Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

CSKA un Vujoševiča ceļi beidzot šķiras

CSKA un Vujoševiča ceļi beidzot šķiras
Duško Vujoševičs
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Tas, par ko tika runāts jau sen, beidzot ir materializējies - Maskavas CSKA basketbola kluba vadība neapmierinošo rezultātu dēļ no komandas galvenā trenera amata atbrīvojusi serbu speciālistu Duško Vujoševiču.

Pagaidām galvenā trenera pienākumu veikšana tiks uzticēta līdzšinējam Vujoševiča asistentam krievam Dmitrijam Šakuļinam, kuram palīdzēs jauniešu komandas treneris Andrejs Malcevs, jo līdz ar Vujoševiču prom dodas arī līdzšinējais otrais treneris Saso Filipovskis. Vakar CSKA piedzīvoja piekto zaudējumu sešās Eirolīgas spēlēs, piekāpjoties "Armani Jeans" un kluba vadības pacietības mērs bija pilns. Apkārt tika runāts, ka Vujoševiča nemācēšana komunicēties angļu mēlē bijusi viens no lielākajiem iemesliem, kāpēc komanda nav spējusi saprast pagājušā gada Eirolīgas labākā trenera balvu saņēmušā speciālista norādījumus un spēles sistēmas.

Pats Vujoševičs runā par citiem iemesliem: "Kad ierados, sapratu, ka būs nepieciešams laiks un pacietība, lai izveidotu jaunu komandu. Sākām sezonu bez vairākiem spēlētājiem - nebija skaidrības par Holdena atgriešanos, tāpat savainots bija Šiškausks.Pierast pie jaunās sistēmas radīja grūtības. Spēļu grafiks Eirolīgā bija ļoti smags - no pirmajām sešām spēlēm mājās spēlējām tikai divas. Ir divu veidu treneri - tie, kuri ir atlaisti, un tie, kuri vēl nav atlaisti."

Maskavas kluba prezidents Andrejs Vatutins gan valodu nosauc kā vienu no iemesliem: "Protams, treneris nav vainīgs pie tā, ka ir savainotie, vai pie tā, ka pieredzējuši spēlētāji met garām soda metienus. Tai pat laikā Vujoševičs nevarēja atrast kopīgu valodu ar spēlētājiem - gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Problēmas radīja pārliecības un motivācijas trūkumu spēlētājiem, treneriem un komandas darbiniekiem. Bija ļoti smagi noraudzīties bezcerīgā komandā. Izmaiņas bija kritiski nepieciešamas." Prezidents vēl trenerim veiksmi turpmākajā karjerā un sola cīnīties līdz galam, neiekļūšanu Top16 nosaucot par katastrofu. "Māksla ir nevis izvairīties no kritieniem, bet piecelties pēc tiem," "Rokija" filmas teksti nav sveši prezidentam.

ULEB Eirolīga, D grupa

VKomandaUZ
1.Panathinaikos41
2.Union Olimpija41
3.Efes Pilsen32
4.Armani Jeans Milano33
5.Power Elec. Valencia14
6.CSKA Moscow15

, 2010-11-25 22:22, pirms 13 gadiem
Beidzot
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-25 22:38, pirms 13 gadiem
Njaa, bet ar Partizaniem gan pagajusaja sezona izcilu sasniegumus iespeja
, 2010-11-25 22:42, pirms 13 gadiem
Скатертью дорога
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-26 00:16, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nu treneri, kas neprot angļu valodu - nemaz nav retums arī pie mums.
Butautas
Kurtinaitis
Brazis

Visi šie leišu treneri visai vāji zina angļu valodu. Nu labi, kaut kā dažus vārdus var izsaukt, bet ne tekoši runāt un vadit treniņus. Bet vienalga - visi ar labiem panākumiem trenē. Nu viņiem spēcīgs trumpis ir krievu valoda toties.
Nevajag.. Butautas angļu valodu ne tikai zin,bet,ja nepieciešams,tajā arī runā.
, 2010-11-26 00:26, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nu treneri, kas neprot angļu valodu - nemaz nav retums arī pie mums.
Butautas
Kurtinaitis
Brazis

Visi šie leišu treneri visai vāji zina angļu valodu. Nu labi, kaut kā dažus vārdus var izsaukt, bet ne tekoši runāt un vadit treniņus. Bet vienalga - visi ar labiem panākumiem trenē. Nu viņiem spēcīgs trumpis ir krievu valoda toties.
Runa nav par angļu valodu, runa ir par to, ka viņš nezin ne VIENU, ne OTRU..
, 2010-11-26 01:04, pirms 13 gadiem
Tas ir tāpēc ka viņam ir brilles !
, 2010-11-26 01:54, pirms 13 gadiem
Bij gaidams,sen jau ar Starkovu konfliktēja par vietu sākumsastāv mitrijam Šakuļinam, kuram palīdzēs jauniešu komandas treneris Andrejs Malcevs, jo līdz ar Vujoševiču
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.