Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Grīslis

Ekspertu viedoklis: "Basketbola izlasei nepieciešama stabilitāte"

Ekspertu viedoklis: "Basketbola izlasei nepieciešama stabilitāte"
Agris Galvanovskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Pirms trešdien gaidāmās Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra pirmās spēles, kurā Latvijas basketbola izlase uzņems Maķedoniju, savā viedoklī par šī vakara cīņu un mūsu komandas kopējām izredzēm atlases ciklā sarunā ar eSports.lv dalījās trīs šī sporta veida eksperti - Ainars Bagatskis, Agris Galvanovskis un Guntis Endzels.

1. Viedoklis par šī vakara cīņu Latvija - Maķedonija
2. Latvijas izlases izredžu vērtējums šajā EČ atlases ciklā

"Valmieras" galvenais treneris Ainars Bagatskis
1. Kvalifikācijas ciklu uzsāksim ar mājas spēli un šāda veida mačiem vienmēr ir gan pozitīvie, gan negatīvie aspekti. Pozitīvais ir savu skatītāju atbalsts un zemapziņas faktors, ka savā laukumā esam spējuši pieveikt tādas komandas kā Krievija, Lietuva un Francija. Tajā pat laikā jebkurai komandai atlases turnīra iesākšana, spēlējot mājās, uzliek papildus "spiedienu".

2. Cilvēkiem, kuri ir komandā vai darbojas ap to, nekādā gadījumā nevajag padomāt, ka kvalifikācijas spēles būs viegla pastaiga. Katram mačam jāgatavojas kā pēdējam. Latvijas izlase ir viena no galvenajām grupas favorītēm - es liktu mūs vienā plauktiņā ar Maķedoniju, bet pēc tam attiecīgi Igauniju un Portugāli. Ļoti svarīgi būs tas, kādā veidā izlase noskaņosies šīm cikla spēlēm. Pārbaudes spēles ir pagātne un tās ir jāaizmirst - tagad sākas īstās cīņas. Nobeigumā varu teikt - jebkurā gadījumā mums ir jātiek uz Eiropas čempionāta finālturnīru.

"Ventspils" galvenais treneris Agris Galvanovskis
1. Maķedonijai ir ļoti spēcīga izlase, kuras spēlētāji savu maizi pelna laba līmeņa klubos - kopumā vērtējot, spēcīgākos nekā Latvijas izlases basketbolisti. Domāju, ka latviešiem varētu palīdzēt sava laukuma priekšrocības. Jācenšas ar spēles disciplīnu "salauzt" sāncenšu spēli.

2. Ja Latvija nospēlēs stabili visa cikla garumā, tad ir labas izredzes kvalificēties finālturnīram. Taču mūsu basketbolam diemžēl ir raksturīga iezīme uzvarēt spēcīgus pretiniekus, tajā pat laikā līdz galam nenokoncentrējot uzmanību mačā ar vājākiem sāncenšiem. Spilgts piemērs nesenā pārbaudes turnīra cīņas ar Franciju un Gruziju. Maķedonija, kā jau iepriekš minēju, ir ļoti spēcīga komanda, "ciets rieksts" būs arī Igaunija un Portugāle, kura atjaunojusi sastāvu un nomainījusi treneri. Vārdu sakot, ja sniegums būs kā "pa kalniem un lejām", tad klāsies grūti. Ja būs stabilitāte - tad viss būs kārtībā.

"Ķeizarmežs" galvenais treneris Guntis Endzels
1. Domāju, ka izredzes abām komandām vērtējamas līdzīgi - es teiktu 50:50. Izteikta favorīta šajā pārī nav.

2. Līdz šim Latvijas izlases sniegums galīgi nav pārliecinājis, ir bijušas vienīgi atsevišķas labas epizodes. Kopsummā grūti spriest, nav man pārliecība, ka komanda ir pilnīgi gatava turnīram. Par pretiniekiem nevaru spriest, bet domāju, ka savā grupā neesam nedz "autsaideri", nedz favorīti.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-09-03 18:10, pirms 16 gadiem
Bagatskis vissakarīgāk izteicās
, 2008-09-03 18:13, pirms 16 gadiem
garais_999 rakstīja: Bagatskis vissakarīgāk izteicās



Bagatskim teorija un inteliģence lien pa ausīm āra, tikai praksē viņam savu teoriju un teorētiski izcilās zināšanas neizdodas apliecināt, velk uz Andrejeva tipa džekiņu.
Slēpts komentārs: Krokodils
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-09-03 18:16, pirms 16 gadiem
gan buus labi shodien panjems, makedonija zaudees, paarejos vinnes...ja veel kaadu speeli zaudes netiks uz chempi....taa nu tam buus buut
, 2008-09-03 18:18, pirms 16 gadiem
Krokodils rakstīja: ....Domāju, ka izredzes abām komandām vērtējamas līdzīgi - es teiktu 50:50. Izteikta favorīta šajā pārī nav... nē nu ok, viņiem ir arī labi spēlētāji, BET viņiem nav Andža, un arī pārējie spēlētāji, es uzskatu ir klasi augstāki nekā viņiem !!

kaads andza...andza tok nebuus tas kas izvilks speeli...tie buus saspeeles vadiitaaji un janicheenoks+veel kaads rezervists kas labi nospeelees
, 2008-09-03 20:55, pirms 16 gadiem
nu tagad pēc spēles, tiešām varu piekrist ekspertiem - vajag stabilitāti
, 2008-09-03 21:06, pirms 16 gadiem
antinsh
kaads andza...andza tok nebuus tas kas izvilks speeli...tie buus saspeeles vadiitaaji un janicheenoks+veel kaads rezervists kas labi nospeelees


nu antiņ,ko tagad teiksi.Uz pakaļas esi,ja?!
, 2008-09-03 21:08, pirms 16 gadiem
Stabilitāte jau ir:tik stabili mest garām,stabilas neprecīzas piespēles,zaudētas bumbas.Baigi stabili.....
, 2008-09-03 21:35, pirms 16 gadiem
nu kas tad tur bija??? tik pretiigu basketbolu es savaa dziivee nebiju redzeejis...un biedrs iemeta savus punktus...bet bez vinja varbuut buutu labaak...vinjs tik suudus taisija+speeli ar savaam leenajaam piespeelem partneriem padariija leenaaku....iznjemot tie divi bloki gan bija veertiigi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.