Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Jāatbalsta Latvijas izlases

Jāatbalsta Latvijas izlases
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Ceturtdien, 8. jūlijā, Horvātijas pilsētās Zadarā, Krikveņicā un Makarskā sāksies Eiropas U20 čempionāts basketbolā jauniešiem (U20 European Championship Men), sākot astoņas nedēļas garo valstsvienību basketbola maratonu.

Sava vecuma grupu Eiropas čempionātos un kvalifikācijas turnīros startēs astoņas Latvijas izlases. U16 kadetes un kadeti, U18 juniores un juniori, U20 jaunietes un jaunieši spēlēs finālturnīros, sieviešu un vīriešu valstsvienības startēs kvalifikācijas turnīros.

Tik plaši pārstāvēta komandu sporta veidos mūsu valsts ir tikai basketbolā. Atšķirībā no daudzām citām sporta spēlēm, groza bumbā pasaulē konkurētspējīgi ir gan Latvijas kungi, gan dāmas. Septiņas no astoņām izlasēm spēlē A divīzijā un šajā rādītājā Latvija ir Eiropas elitē.

Lielākā daļa izlašu dalībnieku izauguši vai aug Latvijas Jaunatnes basketbola līgā (Swedbank LJBL), kas apvieno gandrīz 5000 jauno basketbolistu un ir plašākā jaunatnes sacensību sistēma valstī.

Izlašu kandidātu sarakstos iekļuvuši vairāk nekā 170 basketbolisti un basketbolistes, čempionātos un kvalifikācijas turnīros spēlēs 96 labākie.

Manuprāt, būtu pārspīlēti viņus saukt par Latvijas basketbola nākotni. Tā ir Latvijas basketbola šodiena. Neizskaistināta vai nenonicināta kā pagātne, neidealizēta vai izfantazēta kā nākotne. Vienīgais ilgtermiņā drošais pamats Latvijas basketbola klubiem. Desmitgadēs mērāma investīcija, kura var dot saldākos augļus. Tie ir mūsējie un viņi jāatbalsta.

Vara Krūmiņa trenētie jaunieši Eiropas U-20 čempionātā Zadarā, Horvātijā, A grupā no 8. jūlija sacentīsies ar Grieķiju, Ukrainu un Čehiju.

U20 European Championship Men 2010 izlozes rezultāti

GrozsA grupaB grupaC grupaD grupa
1GrieķijaLietuvaFrancijaHorvātija
2LatvijaSerbijaKrievijaSpānija
3UkrainaTurcijaItālijaVācija
4ČehijaMelnkalneNīderlandeSlovēnija

Mārtiņa Zībarta un Mudītes Zanderes trenētās jaunietes Eiropas U-20 čempionātā Liepājā un Grobiņā, B grupā mērosies spēkiem ar Krieviju, Zviedriju un Ukrainu. Finālturnīrs notiks no 15. līdz 25. jūlijam.

U20 European Championship Women 2010

GrozsA grupaB grupaC grupaD grupa
1FrancijaKrievijaSpānijaLietuva
2PolijaZviedrijaSerbijaTurcija
3BulgārijaUkrainaItālijaBaltkrievija
4NīderlandeLatvijaVācijaRumānija

Ziedoņa Jansona vadītie juniori Eiropas U-18 čempionātā Viļņā, Lietuvā, no 22. jūlija B grupā stāsies pretī Francijai, Spānijai un Zviedrijai.

U18 European Championship Men 2010

GrozsA grupaB grupaC grupaD grupa
1LietuvaFrancijaTurcijaSerbija
2UkrainaSpānijaKrievijaHorvātija
3PolijaLatvijaItālijaGrieķija
4SlovēnijaZviedrijaBulgārijaVācija

Aigara Neripa un Nikolaja Romaņenko vadītās juniores Eiropas U-18 čempionātu Košicē, Slovākijā, sāks 29. jūlijā, C grupā cīnoties ar Itāliju, Poliju un Lietuvu.

U18 European Championship Women 2010

GrozsA grupaB grupaC grupaD grupa
1SpānijaZviedrijaItālijaFrancija
2UngārijaBeļģijaPolijaTurcija
3SerbijaKrievijaLietuvaČehija
4SlovākijaSlovēnijaLatvijaUkraina

Raivo Otersona trenētie kadeti Eiropas čempionātu sāks 5. augustā Barā, Melnkalnē, C grupā pārbaudot spēkus pret Spāniju, Poliju un Bulgāriju.

U16 European Championship Men 2010

GrozsA grupaB grupaC grupaD grupa
1SerbijaLietuvaSpānijaTurcija
2HorvātijaFrancijaLatvijaKrievija
3ItālijaGrieķijaPolijaIzraēla
4VācijaDānijaBulgārijaMelnkalne

Aināra Čukstes trenētās kadetes Eiropas U-16 čempionātu B divīzijā Skopjē, Maķedonijā sāks 12. augustā, B grupā sacenšoties ar Luksemburgu, Dāniju un Slovākiju.

U16 European Championship Women 2010

GrozsA grupaB grupaC grupaD grupa
1UngārijaLatvijaSlovākijaVācija
2PortugāleSlovēnijaRumānijaUkraina
3BulgārijaDānijaAnglijaIzraēla
4ŠveiceLuksemburgaMaķedonijaĪrija

Veiksmi!

Not afraid, Eminem, YouTube video


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-07-07 18:53, pirms 14 gadiem
taa zeidaka roka bilde????
, 2010-07-07 19:06, pirms 14 gadiem
jāatbalsta ir
, 2010-07-07 19:17, pirms 14 gadiem
Vai tad ir citi varianti,jācīnās lai ievērotu
, 2010-07-07 20:23, pirms 14 gadiem
Ja kādu TIK ļoti uztrauc tā uzfotogrāfētā roka , tad atklāšu JUMS visiem to MĀRA NOVIKA lielāko NOSLĒPUMU: tā ir viņa personīgā kreisā roka .... un fotogrāfēta 5.07.2010. OSC ..... Domāts , kā attēlot LATVIJAS karoga krāsas ..... Ceru , ka sapratīsiet un vairāk muļķīgus komentus šeit nerakstīsiet....
, 2010-07-07 21:28, pirms 14 gadiem
Beigās vēl Eminem dziesma
, 2010-07-07 21:40, pirms 14 gadiem
uu novikam pattik kraasot rokas. ;D
, 2010-07-08 10:45, pirms 14 gadiem
Ar krāsotiem nagiem pret Balkānu mužikiem... būs švaki
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.