadība un ģenerālmenedžeris Šabtajs fon Kalmanovičs uz treniņnometni uzaicināja tikai divas UGMK spēlētājas, turklāt Stepanovai nedodot nekādas atlaides pēc smagajām „play-off” cīņām Eirolīgā un Krievijas čempionātā. Stepanova nebija labākajā formā arī 2007. un 2008. gada vasarās, taču toreizējais izlases galvenais treneris Igors Grudins ļāva viņai treniņnometņu sākumā veltīt laiku nepieciešamajai atpūtai.

„Teicu, ka bija grūtas spēles un smaga sezona. Arī vecums un forma nav tā pati,” stāsta 2008. gada labākā basketboliste FIBA Europe versijā. „Cerēju, ka viņi piekāpsies. Velti. Nevēlos pievilt UGMK, lai manu ambīciju dēļ kļūtu par leģionāri. Varētu ieņemt pozu un pajautāt, kāpēc man tas viss vajadzīgs – bojāt savu veselību par paldies. Ir jautājumi par veselību. Zināt, kā mums strādā medicīnas komisijas... Vajag, lai tu spēlētu – esi vesels. Pērn mani negribēja laist uz Olimpiādi, sakot, ka nepieciešama sirds operācija. Nekas, atrada citu ārstu, viņš teica, ka esmu vesela!”

„Robeža jau sasniegta,” turpina Stepanova. „Pēdējās spēles nav izcēlušās ar stabilitāti. Varu nospēlēt labi, varu arī ne ar ko neizcelties. Dažreiz neturos kājās. Esmu teikusi to treneriem... Runāju ar Gundaru Vētru un viņš piekāpās. Pirms Krievijas čempionāta finālsērijas, kad vienkārši nevarēju spēlēt, treniņā nebija fizisku slodžu – tikai taktika. Savācos un pēdējā spēlē nospēlēju labi. Nezinu, kā klāsies nometnē ar diviem treniņiem dienā un cik ilgi izturēšu. Trenerim (Tihoņenko) un izlases menedžerim (Kalmanovičam) visu pateicu, taču saprotu, ka federācijai esam lielgabalu gaļa.”

Krievija C grupā Valmierā sacentīsies ar Turciju, Lietuvu un Serbiju. Trīs labākās vienības iekļūs kvalifikācijas kārtā, lai sacenstos ar trīs labākajām no D grupas, kurā spēlēs Francija, Baltkrievija, Izraēla un Itālija.

Izmantotie resursi:
basket.ugmk.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-12 21:00, pirms 15 gadiem
ārprāts!!! Vaidzētu vispār visām boikotēt izlasi, kamēr tādi kārklu krievi nepazūd no ģenerālmenedžera posteņa!
, 2009-05-12 21:03, pirms 15 gadiem
pizgetss...
, 2009-05-12 21:04, pirms 15 gadiem
sabojās veselību - un tad izlasei nebūs vajadzīga pat kā gaļa
, 2009-05-12 21:10, pirms 15 gadiem
Kā viņu var pataisīt par leģionāri???
, 2009-05-12 21:26, pirms 15 gadiem
polārlācēns rakstīja: Kā viņu var pataisīt par leģionāri???
Ļoti vienkārši. Federācija noņem viņai Krievijas basketbola pilsonība.
, 2009-05-12 21:45, pirms 15 gadiem
maris777 rakstīja: Ļoti vienkārši. Federācija noņem viņai Krievijas basketbola pilsonība.
Vai tad Stepanova nav krieviete pēc dzimšanas? Sorry, bet federācija spēlētāju šantažē. Labāk būtu uzmetusi...
, 2009-05-12 22:28, pirms 15 gadiem
polārlācēns rakstīja: Kā viņu var pataisīt par leģionāri???

Tas Kirova tautietis RUS sieviešu basketbolā visu var.
, 2009-05-12 22:39, pirms 15 gadiem
a viņai gadījumā nav tur francijas vai spānijas politiskā pilsonība? spānijā varēja būt dubultā.
, 2009-05-12 22:41, pirms 15 gadiem
pida.ri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-12 23:34, pirms 15 gadiem
Kā jau teicu, Kalmanovičs ir pilnīgs auns un to pašu var teikt par Krievijas basketbola (sporta?) organizāciju.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.