Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Jau nākamnedēļ Timmas un VEF nometne, viesosies arī Oļegs Latiševs

Jau nākamnedēļ Timmas un VEF nometne, viesosies arī Oļegs Latiševs
Oļegs Latiševs un ASV izlases dalībnieks Lebrons Džeimss 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

No 9. līdz 11. jūlijam norisināsies Jāņa Timmas, basketbola kluba "VEF Rīga" un tā jauniešu sistēmas "VEF skola" rīkota basketbola nometne dažāda vecuma Latvijas talantīgākajiem jaunajiem spēlētājiem.

Viens no nometnes galvenajiem organizatoriem Jānis Timma: "Basketbola sezona beigusies, bet nākamā vairs nav aiz kalniem, tāpēc ar gaidāmo nometni daudziem bērniem iezīmēsim jaunās sezonas ciklu. Protams, mazliet jūtams arī patīkams uztraukums, gaidot pirmo sevis organizēto nometni. Gandrīz visi sagatavošanās darbi ir paveikti, esam gatavi uzņemt jaunos censoņus, sniedzot viņiem jaunas idejas un pieredzi turpmākajās basketbola gaitās. Uz tikšanos nometnē!"

Nometnē iekļauto spēlētāju sastāvs ir nokomplektēts, bet īpašu viesu sarakstu papildinājis vadošais Latvijas basketbola tiesnesis Oļegs Latiševs, kurš pauda gandarījumu par iesaistīšanos nometnes programmā: "Prieks, ka ir iespēja piedalīties basketbola seminārā, kas veltīts ne tikai tiesnešiem, bet arī spēlētājiem, ļaujot dalīties ar skatījumu uz spēli no tiesnešu skatpunkta. Augstākajā līmenī katrs it kā šķietamais sīkums ir no svara, tāpēc, ja jaunie basketbolisti domā par spēlēšanu profesionālajā sportā, prasme pareizi komunicēt ar tiesnešiem ir viens būtiskajiem aspektiem. Kā runāt ar tiesnešiem, kāda pieeju labāk izvēlēties - tas ir svarīgi, gatavojoties tam brīdim, kad būs uztraukums, dodoties savā pirmajā spēlē LBL I divīzijā vai Eirolīgā."

Savas tiesneša karjeras laikā O.Latiševs tiesājis izšķirošas Olimpisko spēļu basketbola turnīra spēles, regulāri tiesā ULEB rīkotās Eirolīgas spēles, kā arī ticis nozīmēts darbam sešos Eirolīgas Final Fourturnīros. Arī aizvadītajā sezonā Latvijas arbitrs bija viens no astoņiem, kas tika nozīmēts Eirolīgas Final Fourspēļu tiesāšanai. Tāpat O.Latiševs tiesāja pagājušās sezonas VTB Vienotās līgas finālu.

Gaidāmā basketbola nometne visu trīs dienu garumā notiks Rīgā, ElektrumOlimpiskajā centrā. Darbā ar nometnes dalībniekiem iesaistīsies arī vairāki augsta līmeņa basketbolisti. Neskaitot Jāni Timmu, nometnē iesaistīsies viņa komandas biedrs no Spānijas "Baskonia" kluba, aizvadītās sezonas Eirolīgas labākais spēka uzbrucējs Tornike Šengelija, 2018. gada Itālijas čempions basketbolā Dairis Bertāns, ilggadējie Latvijas valstsvienības basketbolisti Jānis Blūms un Kristaps Janičenoks, kā arī citi basketbola lietpratēji.

Informāciju sagatavoja
Gatis Jahovičs
"VEF Rīga" direktors


Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.