Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Matīss Kļaviņš

Grieķija triumfē "Acropolis" turnīrā

Grieķija triumfē "Acropolis" turnīrā
Dimitross Diamantidis

Grieķijas vīriešu basketbola izlase ceturto gadu pēc kārtas uzvarējusi tradicionālajā "Acropolis" turnīrā. Pēdējā spēlē grieķi ar 77:64 pārspēja Horvātijas valstvienību. Pēc spēles treneris Panajotis Janakis nosauca trīs spēlētājus, kam šovasar izlases gaitas beigušās.

Par galveno faktoru Grieķijas triumfam mačā pret Horvātiju kļuva Dimitrosa Diamantida atgriešanās laukumā pēc mikrotraumas, kā arī komandas dzelžainā aizsardzība. Pienākumus uzbrukumā grieķi sadalīja vienlīdzīgi - uzvarētājiem rezultatīvākais ar 14 gūtiem punktiem bija Diamantidis, bet turpat blakus bija arī Nikoss Zisis, Vasilis Spanulis un Antoniss Fotsis, kuri izcēlās ar attiecīgi 13, 12 un desmit gūtiem punktiem.

Ceļā uz uzvarētāja lauriem 22. "Acropolis" turnīrā Grieķijas valstvienība pārspēja arī pārējās divas turnīra komandas Brazīliju un Austrāliju, pārliecinoši triumfēdami arī visā turnīrā. Par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Antoniss Fotsis, bet labākā punktu guvēja gods tika Vasilim Spanulim.

Mazāk priecīgas ziņas pēc uzvaras gan saņēma Kalambokis, Vogiokass un Ksantopoloss, kuri nepiedalīsies Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā vīriešu basketbola izlasēm, kas norisināsies pēc nedēļas. Pēc šīs sastāva tīrīšanas Panajotim Janakim atlicis sameklēt vēl divus liekos spēlētājus.

Pa vienai uzvarai trijās spēlēs turnīrā izcīnīja Horvātija, Austrālija un Brazīlija, bet labākas savstarpējo punktu attiecības dēļ augstāka vieta dienvidamerikāņiem. Trešā Austrālija, bet pēdējie, par spīti uzvarai savstarpējā mačā, palika horvāti.

Izmantotie resursi:
eurobasket.com


, 2008-07-10 13:33, pirms 16 gadiem
neesmu īpaši iedziļinājies grieķu basketbola lietās, bet kur tad palika grieķu apaļīgais melnis, kurš pirms kāda laika baigi spīdēja un par viņu jau interesi izrādija pat NBA klubi?!
, 2008-07-10 13:34, pirms 16 gadiem
problēmas ar svaru bija melnim...
, 2008-07-10 13:37, pirms 16 gadiem
Melnis tagad ir Mc Donalds seja!
Slēpts komentārs: kemrausis
, 2008-07-10 13:49, pirms 16 gadiem
Šortsanitis spēlēja un nekas spēlēja, daudz minūtes viņam nedod, bet nu kad laiž, tad spēcīgi - Deividu Andersenu aizvakar izģērba pilnībā, aizsūtot uz soliņa ar piecām piezīmēm.
, 2008-07-10 14:02, pirms 16 gadiem
kemrausis rakstīja: Tas ir tas pats kauss, ko pērn izcīnīja mūsējie???


Izlasi rakstu!
, 2008-07-10 15:40, pirms 16 gadiem
samss rakstīja: Izlasi rakstu!

Sajaucu ar šo kausu, ko mūsējie izcīnīja 2005: Torneo dell'Adriatico in Porto San Giorgio (ITA)
Melnkalnes treneris Boško Radovičs. Foto: KSCG

Latvijas konkurente Melnkalne kandidātu sarakstā iekļauj "Chicago Bulls" zvaigzni

Melnkalnes vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Boško Radovičs ceturtdien, 30. maijā, nosauca 17 kandidātus Parīzes spēļu kvalifikācijas turnīram, kas 2.-7. jūlijā notiks Rīgā. Sarakstā nav Bojans Dubļevičs, Nikola Ivanovičs, Nemaņa Radovičs, Marko Todorovičs un Vladimirs Mihailovičs.
Mārtiņš Gulbis 2023. gada 11. oktobrī Salaspilī. Foto: Ritvars Stankevičs
6

Ceturtdaļfināli Eirolīgā un Eiropas kausā: Mārtiņš Gulbis noslēdz darbu ar TTT

Mārtiņš Gulbis ir noslēdzis četru gadu darbu basketbola klubā "TTT Rīga", ceturtdien, 30. maijā, kļuva zināms Sportacentrs.com . Speciālists turpinās veikt galvenā trenera pienākumus Latvijas sieviešu valstsvienībā – un tā ir viņa prioritāte.
Luīze Sila (centrā) 2023. gada 6. augustā Klaipēdā. Foto: FIBA
2

Viena amerikāniete un piecas eiropietes: 20 kandidātes Eiropas U20 čempionātam

Latvijas U20 sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Aigars Nerips otrdien, 28. maijā, nosauca 20 kandidātes Eiropas čempionātam, kas 6.-14. jūlijā notiks Lietuvas pilsētās Klaipēdā un Viļņā.