Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

U18 izlase 3x3 Eiropas čempionāta kvalifikāciju sāk ar graujošu uzvaru

U18 izlase 3x3 Eiropas čempionāta kvalifikāciju sāk ar graujošu uzvaru
Foto: basket.lv

Latvijas U18 meiteņu un puišu izlases nedēļas nogalē Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas turnīros cīnās par ceļazīmēm uz finālturnīru, kas no 31. augusta līdz 2. septembrim notiks Ungārijas pilsētā Debrecenā.

Puišu konkurencē Itālijas pilsētā Bari Latviju pārstāv Rodrigo Būmeisters, Aivars Dambis, Roberts Kāpostiņš un Niks Artūrs Līnis.

B grupas turnīrā Latvijas komanda piektdien pirmajā spēlē ar 21:3 sagrāva Slovākijas komandu. Otrā spēle plkst.21.:50 – ar Itāliju. Sestdien plkst.19:10 – ar Lietuvu, plkst.20:30 – ar Poliju.

Grupas uzvarētāji iegūst ceļazīmi uz finālturnīru, bet 2. un 3. vietas ieguvēji sestdien vēlu vakarā cīnīsies pārspēlēs ar A grupas attiecīgi 3. un 2. vietas ieguvējiem (Andora, Īrija, Šveice, Ukraina, Vācija).

Meiteņu konkurencē Francijas pilsētā Latviju pārstāvēs Ligita Golovko, Laura Okuņeva, Felicita Liepiņa-Liepa un Anete Blūma.

A grupas turnīrā Latvijas vienība sestdien plkst.12:20 spēlēs ar Šveices vienību un 18:20 ar Franciju. Svētdien plkst.17:30 spēle ar Grieķijas komandu.

Grupas uzvarētājas iegūst ceļazīmi uz finālturnīru, bet 2. un 3. vietas ieguvējas svētdien vakarā cīnīsies pārspēlēs ar B grupas attiecīgi 3. un 2. vietas ieguvējām (Beļģija, Īrija, Nīderlande, Rumānija).

Izmantotie resursi:
U18 Eiropas kauss 3x3 basketbolā:...


Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.