Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Ar uzvarām sāk "Dynamo" un "Maorussi"

Ar uzvarām sāk "Dynamo" un "Maorussi"
Bostjans Nahbars
Foto: ITAR-TASS

Top16 Eiropas kausa izcīņu basketbolā ar uzvarām I grupā sākuši Maskavas "Dynamo" un Atēnu "Maroussi" basketbolisti, pirmajās grupas spēlēs pieveicot attiecīgi "Panellinios BC" un "BC Khimki".

Tā nu sanācis, ka I grupā jāspēlē pa divām komandām no Grieķijas un Krievijas, un ne tikai no vienādām valstīm, bet arī vienādām pilsētām, proti, Atēnām un Maskavas. Maskavā šovakar tikās "Dynamo" un "Panellinios". Trešo ceturtdaļu lieliski uzbrukumā aizvadīja viesi, panākot neizšķirtu, taču pēdējās desmit minūtēs ne bez grūtībām maskavieši tomēr tika pie panākuma - 91:84.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Treviss Hansens ar 22 punktiem, tāpat aizsargam arī sešas rezultatīvas piespēles. Lai arī mača sākumu aizvadījis ne pārāk pārliecinoši, īstajā brīdī lieliski nospēlēja Bostjans Nahbars, kurš kopumā guva 21 punktu. Zaudētājiem ar 18 punktiem labākais punktu guvējs bija Jurica Golemačs.

Atēnās tikmēr tikās "Maroussi" un "Khimki". Ja pirmajā puslaikā visai mazrezultatīvā cīņā neviena no komandām neieguva drošu pārsvaru, tad pēc lielā pārtraukuma daudz pārliecinošāk laukumā darbojās mājinieki, pēc 40 minūšu cīņas tiekot pie panākuma - 71:58.

Atēnās visvairāk punktus sameta Andreass Gliniadakis - 21, izcīnot arī deviņas atlēkušās bumbas un desmit reizes izprovocējot pārkāpumus pret sevi. Maskavas komandas rindās naskākais punktu guvējs bija somu leģionārs Tēmu Ranniko - 15 nospēlētajās minūtēs 12 punkti.

Izmantotie resursi:
eurocupbasketball.com


TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.