Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Ramūns Butauts: "Galotnē nenosargājām grozu un spēlējām pārāk individuāli"

Ramūns Butauts: "Galotnē nenosargājām grozu un spēlējām pārāk individuāli"
Ramūns Butauts
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Mums bija iespēja uzvarēt, taču palaidām to garām. "Triumph" spēlēja ļoti labi, bet mēs nesavācām pārāk daudz atlēkušo bumbu," neapmierināts pēc trešā zaudējuma Eiropas kausa izcīņā bija basketbola kluba "VEF Rīga" saspēles vadītājs Ērls Džerods Roulends.

Vasilijs Karasjovs, “Triumph” galvenais treneris

“Gaidījām smagu spēli un tāda tā bija. Pietrūka laika sagatavot jaunas sadarbības, mums ir ļoti smags grafiks, taču ārkārtīgi vēlējāmies uzvarēt. Esmu priecīgs, ka šovakar bijām labāki. Tagad esam iekļuvuši “Top 16” kārtā. Tas ir labs sasniegums.”

Ramūns Butauts, “VEF Rīga” galvenais treneris

“Apsveicu “Triumph” basketbolistus. Viņi šovakar spēlēja labāk, dominēja soda laukumā, bija sekmīgāki uzbrukumu noslēgumos un labi spēlēja aizsardzībā. Sākumā nospēlējām neveiksmīgi, vairākas reizes nokļuvām tuvu, taču “Triumph” atrada spēkus atjaunoties un pārņemt iniciatīvu. Galvenais zaudējuma iemesls ir galotnē nesavāktās atlēkušās bumbas aizsardzībā, turklāt spēlējām pārāk individuāli.”

Cīņā par atlēkušajām bumbām vefieši zaudēja ar 28-41, turklāt atļāva pretiniekiem izcīnīt četrpadsmit bumbas uzbrukumā. Rezultātā pretinieki iemeta par divpadsmit divpunktu metieniem vairāk (28/43 pret 16/38). Arī mājinieku rezervisti spēlēja labāk, piemēram, Tasmīns Mičels savāca 21 punktu, tai skaitā vienpadsmit pēdējā ceturtdaļā, kamēr rīdzinieku soliņš kopā tika pie 23 punktiem.

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-28 22:03, pirms 11 gadiem
Veca bilde, kur ūsas ???
, 2012-11-28 22:09, pirms 11 gadiem
Brīžos, kad vissvarīgāk būtu spēlēt kā komandai, VEFam tas neizdodas - ne aizsardzībā, ne uzbrukumā. VEFam sezonas sākumā bija perfekta komandas ķīmija, Roulends, lai arī spēlēja individuāli, tomēr jutās kā komandā, bet tagad izskatās, ka nav nekādas komandas ķīmijas. Kas pie tā vainojams, nezinu, bet kaut kas ir jādara lietas labā, jo, lai arī neesmu VEFa fans, vienmēr esmu bijis par BKV, ir kauns redzēt, kā komanda Eiropā spēlē bez dzinuļa un ar acīmredzamu vēlmi sagaidīt brīdi, kad uzvaras nāks bez piepūles. Nav VEFs superklubs un šaubos vai tāds reiz būs, ir tikai spēcīgs vārds, bet esmu par to, lai tāds klubs būtu un spēlētu augstā līmenī, jo pēc BKV krīzes ir zināms tukšums.

BKV spēlē izcilu komandas spēli un ar uguntiņu acīs, tā arī ir lieta, kas trūkst; ko dos viens ārzemju centrs, kurš būs vēl viens indivīds komandā ar savu personīgo vadmotīvu.
, 2012-11-28 22:20, pirms 11 gadiem
Man vienīgajam VEF rakstos ir parādījies izcili pretīgs dizains?
, 2012-11-28 22:34, pirms 11 gadiem
Labrīt Ramūn!!!!!!!!!!!!

Jūs jau Saldū pret BKV spēlējāt pārāk individuāli!
Un tikai tagad Tu to konstatēji?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-29 00:53, pirms 11 gadiem
fans366 rakstīja: Sākusies zaudējumu sērija, kas spiež pa nerviem, nekas vairāk.
Bet negribētos piekrist, ka labs centrs nepaceltu komandu. Labs un motivēts paceltu gan!!! Spēle pati sevi, arī aizsardzība nav nemaz tik slikta. Problemas sākas tieši tad, kad pēc spēles situācijas savs vārds būtu jāsaka 5. nr. Pirmkārt, jāsavāc bumbas zem abiem groziem. Otrkārt, iespēja uzspēlēt uz garo. Kavalauskam ļoti grūti iet 1-1, met garām pat no ļoti labām pozīcijām. Nav jau ar ko mainīt. Kaspars Bērziņš ir 4.nr ar visām no tā izrietošajām sekām.
P.S. Kambala būtu arī izcils motivētājs. Centrs ir vajadzīgs steidzīgi, jo tad Eurocup ies gar degunu.
ai da labi, ko mudi, ja ari panems centru tas bus no kautkadas mikimausu komandas, kuras limenis vinam laus vienmerigi cinities ar lauri blausu par speles minutem laukuma un visticamak zaudet ja npotietni nesaprotu kapec shogad vefu kads tik loti slave, nedomaju ka vefam ir kadas izcilas kvalitates shogad. visi speletaji tada videja lbl limeni nesaprtu par ko uztrukums. vai kadam liekas ka kads parak izceljas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-29 13:58, pirms 11 gadiem
Fantomasa ķīselis, VEF mācītos no leišiem, nav rezultāta- go home coach
, 2012-11-29 14:02, pirms 11 gadiem
1:1000 janvārī iepirks vienu spīdekli, rezultāta LBL tituls par 3,5 milj.,
Tomass Vokaps. Foto: SIPA/Scanpix

''Olympiacos'' aizsargs Vokaps atzīts par Eirolīgas sezonas aizsardzības spēlētāju

ULEB Eirolīga sākusi paziņot sezonas individuālo balvu uzvarētājus. Par sezonas labāko aizsardzības spēlētāju atzīts Pirejas ''Olympiacos'' aizsargs Tomass Vokaps.
Rolands Šmits. Foto: FIBA
23

Cīņā par Šmita pakalpojumiem uzvar Turcijas čempionvienība

Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits savu profesionālo karjeru turpinās Turcijas Superlīgā, panākot vienošanos ar Eirolīgas klubu Stambulas "Anadolu Efes". Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka līguma termiņš sasniegs trīs gadus.
Stambulas "Fenerbahçe" basketbolisti pēc uzvaras izšķirošajā ceturtdaļfināla kaujā Monako. Foto: Fenerbahçe Beko

Dramatiskās kaujās "Fenerbahçe" un "Olympiacos" izcīna dalību finālčetriniekā

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sēriju piektajās kaujās Stambulas "Fenerbahçe" un Pirejas "Olympiacos" izbraukumā pieveica attiecīgi "Monaco" un "Barcelona" vienības. Pārtrūka kopš 2005. gada ilgusi mājinieču 19 uzvaru virkne ceturtdaļfināla piektajās cīņās.