Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Khimki" sagādā Kazaņai pirmo zaudējumu VTB līgā

"Khimki" sagādā Kazaņai pirmo zaudējumu VTB līgā
Aleksejs Šveds, Foto: Sputnik / Scanpix

Svētdien VTB Vienotajā līgā basketbolā piekto uzvaru izcīnīja Maskavas apgabala "Khimki", kas ar 78:65 savā laukumā apspēlēja Kazaņas "Unics", sagādājot Tatarstānas vienībai pirmo zaudējumu šajā sezonā.

"Khimki" izšķirošo izrāvienu veica trešajā ceturtdaļā un vienubrīd panāca pat +17. Lieliski spēlē iesaistījās Himku rezervisti, kopumā gūstot 45 punktus jeb vairāk nekā pusi no visiem komandas gūtajiem punktiem. Himku komanda svinēja panākumu ar 78:65, kas bija piektā uzvara piecos mačos.

Aleksejs Šveds kļuva par rezultatīvāko uzvarētāju rindās - 24 punkti, kā arī piecas rezultatīvas piespēles, taču arī sešas kļūdas. Arī Kazaņai rezultatīvāk spēlēja rezervisti nekā pamata piecinieka spēlētāji. Par rezultatīvāko "Unics" rindās kļuva divi - Eriks Makolums un Džamars SMits, kuriem pa 12 punktiem katram.

Kazaņai šis bija pirmais zaudējums četrās VTB līgas spēlēs. Tiesa, vēl viens zaudējums piedzīvots arī ULEB Eiropas kausā - arī tur bilance identiska, proti, trīs panākumi četrās spēlēs.

Nākamo spēli "Unics" VTB līgā aizvadīs pēc nedēļas, 4. novembrī mājās uzņemot "VEF Rīga", kas aizvien ir bez panākumiem.


Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.