Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Zālītis

Krstičs debitē ar uzvaru, panākums arī horvātiem

Krstičs debitē ar uzvaru, panākums arī horvātiem
Nenads Krstičs cīņā ar Aleksandru Mariču. Foto: AP, Scanpix

Serbijas basketbolisti itin saspringtā cīņā šodien izcīnīja savu trešo uzvaru pasaules čempionātā, ar 94:79 pārspējot Austrālijas komandu. Krietni vienkāršāk klājās horvātiem, kam panākums 84:64 pār Tunisiju.

Uz trīs mačiem diskvalificētais Serbijas izlases uzbrucējs Nenads Krstičs veiksmīgi debitēja 2010.gada pasaules čempionātā, gūstot 14 punktus un izcīnot 10 atlēkušās bumbas, kas noteikti palīdzēja serbiem tikt galā ar ņiprajiem ķenguriem. Serbija mača sākumā panāca nelielu pārsvaru un to nosargāja visas četras ceturtdaļas. Uzvaru noteikti veicināja stabilitāte no soda metienu līnijas (18/21) kā arī uzvara cīņā par atlēkušajām bumbām – 40:30.

Rezultatīvākie serbiem bija Milošs Teodosičs ar 19 un Novica Veličkovičs ar 18 punktiem, kamēr Austrālijai 13 punkti Bredam Ņūlijam.

A grupā serbiem tagad trīs uzvaras četros mēģinājumos, bet vēlvienu panākumu izcīnīt būs itin sarežģīti – pēdējā mačā pretim Argentīna. Tikmēr Austrālijai tagad bilance 2-2 un grupu turnīra pēdējā spēlē noteikti noderētu uzvara pār Angolas komandu.

Horvātijas izlase cīņā ar Tunisijas basketbolistiem kā spēles 24.sekundē izvirzījās vadībā, tā to pārliecinoši nosargāja līdz finālsvilpei. Tunisieši gan no 10:0 ar Mohameda Difalaha pūlēm tika līdz 10:8, bet tas arī viss. Otrās ceturtdaļas ievadā pēc kārtējā precīzā horvātu trīspunktu metiena rezultāts kļuva 31:14 un atlikušajā spēles daļā punktu starpība svārstījās ap 20 punktu robežu. Noslēgumā horvātu uzvara 84:64.

Uzvarētāju labā Božans Bogdanovičs guva 19 punktus, Ante Tomičs 15 (arī 9 atlēkušās bumbas), bet Marko Popovičs 16 (trīspunktu metieni 4/8). Tunisiešiem Makrams Bens Romdane izcēlās ar 23 gūtiem punktiem.

Uzvara Horvātijai krietni uzlaboja izredzes iekļūt labāko četriniekā, tomēr pēdējā pirmā posma spēlē pretī nāks spēcīgie brazīlieši. Tikmēr Tunisija zaudēja arī teorētiskas izredzes iekļūt astotdaļfinālā.

Turnīra tabula. A grupa

VKomandaUZP
1.Serbia317
2.Argentina306
3.Australia226
4.Germany124
5.Angola124
6.Jordan033

Turnīra tabula. B grupa

VKomandaUZP
1.ASV306
2.Horvātija226
3.Brazīlija215
4.Slovēnija215
5.Irāna124
6.Tunisija044

Izmantotie resursi:
2010 FIBA World Championship Turkey - powered...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-09-01 18:56, pirms 14 gadiem
Serbija ir ļoti labā formā.
Noteikti viena no kandidātēm uz medaļām. Ja vien nebūtu neveiksmīgais zaudējums pret Vāciju pagarinājuma.
Krstičam ļoti laba debija.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.